Stora förluster för ukrainska trupper enligt tysk underrättelsetjänst

Hur många soldater som den ukrainska armén egentligen förlorar på slagfältet har varit höljt i dunkel eftersom västmedia okritiskt citerar den ukrainska regimen samtidigt som de många legosoldaterna inte tas med i beräkningen eftersom de inte är ukrainska medborgare.

Det är därför intressant att den tyska veckotidningen Der Spiegel i går publicerade en artikel om att Tysklands federala underrättelsetjänst (BND) slagit larm om stora förluster som ukrainska trupper lidit i konflikten mellan Ryssland och Ukraina.

För närvarande slåss ryska och ukrainska trupper om kontrollen över den strategiska Donbass-staden Artyomovsk (kallad Bakhmut av Ukraina), men enligt tidningen ser inte situationen där särskilt ljus ut för Kiev, med hänvisning till ett hemligt möte mellan BND-tjänstemän och tyska parlamentsledamöter ansvariga för beslut inom säkerhetsområdet.

Med hänvisning till läckta uppgifter som presenterades av underrättelsetjänstemän under den stängda briefingen tidigare i veckan, förlorar den ukrainska armén för närvarande ett tresiffrigt antal soldater varje dag i kampen med ryska styrkor. Tidigare i veckan rapporterade The Times dessutom att Kiev hade skickat dåligt utrustade trupper med liten stridserfarenhet för att försvara Artyomovsk.

BND varnade för att om de ryska styrkorna lyckas erövra staden skulle det få allvarliga konsekvenser för Kiev samt att kontroll över Artyomovsk potentiellt skulle underlätta stora ryska framsteg djupare in i ukrainskt hållet territorium.

Staden Artyomovsk har blivit ett fäste för den ukrainska armén under åren efter kuppen 2014 i Kiev. Det är en del av en 70 kilometer lång försvarslinje skapad av de ukrainska styrkorna under de mellanliggande åren. Ryssland hävdar suveränitet över staden tillsammans med resten av Folkrepubliken Donetsk, som anslöt sig till Ryssland i oktober efter en folkomröstning, något som Kiev avvisat som en icke legitim omröstning.

Staden är fortfarande ett viktigt logistiknav för ukrainska styrkor i regionen och har under de senaste månaderna framstått som en brännpunkt i konflikten för båda sidor. Ryska trupper har uppnått flera segrar i området under de senaste veckorna och tagit staden Soledar samt den strategiska byn Klescheevka bland flera andra bosättningar när de försöker omringa Artyomovsk.

Att Tyskland håller på att vakna upp är positivt och kanske beror det på att landets ekonomi är i botten pga de egna sanktionerna i kombination med att de utsätts för press att skicka stridsvagnar som de inte har och nu inser den verkliga kostnaden för konflikten som skapats med USA:s försorg.

Det är förfärligt hur västvärldens makthavare använder den ukrainska befolkningen som kanonmat för att gynna sina egna ekonomiska intressen och att media målar upp det som patriotism samt någon slags frihetskamp, för vad har de egentligen för val – de tvingas slåss och om de deserterar eller drar sig tillbaka utan godkännande så blir de skjutna av sina egna.

Genom att skicka mer vapen deltager vi dessutom i blodbadet och ingen tycks ha något att invända mot det utan hyllar istället nickedockorna i den svenska regeringen som följer order.

Kroatiens president Zoran Milanovic sade för övrigt något bra när han i går kommenterade motreaktionen till hans kommentar tidigare i veckan, när han med all rätta kallade konflikten i Ukraina för ett ”proxykrig” mot Ryssland.

-”När jag kallar det ett ”proxykrig” där Ukraina är det största offret och att bara Washington samt Moskva kan förhandla om dess slut, citerar jag bara Ukrainas nuvarande försvarsminister som sade att Nato bekämpar Ryssland med ukrainskt blod. Men ingen vill höra det. Jag tillåter inte att vi förvandlas till en liten hund som bara går runt i en stor flock och fortsätter att skälla.”

#followthemoney

https://www.n-tv.de/politik/Moskau-meldet-Einnahme-von-Ort-nahe-Bachmut-article23859417.html

https://www.rt.com/russia/570235-german-intelligence-ukraine-heavy-losses/

https://www.rt.com/news/570233-croatia-president-eu-retarded/

5 reaktioner till “Stora förluster för ukrainska trupper enligt tysk underrättelsetjänst

 1. ”… skickat dåligt utrustade trupper med liten stridserfarenhet …”
  Den desperata strategin har vi sett tidigare hos ett likasinnat land, i slutet av Andra Världskriget …

  Gilla

 2. Lyssnade/såg på krigshetsaren Kristersson mfl på SVT Forum(snordum=politrukernas egen dokusåpa)-att vi ska vara beredda att skicka trupp till Ukraina…
  Jaha, vad blir nästa stolleprov?
  Blir någon förvånad?
  Idiotin har ju nåt p(l)andemiska proportioner…. igen.
  Har för mig $toltenberg nyligen sa-att Ukraina är med i NATO… är dom?
  Det finns inget slut på el-ändet.
  Vilka skatter kommer att höjas nu?

  Gilla

 3. Allting tyder på att den väntade ryska offensiven i Ukraina har börjat. Denna gången är inte tjetjenska styrkor som stormar Mariupol. Det här är inte heller Wagner-legosoldaterna som omger Bakhmut. Denna gång är det den ryska armén, den röda armén, med alla dess tunga resurser och kapacitet att föra kombinerad vapenkrigföring, den styrkan som ska stå för attacken är den 58:e armén i Ryska federationen.

  Den Ukrainska general Zaluzhny utryckte det så här ”Må soldaterna i skyttegravarna förlåta mig”

  Såg på SVT om en svensk militär som utbildade ukrainska soldater till fronten, han var ärlig och sa att väldigt många kommer aldrig tillbaka, en del kommer tillbaka svårt skadade och har man väl kommit till fronten är det fruktansvärt svårt att komma därifrån pga all slakt, död och förintelse.

  https://www.moonofalabama.org/2023/01/ukraine-russian-army-activates-southern-front.html#more

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s