Risk för nya kravaller när koranbränning sammanfaller med pro-turkisk demonstration och anti-Natoptotester

Samtidigt som utrikesminister Tobias Billström gör sitt bästa för att blidka Turkiets president Erdogan så att landets parlament ska ge grönt ljus för ett svenskt Natomedlemskap och försvarminister Pål Jonson åker till Ankara nästa vecka för att sälja in nya mutor på skattebetalarnas bekostnad, sker inte mindre än tre protester i Stockholm i dag riktade mot Turkiet.

Det som skapat mest irritation hos Turkiet är att den kontroversielle dansksvensken Rasmus Paludan har fått tillstånd från polisen att bränna en koran utanför Turkiets ambassad i protest mot Turkiet, vilket föranledde turkiska UD att i går kalla upp Sveriges ambassadör för att meddela att man förväntar sig att Stockholm inte kommer låta protesten genomföras.

Enligt Paludan är syftet att markera yttrandefrihet mot Turkiet pga landets ilska efter förra veckans aktion utanför Stockholms stadshus när den kurdiska organisationen Rojavakommittéerna hängde upp en docka föreställande Erdogan i fötterna och jämförde honom med den italienske diktatorn Benito Mussolini.

För att kasta lite bensin på lågorna har den pro-turkiska organisationen Union of European Turkish Democrats, UETD, fått tillstånd för en demonstration till stöd för Turkiet och president Erdogan utanför ambassaden samtidigt som koranbränningen.

Dessutom, några kilometer bort, väntas hundratals personer samlas för ett sedan länge planerat demonstrationståg i protest mot Erdogan och den svenska Natoanslutningen. Organisationen Kurdiska demokratiska samhällscentret står som arrangör och bland deltagarna finns även Rojavakommittéerna.

Turkiets regering ser för övrigt inte med blida ögon på att Sverige på nytt tillåter en kurdisk demonstration och ser det som ett ”brott” mot avtalet som Turkiet har med Sverige.

Som upplagt för nya kravaller med andra ord och perfekt för Erdogan att utnyttja som slagträ, dels i den turkiska valrörelsen samt även i förhandlingarna med den kuvade svenska regeringen som redan krälar i stoftet för ett land som präglas av odemokratiska principer. Räkna med syrliga artiklar i turkisk media efter det här.

Alla har ett pris, så även Erdogan, så bäst att herr Jonson kryddar sitt sockrade erbjudande med något extra när han nästa vecka reser till Turkiet om den krigshetsande regeringen ska kunna ro i hamn det här. Personligen hoppas jag på att Sverige stöter på stora hinder som fortsätter försinka ansökningsprocessen till krigsalliansen ytterligare.

#vibetalar

https://www.gp.se/nyheter/sverige/turkiet-kr%C3%A4ver-att-sverige-stoppar-paludan-1.90398683

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/69B28e/paludan-far-branna-koran-vid-turkiets-ambassad

13 reaktioner till “Risk för nya kravaller när koranbränning sammanfaller med pro-turkisk demonstration och anti-Natoptotester

 1. Som om det inte räckte med demosarna mot Turkiet så hölls igår en manidestation till förmån för Gui Minhai. Säkert mycket populärt hos de Volvoanställda,underleverantörer till Volvo som förmodligen genom genom sitt arbete föder och kläder många av demonstranterna. Kina kan bara knäppa med fingrarna så försvinner en halv miljon arbeten i Sverige. Jag hoppas att Kina svälter ut Sveriges folkförrädare genom att flytta fabrikerna till andra länder. Kurdo Baxi står i vanlig ordning som initiativtagare till manifestationen. Vad skall de här och förstöra våra relationer med andra länder?

  Gilla

 2. Tyvärr är denna typen av manifestationer nödvändiga, för att markera att vissa typer av förändringar och beteenden inte är acceptabla. Än har ingen presenterat ett hållbart argument för ett NATO-medlemsskap. De extremt få fördelarna gynnar endast våra ”folkvalda”, medan alla nackdelar drabbar befolkningen på ett flertal sätt. Paludans initiativ är så att säga ‘två flugor i en smäll’, då kulturimporten som avses, inte är förenlig med den vi generellt har här i västvärlden. Den tråkigaste biten är att allt för många inte förstår konsekvenserna av ovan nämnda, som inte hör hemma här. De som vill ägna sig åt krig och krigshetsning, får göra det hemma hos sig. (I grunden handlar det om fega individer hemmahörande på andra sidan Atlanten.) Samma gäller religiösa yttringar, där vi har paradoxen med personer som påstår sig ha flytt ifrån det de själva ägnar sig åt här. Så till alla berörda: åk hem, ta med er alla medlöpare och praktisera era intressen på era egna hemmaplaner. Vi är inte intresserade av det ni erbjuder …

  Gillad av 2 personer

  1. Det är så sant så Sadja och man får titta brett var fienden kan finnas. Våra lagar är inte anpassade för andra än för de människor som vill Sverige gott. Religionsfrihet bjuder till exempel att infiltrera religiösa samfund. Jehovas vittnen talas det nästan aldrig om men de är tyvärr infiltferade av folkfiender. Payman Kia var en av de med utländska rötter som infiltrerade JV och att vara ett JV öppnar bokstavligen många dörrar och också de med känsliga uppgifter inom militär och polis är på så vis utsatta för hembesök av vittnen från Jehovas som nödvändigtvis inte kommer i Guds namn. Man kan ju säga att här krockar religionsfriheten med verkligheten i vår tid. I en orolig omvärld borde dörrknackarna förbjudas och vägras anställning inom staten. Går det med tanke på religionsfriheten?

   Gilla

   1. JV slutade att besöka mig för många år sedan, efter att jag frågade dem om deras syn på mänskliga värderingar. Om de tror på respekten mot andra människor osv. Svaret var givetvis att det var självklart, så jag undrade vad de gjorde vid min dörr. De blev tysta och förstod inte vad jag menade. Efter en kort stund förklarade jag för dem att det som de ägnade sig åt, dvs missionerande, handlar om att övertyga folk om att de har fel åsikter och skall konvertera till deras. Det är motsatsen till att visa respekt och kan t.o.m. tolkas som kränkande. Poletten trillade ner omgående och de försvann fortare än blixten.
    Av någon anledning har jag sluppit Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars missionerande (mormoner), trots att de finns representerade på orten jag bor.
    Vi har även en variant på missionerande här, då en frikyrka på en intilliggande ort ägnar tid med att skriva personliga raggningsbrev. De dyker upp en till två gånger per år via posten. Det är snart dags att ställa samma fråga till dem …
    Jag har samma åsikt om politiskt missionerande, vilket gör att jag inte är intresserad av att få deras och ovan nämndas skräp med posten, men våra ”folkvalda” har bestämt att det handlar om ”samhällsinformation”. Jag håller inte med …

    Gilla

  2. Sasja,jag överväger att ta bort postlådan över helger när den mest provocerande ”samhällsinformationen” läggs i lådan. Jag har ringt de som distribuerar reklamen och bett dem sluta att ge mig reklam.Svaret jag fick är att det inte är reklam men däremot samhällsinformation som de måste dela ut. Nu vet jag att skräptidningen Skånska Dagbladet är sk samhällsinformation som måste delas ut. Så sjukt är det.

   Gillad av 1 person

   1. Logiskt sett så handlar det om reklam för politik respektive religion. Det finns ingen rimlig/legitim anledning till att detta är undantaget från gällande lagar/regler. Dessutom, om kommersiell reklam finns inbakad, så klassas det utan tvivel som ren reklam.

    Gilla

 3. Som Nato motståndare kan det inte bli bättre en lördag.
  Ett STORT tack till Rasmus Paludan! Det behövdes en dansk som hade kurage nog att bränna Koranen och reta upp Erdogan, nu hoppas jag att vi kan behålla vår neutralitet, Sveriges oberoende har gagnat oss väl i över 200 år. Låt oss fortsätta med det.
  Nu hoppas jag att inte blir något medlemskap i terrororganisationen NATO.
  Rolf försök att förstå min glädje jag kan förstå att du blir förbannad, när Rasmus gör det han gör.

  Gilla

  1. Gringo,du har tyvärr helt missuppfattat mig. Jag får nog vara tydligare framöver. Jag håller med dig med reservation för att det skulle aldrig behöva gå så långt att man tvingas kränka någons religion. Men,vi lever i andra tider nu och man får hela tiden ompröva tidigare ståndpunkter. Det som jag saknar är balans,antingen hyllar man Zelensky eller Putin och än den ena och än den andra sidan är djävulen själv. Dyrkandet av Zelensky är ju massivt hos tex MSM. Visst var gårdagen ett skådespel som Stockholmarna gott kan ha.

   Gilla

   1. Rolf det var inte meningen att missförstå dig, det du skrev delar jag till 100%.
    Jenny, Erdogan kan spela schack det har visat, mannen är både slug och listig. Tillskillnad mot våra hönshjärnor till politiker som inte ens vågar stå upp för vår yttrandefrihet eller våra normer och värderingar, tänker i första hand om vår kristna religion och kultur.

    Gillad av 1 person

 4. Har alltid tyckt att Paludans koranbränningar varit lite väl pubertala och bara ställer till en massa onödigt bråk, med denna gång har han gjort en hjälteinsats för Sverige. I går kurderna och idag Paludan! Det tänds ett hopp om att det är möjligt att stoppa detta NATO-vansinne!
  Doppa alla dessa krigshetsande NATO-fanatiker i tjära och rulla dem i blågula fjädrar och skicka dem till fronten i Ukraina, där kan de få känna doften av krut och lik som de verkar eftertrakta så mycket.
  Här i Sverige skall vi vara fria från krigsallianser och ha fred!
  Ni som tycker det är tråkigt – åk till Ukraina!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s