Frågorna som aldrig ställdes

I dag höll den svenska sturska globalistregeringen presskonferens för att meddela att Sverige i sitt tionde stödpaket till Ukraina kommer att skicka det länge efterfrågade artillerisystemet Archer.

Det senaste stödpaketet innehåller enligt regeringen en omfattande mängd avancerade vapen till ett värde av 4,3 miljarder kronor. Lägg därtill de tidigare militära stödpaketen för ett värde av omkring fem miljarder kronor, så närmar vi oss nu en ansenlig summa om snart 10 miljarder skattekronor som skänks bort bara så där till ett land som varken är våra grannar eller ens med i EU.

Den vingklippta journalistkåren ägnade sig dock som vanligt åt att stryka Ulf Kristersson (M), Ebba Busch (KD), Johan Pehrson (L) och försvarminister Pål Jonson (M) medhårs – ingen varken ifrågasatte eller ställde befogade kritiska frågor som man aldrig gör till den politiska eliten oavsett vilken färg det är på ledartröjan.

Mycket relevanta frågeställningar är följande:

-Är det politiskt motiverat att i en tid av ekonomisk kris för landets hushåll, en nedmonterad välfärd och oacceptabel otrygghet pga kriminalitetens utbredning prioritera att lägga drygt 10 miljarder skattekronor på vapen till Ukraina?

– Hur bidrager Sverige till fred genom att skicka vapen som förlänger kriget och lidandet ytterligare?

– Upp mot 200.000 ukrainska soldater sägs ha fått sätta livet till hittills. Vilka ska hålla i vapnen när den sista ukrainaren faller död ner, vilket är så länge som EU-topparna uttryckt att kriget ska pågå?

– Ska unga västerländska män skickas till fronten när alla ukrainare blivit kanonmat?

– Hur ser Sverige till att vapenleveranserna och pengarna kommer fram med tanke på alla rapporter om att väldigt mycket försvinner på vägen och Ukraina dessutom är välkänt som mycket korrupt?

– Hur ska Sverige kunna stå emot ett eventuellt anfall när vi tömt våra egna vapenlager?

– Har det slagit regeringen att man pulvriserat relationen med Ryssland för mycket lång tid framöver, för det kommer en tid även efter kriget?

– Hur ska Sverige kunna stå emot ett eventuellt anfall när vi tömt våra egna vapenlager?

– Om Sverige menar allvar med att gå med i Nato måste försvaret boostas rejält, hur rimmar det med att vi skänker bort våra vapen till ett krigsförande land?

Så många frågor som kräver svar, men som vi inte pratar om i det här förljugna landet som styrs av korrupta hycklare som leker med våra pengar som de behagar. Och fredsrörelsen fortsätter lysa med sin frånvaro. Bedrövligt!

#sakerviintepratarom

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nytt-stodpaket-till-ukraina-presenteras

12 reaktioner till “Frågorna som aldrig ställdes

 1. Men Jenny! Tänk på godhetspoängen! Vinsten kommer senare i form av högavlönade internationella uppdrag när man blivit bortröstade och fortfarande vill leva på stor fort.
  ”If you scratch my back i’ll scratch yours”.

  Gillad av 3 personer

 2. När man skall marknadsföra bilar brukar man vilja visa upp sig i rally VM.
  Om man vill marknadsföra krigsmaterial är Ukraina ett absolut måste, det är där det händer!
  Tänk när hela världen rapporter om hur Ukraina sprängde 600 ryssar i luften med Archer artilleri – vilken jävla bra reklam! Tacka fan för att Wallenberg bad sina lakejer i regeringen att skicka detta system till Ukraina, det är ju ändå de dumma svenska skattebetalarna som betalar kalaset inklusive Wallenbergs vinst som åker rätt ner i Wallenbergs fickor.

  Gillad av 4 personer

 3. Sverige har inte tömt sina vapenlager, Försvarsmakten har bedömt vad som kan avvaras. Regeringen, och hela riksdagen samt 97 procent av svenska folket, anser att det ligger i Sveriges säkerhetspolitiska intresse att stödja Ukraina mot Ryssland militära angrepp. Samma bedömning gör i stort sett samtliga EU-länder från sin egen horisont. En fungerande relation med Ryssland hänger mer på att de slutar invadera grannländer än någonting annat. Vi kan börja där. Men Ryssland har gjort sig omöjligt att ha en normal relation med för någon generation framåt, förmodligen.

  Gilla

  1. Till och med vår ÖB uttrycker oro över det vi lämnar ifrån oss.
   https://sverigesradio.se/artikel/ob-vapenleveransen-till-ukraina-kan-paverka-var-forsvarskapacitet

   Svenska folket har inte tillfrågats och opinionsmätningar ska man ta med en nypa salt eftersom de är anpassade efter beställarens mål.

   Du har uppenbarligen inte förstått att EU-topparna gör som de blir tillsagda.

   Varför Ryssland gått in i Ukraina är uppenbart för alla som vill se.

   Gillad av 3 personer

   1. Folkomröstningar är ovanliga i Sverige, som du vet, och vi kan knappast folkomrösta om enskilda vapenleveranser. Men det folkliga stödet för att stötta Ukraina är ju monumentalt i Sverige, högst i hela EU. Ja, Ryssland har gått in i Ukraina för att lägga under sig en fri stat, något som Ukraina har all rätt att bekämpa och vi all rätt (inte minst moralisk) att hjälpa dem med att bekämpa.
    Eftersom du uppenbarligen inte ser Ryssland som ett hot, trots att landet anfaller sina grannländer, varför oroa sig över svensk försvarsförmåga?

    Gilla

 4. Vad har hänt : Alliansfriheten som skyddat os från att bli indragna i 2 världskrig överges utan tanke på följderna. År det drömmar om Sverige som stormakt eller rent dårskap.

  Gillad av 1 person

 5. För närmare hundra år sedan, så levererade Sverige råmaterial (järnmalm) och delar (t.ex. kullager) för vapentillverkning till ett nationalsocialistiskt land. Idag är situationen den samma, men med färdiga vapensystem. Är det detta som kallas utveckling? [/sark]

  Gillad av 3 personer

 6. Nu är det dags att slå ryssen på käften. Under en sekel har vissa svenska krafter varnat för ryska angrepp men oturligt nog har björnen aldrig gjort slag i saken. Vilket utmärkt tillfället då att nu äntligen få visa att svenskt stål biter.
  Kommer inte den förhatliga ryssen kan vi då åtminstone döda en del med våra ”defensiva” vapen i utlandet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s