Sverige hakar på Stoltenbergs motto att vapen är vägen till fred

Dagens Stollenberg igen… börjar bli en återkommande punkt med hans orealistiska utspel om att mer vapen skapar fred.

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg är så klart också på WEF-mötet i Davos för att likt Olena och Volodymyr Zelensky tigga om mer vapen till det redan krigshärjade Ukraina.

Vid dagens möte deklarerade Stoltenberg att den så kallade kontaktgruppen för Ukraina nu ska diskutera transporter av tyngre och mer avancerade vapen till Ukraina. Det handlar om Ukrainas västerländska supportrar som ska träffas på torsdag och fredag på den amerikanska Ramstein-basen i Tyskland. Gruppen består av ett 50-tal toppförsvarstjänstemän, inklusive USA:s försvarsminister Lloyd Austin, som koordinerar de västerländska vapenleveranserna till Ukraina.

Stoltenbergs huvudbudskap var mer stöd, mer avancerat stöd, tyngre vapen och modernare vapen.

-”Det här är en kamp för våra värderingar, det här är en kamp för demokrati och vi måste bevisa att demokrati vinner över tyranni samt förtryck. Man bör akta sig för att underskatta Ryssland och jag vidhåller att vapen är vägen till fred.”

Huruvida demokratiska värderingar rimmar med åratal av etnisk utrensning av rysktalande ukrainare, förbjuda landets oppositionspartier, förbjuda media, förbjuda kyrkan samt stödja en dödslista över såväl inhemska som internationella kritiker förtäljer inte historien, men är det något etablissemanget är bra på så är det att förtiga verkligheten och upprätthålla narrativet till varje pris.

Sverige tycks för övrigt redan ha anammat Stoltenbergs budskap och enligt uppgift ska regeringen i morgon meddela att man omgående skickar pansarfordon till Ukraina, medan leverans av artillerisystemet Archer ligger något längre fram i tiden. Bravo! Rätt prioriteringar av våra skattemedel i en tid av kris! 🤪

Media har så klart fortfarande inte ifrågasatt hur mer vapen kommer främja fred och hur man hjälper det ukrainska folket genom att eskalera kriget samt skuldsätta landet för evigheter framöver.

#yourtaxmoneyatwork

#fuckpeace

https://www.aftenposten.no/verden/i/eEv3AK/direktestudio-krigen-i-ukraina?pinnedEntry=68300

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xgO2Kl/uppgifter-sverige-stottar-ukraina-med-pansarfordon

17 reaktioner till “Sverige hakar på Stoltenbergs motto att vapen är vägen till fred

 1. Hej Jenny!
  Tack för viktig info som du delar med dig av. Stort tack! Jag lyssnar också på Redacted som sänder på Youtube och Rumble ti-to 22.00 – 23.30 Bra information också men du vet säkert redan. Hälsningar Ingela Schlyter

  Gillad av 2 personer

 2. Quisling II ställer nog också glatt upp på Schwabs/WEF:s idé, om att pedofili är en lösning på många av världens problem. (WEF:s försök att normalisera något patologiskt mycket sjukt …) Vilken typ av eskortservice nyttjar Stoltenberg på plats …? [/sark]

  Gilla

 3. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Hökarna, krigshetsarna ser förtjänsten på vapenförsäljningen och samlas kring bytet som asgamar.
  Vem av dessa, i sin egna ögon gentlemän har en tanke på de offer som deras maktgalna förintelsepolitik skapar. Det gäller både det ukrainska folket och ryska soldater, de som får lida och är måltavla för deras ambitioner. Har de glömt sitt eget mantra, ”alla människors lika värde”.
  Vad som nu gäller är fredsförhandlingar för att få stopp det här massmordet. Makt och prestige skapar endast ett kolossalt lidande bland befolkningen. Under tiden tycks dessa herrar i säkerhet gotta sig åt sina ”ansträngningar” liksom forna tiders feodalherrar.

  Gilla

 4. Om Ryssland lämna Ukraina upphör kriget. Om Ryssland envisas med att fortsätta att kriga måste Ukraina få kriget att ta slut på ett annat sätt. Nu kommer Ukraina få en mängd nya effektiva vapen. Dessa kommer i Ukrainarnas händer att göra slut på den ryska krigsmakten. Därefter slutar kriget. Ukrainas gränser från 1991 gäller då.

  Gilla

  1. Du är fortfarande i din filterbubbla uppenbarligen. MSM har gjort ett bra jobb.

   Ukraina har för övrigt fått gammalt skit hittills – vapen som väst inte vill ha.

   Du är naiv om du tror att Ukraina kommer göra slut på Ryssland. Det enda man gör slut på är den manliga befolkningen i Ukraina. Tragiskt.

   Gilla

   1. Nåväl, du och jag har olika uppfattningar i frågan. Vi får avvakta och se. Gammalt skit förresten, det är ju det som Ryssland kastar in nu. Hittills har 125 000 ryssar dött i kriget medan Ukraina fått se 15 000 dödade soldater. Tyvärr har nog ryssarna dödat 70 – 100 000 civila ukrainare.

    Gilla

   2. 150.000 ukrainska soldater e sade väl von der Leyen förra året innan det raderades. 😇

    Alla de rysktalande ukrainare som dödats i attacker med understöd av den ukrainska regeringen de senaste åtta åren är så klart helt irrelevanta i din värld. Leve nazismen!

    Gilla

   3. Den här figuren ”uppstigersolen” är antingen ett USA-troll eller helt MSM-skadad! Hens korkade inlägg finns på en massa bloggar och det är samma enfaldiga smörja i alla hens inlägg utan variation. Kan det vara en CIA-psyop? Ingen riktig person kan ha så mycket tid att skriva nonsens på olika sajter hela tiden. Verkligheten tycks inte ha någon som helst bäring i en del figurers värld…

    Gilla

   4. @uppstigersolen januari 19, 2023 kl. 16:13
    ”att göra slut på den ryska krigsmakten” Ukraina gjorde ju ett försök i Soledar.
    —”Hela staden är full av döda kroppar”: Hur Ukraina led ett förödmjukande nederlag i Soledar efter en obeveklig ryss överfall
    https://www.rt.com/russia/569761-soledar-and-wagner-music/

    Problemet för Ukraina börjar bli att det inte finns tillräckligt med levande män kvar i landet för att använda dom.

    Gilla

   5. Bästa Benny, jag är glad att du läser mina inlägg lite här och var. Tyvärr har du fel underlag för dina bedömningar. Jag är en äldre man som gillar Sverige. Inget troll alls. Var får jag mina informationer ifrån? Tja, där sanningen finns. Sen att jag kollar in här på Jennys blogg är ju därför att jag vet att Jenny ibland hittar saker som är helt korrekta och intressanta. Det gäller att läsa på många ställen och göra en bedömning vad som är relevant och inte. Hur mycket tid lägger jag en normal dag på att kolla på nätet? Några timmar blir det nog.

    Gilla

   6. Till Karl W. Visst är Soledar fullt av döda kroppar. Ryska kroppar. Det är ryssarna som skickar fram kanonmat som ukrainarna skjuter ihjäl. I snitt uppåt 800 döda ryssar varje dygn ungefär. Så hur mång ryssar kan man kasta in?

    Gilla

   7. uppstigersolen januari 20, 2023 kl. 12:52
    Nej, ukrainare och ukrainska legosoldater. Ryska förlusterna var mycket blygsamma. Zelensky har tvångsrekryterat så stor del av den ukrainska manliga befolkningen att Ukraina helt enkelt håller på att få slut på folk, och nu letar efter mer kanonmat i andra länder. Uppgifterna är helt samstämmiga. Din inställning känns allt mer underlig och verklighetsfrämmande.

    Gillad av 1 person

  2. Rocket science? Nope…. om man slutar spendera medel på försvar….. näe …. USA 40% av vad världen spenderar på försvar USA har inte angripits, haft krig, sedan 1700-talet….. verkar mer som om man har pang så åter det…. Irak 1miljon dog och ett land i ruiner på falska fakta….. vem invaderade? just det…… Om USA bara krigade på egen mark skulle många krig ha undvikits Libyen, Irak, Syrien, Afghanistan, Serbien, Jemen, Vietnam, Korea, Somalia, Guyana, Venezuela, Bolivia, Brazil, Honduras, Haiti osv osv…. osså råkar Ryssland ta ton…. då dyker hela väst-världen upp för att hjälpa…. minns inte att vi skickade något alla för att hjälpa Irak att försvara sig? Om USA inte krigar slutar många krig…….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s