Våra politiker lever inte som de lär

Som alltid när det sker globala toppmöten gör de som bestämmer tvärtemot vad de kräver av andra och flyger skamlöst till mötesplatserna samt har inga som helst problem med att avnjuta middagar med kötträtter samtidigt som man utan skrupler pådyvlar oss diverse skatter och utgifter i klimatets namn.

Vid den politiska elitens senste sammankomst i schweiziska Davos har storfräsarna som deltager på WEF sin vana trogen tagit flyget. En av dessa hycklare är vår egen klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) som rest till globalistmötet med flygplan för att prata om ”klimatkrisen” och den ”gröna omställningen”.

Pourmokhtari ska bland annat deltaga som ”hedersgäst” på klimatträffen ”Informal Gathering of World Economic Leaders (IGWEL): Charting the Course to COP28” i morgon.

När tidningen Fria Tider kontaktade den 26-åriga klimatministerns pressekreterare Niki Westerberg via mejl och telefon för att fråga vilken typ av transportmedel som Romina Pourmokhtari använde sig av för att resa till WEF, bekräftade Westerberg att resan skett med flyg och att det inte funnits något mer lämpligt färdmedel. Därefter vill hon inte prata mer om saken.

Våra folkvalda representanter lever i vanlig ordning inte som de lär och denna dubbelmoral där folket mer eller mindre tvingas anpassa sig efter deras förljugna pekpinnar medan de själva lever på som vanligt är bedrövligt, särskilt eftersom det är vi som bekostar deras ”gröna” agenda.

#itsokwhenwedoit

#hycklare

https://www.friatider.se/klimatministern-tog-flyget-till-wef

2 reaktioner till “Våra politiker lever inte som de lär

 1. Ser det som lämpligt att alla svenska medborgare som lämnar landet, för att delta på möten som leder till grov brottslighet, inklusive terrorism, skall fråntas medborgarskapet och nekas inresa i vårt land. Tyvärr har vi en uppsåtlig lag som förhindrar detta …

  Gillad av 1 person

 2. Piper rubricerar…
  ”Våra politiker lever inte som de lär”
  … och nämner deras hyckleri och dubbelmoral, vilket jag helt håller med om.
  Men, jag tycker att detta är trivialt i jämförelse med hur de svenska representanterna (och andra från demokratier) visar en blindhet för denna sammankomst, som inbjuder valda och självutnämnda makthavare att diskutera hur folkens samhällen/länder ska utvecklas och vägen dit, utan att bjuda in de berörda, likt föräldrar diskuterar barnens framtid, eller kommunister.
  Menar Pourmokhtari (L) att hon tycker att svenskar har så dåliga idéer och så litet perspektiv att de inte räcker till för att få intryck, idéer och synpunkter för politiken (styret) att hon måste träffa utlänningar i ett annat land, en resa som hon betalar med de skattepengar som svenskar har givit henne?
  Har hon inte förstått vad det demokratiska synsättet innebär, eller har hon ändrat dess definition, likt hennes kollegor (i betydelsen politiker/makthavare) i fd. DDR: Deutsche Demokratische Republik?
  Det är illa nog att politiker inte förstår vad… hur en demokrati är tänkt att fungera, dess syfte, men det är mycket värre när det finns svenskar som inte förstår och, likt tyskarna på 1930-talet (för att använda en populär jämförelse), röstar på detta parti.
  Tyskarna upptäckte att såsom man [*] röstar får man leva. De som överlevde kan i framtiden erkänna sitt misstag.
  [*]
  Det gäller i synnerhet, i vår tid, i vårt land, kvinnor:
  2016-01-27 i Expressen Debatt
  ”SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat [m.a.o. inte varit rädda, Min anm.]”
  forskare vid Göteborgs universitet:
  – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”
  Sverigedemokraterna ville dessutom avsluta Sveriges EU-medlemskap. (Jag gissar att Pourmokhtari (L), och hennes väljare?, tror att EU (en samarbetsorganisation) har ett parlamentet, när det bara är nationer som kan ha ett.)
  Det kan alltså hävdas att Sveriges samhällsutveckling har styrts/styrs av i huvudsak kvinnors rädsla för rasistmisstankar/anklagelser…
  2018-08-15 DagensArena.se (”radikal, progressiv idégrund”)
  ”Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD”
  Anna-Lena Lodenius:
  – ”Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD kunna bli Sveriges största parti.”
  – ”Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl.”
  – ”… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och räddare för att väcka ogillande.”
  – ”Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta stämplas som rasistiskt.”
  … varför jag undrar var ”intelligentan”, de intellektuella, till exempel PJ Anders Linder, Axess Magasin; Johan Hakelius, Fokus.se; Jörgen Huitfeldt, Kvartal.se…
  … och t.ex. SVT:s politiska kommentator Mats Knutsson…
  … håller hus, som har i uppgift att observera, analysera, konkludera och rapportera till allmänheten vad de tror händer i samhället, i frågor som berör demokratin, t.ex. självbestämmandet: medborgarens frihet och den nationella suveräniteten.
  Möjligen har jag och denna intelligentia olika syn/tolkning av verkligheten, vilket är obehagligt skrämmande, om de själva inte är skrämda… av/i offentligheten.
  (Se YouTube-video ”The Truth About the Nazis with Stephen Hicks” upplagd 2021-12-12 av ”Triggernometry”.)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s