Konflikten kan avslutas när Ukraina slutar utgöra ett hot mot Ryssland och diskriminera rysktalande ukrainare

Storbritanniens beslut att skicka 14 stridsvagnar till Ukraina av typen Challenger-2 kommer bara att dra ut på konflikten och leda till fler dödsoffer – inklusive civila – enligt den ryska ambassaden i London, då dessa kommer att bli ett legitimt och stort mål för det ryska artilleriet.

Men puppetregeringarna i väst är väl medvetna om vad de gör och vad deras roll är i det här proxykriget, där deras agerande det senaste året och dess konsekvenser genererat ett tydligt facit.

Rysslands permanenta representant vid FN, Vassily Nebenzia, var också tydlig vid en briefing i FN:s säkerhetsråd i fredags då han deklarerade Rysslands mål.

-”Ukrainakonflikten kan avslutas antingen med diplomatiska eller militära medel, men först efter att Moskva har uppnått sina mål. Möjligheten att lösa konflikten kommer först när Ukraina slutar utgöra ett hot mot Ryssland och diskriminera rysktalande ukrainare. Om detta resultat kan uppnås genom förhandlingar är vi redo för detta scenario. Om inte – då kommer våra uppgifter att uppnås med militära medel. Ryssland kämpar inte mot det ukrainska folket, utan snarare mot den kriminella nationalistiska regimen som kom till makten 2014 efter en kupp i Kiev. Den nya ukrainska ledningen har försökt rensa landet från allt som är relaterat till Ryssland och förhärliga nazistiska medbrottslingar. Allt kunde ha slutat annorlunda för Ukraina om Kiev hade verkställt de nu nedlagda Minskavtalen, som undertecknades 2014 och 2015 i ett försök att bana väg för fred genom att ge folkrepublikerna Donetsk/Lugansk specialstatus inom den ukrainska staten. Varken den ukrainska presidenten Vladimir Zelensky eller hans föregångare, eller Frankrike och Tyskland som deltog i förhandlingarna om Minsk-avtalen, hade dock som avsikt att uppfylla planen. Denna diplomatiska process fungerade bara som en rökridå bakom vilken de i hemlighet beväpnade Ukraina för att ställa det mot Ryssland.”

Förra månaden erkände dessutom Tysklands tidigare förbundskansler Angela Merkel att Minskavtalen var ett försök att ge Ukraina tid så att dess armé kunde bli starkare, något som senare bekräftades av den tidigare franska presidenten Francois Hollande som noterade att Minskavtalen hade hjälpt Ukraina att uppnå det målet.

Men västerländsk media fortsätter envetet att utelämna sådana viktiga detaljer i sin ensidiga rapportering som bygger på att till varje pris upprätthålla narrativet som gör att proxykriget kan drivas vidare på vår bekostnad, göda eliten och göra kanonmat av det ukrainska folket.

Något som inte heller diskuteras offentligt är Natos roll i framdrivandet av konflikten och att det tidigare ”neutrala” Sverige är på god väg att ansluta sig till krigshetsarorganisationen som har fullt av lik i garderoben.

I december föreslog Ukraina att man skulle ha ett globalt fredstoppmöte, baserat på president Zelenskys ”fredsformel” med krav på att Ryssland drar tillbaka sina trupper från alla territorier som Kiev gör anspråk på – något som avfärdats av Ryssland eftersom den ignorerade den nya statusen för folkrepublikerna Donetsk/Lugansk samt Kherson- och Zaporozhyeregionerna och Krim som delar av Ryssland. Zelensky vill hålla toppmötet i FN:s högkvarter i New York den 24 februari utan att Ryssland bjuds in – återstår att se om detta blir verklighet och hur de i sådana fall ska mäkla fred med bara en part närvarande.

#followthemoney

https://nyheder.tv2.dk/live/2023-01-15-seneste-nyt-om-krigen-i-ukraine

https://www.rt.com/russia/569851-russia-un-endgame-ukraine/

3 reaktioner till “Konflikten kan avslutas när Ukraina slutar utgöra ett hot mot Ryssland och diskriminera rysktalande ukrainare

 1. Emmanuel Todd, en av de största franska intellektuella idag, hävdar att ”tredje världskriget har börjat”. Kriget har gått från ett begränsat territoriellt krig till att eskalerar till en global ekonomisk konfrontation mellan hela västvärlden å ena sidan och Ryssland och Kina å andra sidan.
  Ingen trodde eller hade förväntat sig att den ryska ekonomin skulle stå emot Natos ”ekonomiska makt”. Jag tror att ryssarna själva inte förutsåg det men även motståndet från den ryska ekonomin skapar problem både för det amerikanska systemet men även för oss i EU.
  Om den ryska ekonomin stod emot sanktionerna på obestämd tid och lyckades uttömma den europeiska ekonomin, medan den själv finns kvar, uppbackad av Kina, skulle amerikanska monetära och finansiella kontroller av världen kollapsa, och med dem möjligheten för USA att finansiera sitt enorma handelsunderskott för ingenting.
  Detta krig har därför blivit existentiellt för USA. Inte mer än Ryssland, de kan inte dra sig ur konflikten, de kan inte släppa taget. Det är därför vi nu befinner oss i ett oändligt krig, i en konfrontation vars utgång måste bli att det ena eller det andra kollapsar.”
  Han understryker vikten av kompetens och utbildning: ”USA är nu dubbelt så befolkat som Ryssland (2,2 gånger i studentålder). Men i USA studerar bara 7% ingenjör, medan det i Ryssland är 25%. Vilket betyder att med 2,2 gånger färre personer som studerar, utbildar Ryssland 30 % fler ingenjörer. USA fyller tomrummet med utländska studenter, men de är främst indier och ännu fler kineser. Detta är inte säkert och minskar redan. Det är ett dilemma för den amerikanska ekonomi: den kan bara möta konkurrens från Kina genom att importera kvalificerad kinesisk arbetskraft.”
  Som vanligt får man bara höra en vision, där nästan som sägs och skrivs är propaganda. Har bara tagit med en liten del av allt, av förståeliga skäl, om man orkar så är det intressant läsning.
  https://www.lefigaro.fr/vox/monde/emmanuel-todd-la-troisieme-guerre-mondiale-a-commence-20230112
  https://www.nakedcapitalism.com/2023/01/economists-radhika-desai-michael-hudson-explain-multipolarity-decline-of-us-hegemony.html
  https://www.moonofalabama.org/2023/01/emmanuel-todd-on-the-third-world-war.html#more

  Gillad av 4 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s