EU visar oförstånd med ett tionde sanktionspaket mot Ryssland

Om någon fortfarande tror på att EU drivs av rakryggade politiker med sunt förnuft som bara vill medborgarnas bästa, borde nyheten om ett tionde sanktionspaket mot Ryssland slå hål på filterbubblan en gång för alla.

Den överbetalda och oärliga politikereliten har hittills inte gjort ett enda försök till konsekvensanalys, trots att det är mer än uppenbart att Europa är den stora förloraren på beslutsfattarnas iscensatta kamp mot Ryssland. Kontinenten blöder redan ymnigt och folket är på väg att bli helt utblottade, dels av den gröna omställningen som initierades för flera år sedan och i kombination med de tidigare nio sanktionspaketen mot Ryssland som slagit tillbaka mot EU själva är kollapsen tydlig, men klåparna i Bryssel har en ny ”plan”. 🤦‍♀️

Enligt vad Reuters rapporterade i går, uppmanar Polen och Litauen nu EU att införa restriktioner för Rysslands kärnkraftsindustri som en del av det tionde sanktionspaketet.

Ukraina har upprepade gånger uppmanat EU att införa sanktioner mot den ryska statens kärnenergijätte Rosatom, men detta har blockerats av Ungern och andra EU-medlemmar. Den ryska kärnkraftsindustrin, som hittills inte har blivit sanktionerad, är nämligen avgörande för driften av många kraftverk i Europa. Enligt World Nuclear Industry Status Report, har 20 av de 53 reaktorer som byggdes globalt i mitten av 2022 byggts av Rosatom, varav 17 är utanför Ryssland.

I den östra delen av EU är nationer som Bulgarien, Tjeckien och Ungern starkt beroende av kärnkraft från Ryssland för att driva de kraftverk som producerar upp till hälften av den el de behöver. Ungern har exempelvis fyra ryskbyggda kärnreaktorer och har planer på ytterligare två som ska byggas av Rosatom.

EU slipar nu på ett förslag om att svartlista Rosatoms ledarskap som ett första steg som sedan bör leda till att blockets samarbete med Rysslands kärnkraftsindustri begränsas.

Andra åtgärder som har införts skyndar sig nu EU att symboliskt genomföra senast den 24 februari – inklusive att koppla bort fler ryska banker från det globala meddelandesystemet SWIFT och att förbjuda fler av landets medier.

Samtidigt medger ett antal europeiska tjänstemän, inklusive Sveriges ständiga representant i EU, Lars Danielsson, att det blir allt svårare att antaga nya straff mot Ryssland. En diplomat sade till Reuters att det blir svårare och svårare att få den nödvändiga enigheten i EU för fler sanktioner.

I det tionde sanktionspaketet ska EU enligt uppgift också föreslå att diamanter ska läggas till listan över förbjuden rysk export och utöka förbuden mot handel med varor som kan användas för militära ändamål.

Finns det ingen med det sunda förnuftet i behåll som kan dra i nödbromsen för dessa galenskaper? EU är på väg att förstöra sin egen ekonomi med sanktionerna som slagit tillbaka som en boomerang och ingen tycks ställa sig frågan vilken nytta fler sanktioner som har liten effekt på Ryssland och som kan orsaka mer skada på Europa kommer att göra.

#followthemoney

#vissalärsigaldrigavsinamisstag

#vibetalar

https://www.rt.com/business/569836-eu-russia-tenth-round-sanctions/

6 reaktioner till “EU visar oförstånd med ett tionde sanktionspaket mot Ryssland

  1. Runt om i världen är dessutom många kärnkraftverk helt beroende av den högkvalitativa kärnbränsle som Rosatom tillverkar och levererar. I Ukraina försökte man ersätta med kärnbränsle från väst men det var för dålig kvalitet vilket skapade problem. Och inte f-n har USA minskat sin handel med Ryssland men kräver samtidigt att EU ska fortsätta att späka sig själva. Alla med hjärna inser ju vart det är på väg!

    Gillad av 2 personer

  2. EU har gjort sig starkt beroende av Ryssland… är det därför väst drömmer om ett övertagande, en stöld, av Rysslands naturtillgångar… förmodligen och ”Die dumme Schweden” som kunde haft både eget kärnbränsle inom landets gränser såväl som kärnvapen… se vilket respekt NK trots allt har….. och Kina… Och Indien…. och vi är en blindtarm för EU….

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s