Hur ska politikerna hantera den här heta potatisen?

Medan politikereliten frotterar sig med EU-topparna i Kiruna på skattebetalarnas bekostnad, passade Nätverket Rojavakommittéerna på att manifestera mot Sveriges Natoansökan genom att hänga upp en docka föreställande president Erdogan utanför Stockholms stadshus (länk till video nedan), vilket fått Turkiet att gå bananas och kalla upp Sveriges ambassadör till samtal samt anklaga Sverige för löftesbrott.

Utrikesminister Tobias Billström fördömde agerandet och kallade det ”avskyvärt”, men tomma ord är inte nog för turkarna som kräver handling från den svenska regeringen.

Intressant att se hur Kristersson och Billström ska hantera den här heta potatisen. För oss som är emot ett svenskt Natomedlemskap i krigsalliansen är det däremot bara att tacka och ta emot samt hoppas på fortsatt motstånd från Turkiet.

#nejtillnato

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1036322

21 reaktioner till “Hur ska politikerna hantera den här heta potatisen?

 1. I min värld har judar att göra likt Petter Karbbe… har jag rått/fel?
  Måste kunna uttrycka….
  Du kan stå bredvid mig/jude hatare som jag är…. Är jag?
  Dina kidz skall stå med mig..
  Kiss inger, för helvete

  Gilla

 2. Jenny, lögnare som jag är.
  Strumpebyxor?
  U kill me.
  Får man önska?
  Ni har de bästa benen…
  Trolla lite? Snälla.
  Vad göra?

  Gilla

  1. MEN…… reasoning behind…. well if U have the reasoning behind the last decade pls comment cause you have to be very informed to find the root cause of Sweden’s activities perhaps even more than a decade back….. starting with the fabless religion….

   Gilla

  1. Intressant läsning Rolf, rolig att du delar med dig, Svenska flaggan är alltid värd att försvara. Att den svenska militären har ”lesbiska, homosexuella, bisexuella, transpersoner och liknande”, visst är det så detta är ett pris av den svenska ”mångfalden” inplanterad av vänstern och tänket ”alla likas värde” men både du och jag vet att olika personer har olika värde, ett nyfött barn är i mina ögon mer värt än ex Pol Pot, Stalin eller Hitler. Att Sverige har ”högsta andelen våldtäkter i världen, också är det land med flest homosexuella soldater i sin armé” våldtäkterna begås till största delan av importerade människor som inte borde vara här eller någon annanstans i Europa.
   ”tiotusentals homosexuella och lesbiska i sin armé, kommer Sverige säkerligen att försvaga alliansen i händelse av ett totalt krig ” Svårt att veta innan man har testat soldaterna i skarpt läge, men jag tror tyvärr att det är rätt. Det känns ibland att de som har kommit hit från ”soliga landet” är desertörer eller våldtäktsmän, men politikerna lovar ju att det ska bli vinst så småningom, haha det finns väl ingen normal person som tror på det.
   ”= översatt med google translet, så fel kan förkomma.

   Gilla

  2. ”Sverige är med rätta inte värt ett skit i Turkens värld.” Personligen hoppas jag att Turkiet står fast vid sitt ord att inte godkänna Sverige för Nato inträde, ingen hade varit gladare än jag. Jag förstår att PKK och andra organisationer som Turkiet ser som terrorister gör dig förbannad, själv ser jag dom som en möjlighet att slippa Nato.

   Gilla

   1. Dvärgen Ulf ondgör sig över kurdernas protester som om det skulle vara avgörande. Den lilla dvärgen begriper väl för fan att det är årtioenden av förödande svensk inrikespolitik som nu slår dvärgen rakt över käften och ja,det avgörande är en flyktinginvandring där man tar sina tusenåriga etniska konflikter till vårt land. Jag tror att jag idag skall tillverka en docka föreställande dvärgen att hänga i skorstenen. Kan ses från RV 13.

    Gilla

 3. Ursäkta mitt trötta jag. Kan det vars Ryssland, Kina och Indien som tröttnar helt på Sverige. Eller, är det USA som vill dra gränser. Kan det vara Usa som vill ge ex. tillbaka Karelen till Finland som Ryssland tog i kriget. Min mor och hennes familj flydde från Karelen och fick mark i Finland. Suck, Karelen tillhörde ju en gång Finland.
  vänligen Nina

  Gilla

  1. Suck…Nordamerika tillhörde en gång indianerna, Skåne, Blekinge, Halland tillhörde Danmark och där Polen ligger idag var det Tyskland. Ja, ditt trötta jag har nog inte tänkt igenom inlägget det är uppenbart! USA är nog det sista ”land” i världen som ska yra om att flytta gränser!

   Gilla

   1. Benny,du hade nog inte haft den inställningen ifall du tvingats fly från din fädernejord och i flykten fått benpiporna krossade och ditt barn ryckts ur dina armar och levande fått inälvorna utskurna. Krig är ett helvete oavsett vem som angriper. Fredsskadade som de flesta svenskar är så är det tydligen lätt att spotta på de människor som tragiskt tvingats från sitt land. Glorifiera inte ryssen eller amerikanen säger jag.

    Gilla

   2. Rolf, fattar du inte att detta gäller för alla som fått flytta på sig av olika orsaker främst krig skapade av galna politiker! Karelen är väl inget unikt! USA slaktade miljontals indianer precis som Spanien när de konfiskerade deras land. Min reaktion är på att ska vi börja flytta gränser igen och skapa ännu fler krig? Och vem ska bestämma över det hela? FN som är styrt av USA? Nej tack!

    Gilla

  2. Sverige förlorade Karelen i freden i Nystad 1721, sedan muckade vi med ryssarna igen 1743 och förlorade ytterligare en bit. När Sverige allierade sig med England under Napoleonkrigen så kom Frankrike och Ryssland överens om att dela upp Sverige mellan Danmark och Ryssland.
   Gränsen skulle gå någonstans i Mellansverige. Norr om skulle ryssarna få och söder om skulle tillfalla Danmark. Jean Baptist Bernadotte skulle leda det danska anfallet söderifrån. Sedermera vår kung Karl den XVI Johan som införde Bernadottedoktrinen att Sverige skulle vara alliansfritt, troligen beroende på att han var väl insatt i hur stormaktsspelet fungerade.
   Det danska anfallet söderifrån uteblev men band upp en del resurser i söder och väster, när Ryssland gjorde sin del av överenskommelsen och anföll Sverige, framför allt den del som idag är Finland. Efter diverse tjafs om vilken älv som skulle utgöra gräns blev det till slut Torneälven.
   I.o.m. detta uppstod storhertigdömet Finland under rysk kontroll och återfick då gränserna mot Ryssland från 1617 med Karelen. Vid Finlands självständighetsförklaring får de 1920 en ännu mer generös gränsdragning, framför allt längre norrut.
   I sin generositet hade ryssarna inte tänkt på att S:t Peterburg låg precis på gränsen och när Finland blev alltmer tyskvänligt (hade t.o.m. valt en tysk prins till kung som fick backa ur i och med tyskarnas nederlag i första världskriget) och hade åren innan vinterkriget blivit allt mer nazi influerat såg ryssarna då precis som idag ett Finland allierat med fienden.
   Vid sovjetunionens upplösning erbjöds Finland att köpa tillbaka Karelen, men Finland avstod.
   Troligen för att inte skapa problem vid ett EU inträde, eftersom på den tiden fick man inte ha några gränstvister om man skulle bli medlem i EU.
   Denna regel verkar inte finnas kvar.

   Gilla

   1. Bra sammanfattning Andersson! Tyvärr så går många i fällan och varken läser eller lär av historien och låter sig utnyttjas av globalister och korrupta politiker. Ukraina är ju ett typexempel på att man måste läsa historien och se saker från olika perspektiv och inte låta sig luras av simpel propaganda från krigshetsarnas sida.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s