Om amerikanerna vill ha fred kommer det att bli fred

Nyhetsflödet fortsätter kretsa kring Ukrainakonflikten, Natomedlemskap och den skapade energikrisen med den ständigt ensidiga rapporteringen utan något kritiskt ifrågasättande trots att det är uppenbart att de politiska besluten skadar oss. Det är därför befriande att ta del av konklusionen av de senaste samtalen mellan Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó och hans serbiska motsvarighet Ivica Dacic, där det sunda förnuftet lyser igenom – något som är en bristvara hos våra nordiska politiker.

Ungern och Serbien har flera gånger framfört att de vill ha fred i Ukraina så snart som möjligt, framför allt är de emot de negativa effekterna av EU:s antiryska sanktioner på deras ekonomier.

Szijjártó påpekade hur de två länderna upplevde krigets fruktansvärda konsekvenser, såväl ekonomiskt som säkerhetsmässigt på grund av deras närhet till Ukraina och syftade på USA samt dess pågående massiva stöd till Ukraina.

-”Andra länder, tusentals kilometer bort från konfliktzonen, behöver inte möta samma påverkan. Det kanske inte ser så allvarligt ut för dem, men de som främjar en eskalering eller förlänger kriget agerar mot våra nationella intressen. Varken ungrarna eller serberna är ansvariga för detta krig, men båda folken betalar för det. Det är därför vi är intresserade av att få ett slut på den väpnade konflikten så snart som möjligt.”

Förra månaden varnade Ungerns premiärminister Viktor Orbán för att Ukrainakrisen skulle fortsätta så länge som USA stödde Kievregimen med pengar och vapen.

-”Det finns en verklig fara med att Ukrainakonflikten kan pågå i årtionden och Washington är ansvarigt för upptrappningen. Ukraina kan bara slåss så länge som USA stödjer dem med pengar och vapen. Om amerikanerna vill ha fred kommer det att bli fred. Det ligger inte i vårt intresse att avbryta alla våra ekonomiska förbindelser med Ryssland. Vi tittar på dessa frågor genom den ungerska prisman och inte genom andra länders.”

#followthemoney

Orban’s minister takes a jab at US

9 reaktioner till “Om amerikanerna vill ha fred kommer det att bli fred

 1. usa är som Iran säger,(den stora satan) det är faktiskt sant,och lilla sverige försöker också krigshetsa pga idioterna i regeringen,totalt kompetenslösa idioter

  Gillad av 3 personer

 2. För att vara djävulens advokat…..
  ”Den store satan” är mer BlackRock och Vanguard som är två av de tre stora, alltings ägare, de förmerar sig till oändlighet, fondkapitalförvaltnings-företagen.
  Den tredje förvaltaren, State Street, ägs av BlackRock – vars största aktieägare är Vanguard. Det verkar som att alla vägar leder till BlackRock, således maktbasen ”store satan”
  Man kan påstå att det är förvaltarna av kapital vilka också kan sägas äger även stater och i princip genom ägande av
  nyhetsbyråer och media skapar worldwide värdegrund.
  Västs världssyn som våra media och folkvalda lutar sig mot.

  Gillad av 3 personer

  1. Trams nästan iaf för att kasta ut ”inkräktarna” behövs att Kina, Indien et. al. ställer sig på Ukrainas a.k.a. USA’s sida….. varför skulle Kina inte ta chansen till de möjligheter som finns på ön sas? Trots allt de som levererar vapen till Ukraina är väl 1/8 av världens befolkning …. Korkat upp eller rökt på det är frågan……

   Gilla

  2. Lär ju inte hända! Dessutom så har man i låtsalandet Ukraina bråkat sedan Sovjet upplöstes, att ca tio miljoner har redan lämnat Ukraina redan innan 2014 då inbördeskriget startades av Porosjenko med USA som pådrivare. Folk röstar med fötterna…

   Gilla

 3. I en artikel av Peter Krabbe
  Rubrik:
  Om kriget kommer.
  ……Med en mördande mediapropaganda kan man få i stort sett alla medborgare att ställa upp för ett ”nödvändigt” krig, så har det alltid varit och så lär det förbli NÄR MEDIA ÄGS AV SAMMA SMALA INTRESSEN. Enligt pågående ”opinionsundersökningar” lär krigsviljan ha ökat från mindre än 50% till närmare 70% hos befolkningen. Duktigt jobbat, media! Men hur ser verkligheten ut? Vill vi gå i krig och varför?……fortsätt läs
  https://peterkrabbe.wordpress.com/2023/01/14/om-kriget-kommer/

  Gillad av 1 person

 4. Antar att Ungerns inställning till Ukrainakonflikten grundar sig på egna erfarenheter från 1956.
  Min uppfattning är att många ungrare är mer förbannade på väst och framför allt på Churchill för vad som hände 1956 än vad de är på ryssarna.
  När ryssarna drog sig tillbaka från Österrike 1955 efter en överenskommelse av segrarmakterna och med villkor om neutralitet, trodde antagligen många ungrare att detta även var möjligt för dem.
  Vad de inte visste var att det i Jalta-förhandlingarna redan var uppgjort i vilken intressesfär de tillhörde. Ingen av segrarmakterna ville att ett starkt Europa skulle växa fram, framför allt inget starkt Centraleuropa, så att dela på Österrike och Ungern låg helt i deras intresse.
  När Sovjetunionen 1955 bildar Warsawapakten som motvikt mot NATO som bildades 1949 så kommer Ungernrevolten 1956 som ett gyllene tillfälle att så split inom den nybildade pakten.
  Det många ungrare är förbannade på är att de lurades och utnyttjades av väst.
  Väst uppmuntrade ungrarna att hålla ut och gav sken av att de skulle sända trupp.
  Ryssarna var ett tag förvirrade, men fick till slut beskedet från USA att Jaltaavtalet gällde och sände då en väl tilltagen armé för att slutgiltigt slå ner upproret.
  Väst mål hade hela tiden varit att skapa största möjliga blodsutgjutelse för att skada Sovjetunionen och skapa motsättningar inom den nybildade Warsawapakten.
  Det som skiljer Ukraina konflikten mot Ungernrevolten 1956 är att i Ukraina äger västoligarker jordbruksmark som omfattar mer än Italiens totala jordbruksareal och det är väl inte omöjligt att en stor del finns där den rysktalande befolkningen bor.
  Det är inte heller otroligt att Zelensky pantsatt det mesta som går att pantsätta när det gäller Ukrainas tillgångar som riskerar att vara förlorade om de vid en fred hamnar i Ryssland.
  Eftersom dessa oligarker äger västs krigsindustri och det är vanligt folk i väst som betalar dessa vapen via skatter så har dessa oligarker inget att förlora utan kriget lär fortsätta så länge det finns ukrainska soldater kvar och/eller skattebetalarna i väst får nog.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s