Vapenindustrin täljer guld, bunkrar säljs till privatpersoner i UA och EU/Nato i nytt samarbete

Noterar att vapenleveranserna fortsätter strömma in till Ukraina under jubel från vapenindustrin – nu senast Kanada som köper in luftvärnsmissilsystemet NASAM från USA och skänker det till Ukraina samtidigt som Frankrike, USA, Storbritannien och Tyskland gjort klart att man skickar stridsvagnar. Ingen fred i sikte utan fortsatt upptrappning med stöd från väst, där vi medborgare ofrivilligt är med och betalar för att de blodiga striderna kan fortgå utan uppehåll.

För de ukrainska invånare som har det gott ställt finns nu specialutrustade bunkrar till försäljning för familjer som vill ha ett hem som ger skydd under kriget. Det är det ukrainska företaget Cache som erbjuder bunkrar som kombinerar ”livskvalitet och tillförlitligt skydd för familjer i ett fristående underjordiskt skydd för flyganfall”. Det rör sig om underjordiska minihus, där design och estetik inte försummats. Dessa kan installeras under jord i privatpersoners trädgårdar och syftet med boendet är att erbjuda ”ett bekvämt hem under de svåraste förhållandena” med ett energieffektivt ventilationssystem, autonom vattenförsörjning, ergonomiskt kök med köksmaskiner samt frys. Det är dock en minoritet som lär ha råd med det och resten får bli kanonmat när den politiska eliten sätter makten framför allt.

Noterar dessutom att Nato och EU inrättar en gemensam arbetsgrupp för att identifiera hot mot kritisk infrastruktur, där arbetsgruppen kommer bestå av olika experter från Nato samt EU som tillsammans ska identifiera potentiella hot mot kritisk infrastruktur inom energi, transport, det digitala rummet och yttre rymden.

EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen sade vid en gemensam presskonferens med Natos chef Jens Stoltenberg på onsdagsmorgonen att sabotaget av Nord Streams rörledningar visat oss att vi måste vara redo att möta denna nya typ av hot. Självklart fick de inga frågor om att det mesta pekar på att USA låg bakom det sabotaget. Hyckleriet och det falska narrativet fortgår.

#followthemoney

https://www.aftenposten.no/norge/i/mBKed4/nyhetsstudio-siste-nytt?pinnedEntry=67821

Calls for ‘Leopard’ deliveries to Kiev are getting louder

Bunkers for sale in Ukraine

6 reaktioner till “Vapenindustrin täljer guld, bunkrar säljs till privatpersoner i UA och EU/Nato i nytt samarbete

  1. Väst spelar Rysk roulette.

    Fram till Ryssland-Ukraina/krisen var professor John Mearsheimer främst känd i akademiska kretsar som en ledande forskare inom den ”realistiska” utrikespolitiska skolan. Det vill säga, han har en osentimental syn på världsfrågor som en muskulös kraftsports-tävling mellan stormakter om regional hegemoni. Men i och med med den ukrainska ”Maidan-revolutionen” 2014 och sedan den ryska invasionen i februari, blev han en galjonsfigur för de miljontals människor världen över som har betänkligheter om klokheten i västerländska handlingar i Ukraina. En enda föreläsning som hölls 2015 med titeln ”Varför är Ukraina västvärldens fel” har visats häpnadsväckande miljoner visningar på YouTube
    Här ett studiosamtal.https://youtu.be/HBiV1h7Dm5E

    Gillad av 1 person

  2. Tror dårarna i Ukraina att stridsvagnar kan göra skillnad? Moderna pansarskott för några tusenlappar kan slå hål på vilken stridsvagn som helst och stridsvagnar är dyra och kostar miljoner att tillverka. Rena Ebberöds bank alltså och att skicka vapen till Ukraina är galenskap men vissa tjänar på bedrägeriet medan vi skattebetalare får stå för kalaset. Konstigt nog finns idioter som hejar på att väst ska skicka mer vapen som kommer att förstöras av Ryssland eller säljas av ukrainska oligarker redan innan de ens kommit till fronten.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s