Ta bort energiskatten är inte aktuellt för våra ryggradslösa politiker

Kul att ta del av elräkningen som i princip ökat med 100%. 🙄 Inte klokt att vi har det så här och att våra flata politiker inte agerar när såväl privatpersoner som företag drabbas hårt. Det finns en enkel lösning – ta bort energiskatten, men då får staten inte in sina stålar för att driva runt försökslandet Sverige som läcker som ett såll. Elefanten i rummet, EU och Zelensky med flera ska äta gratis först.

#onlyinsweden

#vibetalar

8 reaktioner till “Ta bort energiskatten är inte aktuellt för våra ryggradslösa politiker

   1. Jo jag förstår. Men jag har grannar som normalt har månadsfakturor på vintern på 3 – 4000 kr. Nu har de ökat till 12 – 15 000 kr. Det svider. Själv har jag bundet elpris så jag klarar mig med 3 500 kr ungefär.

    Gillad av 1 person

   2. Möter en och annan privatperson som av vana kört obundet, på sin höjd följt drakarnas löpsedlar utanför snabbköpet, råd hur du smart tjänar på att låta räntan och EL-avtal ligga olåsta, åren rinner undan, plötsligt händer det.
    Lånade till villa i glesbygd 1985, låneränta steg snart raskt till 16%.
    Har sedan dess fegkört och alltid låst avtalen.
    Låste nyligen både bankränta och elavtal på lång tid till något högre kostnad.
    Exempel El-pris på 53 till 65 öre.
    Skratt tyckte det var dyrt, då😅

    Gilla

 1. ”Falkenberg Energi befarade att fakturan för december kunde bli ”rekordhög”. Det rörliga elpriset landade på 381,93 öre per kilowattimme, vilket är 591 procent högre än december 2020.” På detta lägger regeringen en höjning av elskatten på 4,0 öre per kWh, den nya skatten är 49 öre per kWh (inklusive moms). Moms är också en skatt nämligen en punktskatt i detta fall ligger skatten/momsen på 25% på det totala priset.
  Man undrar vart alla pengar tar vägen,,,men de förstås, ska vi kunna ta emot, försörja och ge alla bidrag så tacka f-n att det kostar, sen ska vi bistå ett land med ekonomisk hjälp och med vapen i miljardklassen, detta land blir aldrig nöjt utan vill bara ha mer och mer. Pengar och vapen bara försvinner och människoliv räknas inte utan allt handlar om pengar och makt.
  Vet inte vad svensken väntar,,,bättre tider lär det inte bli.
  https://www.hn.se/nyheter/falkenberg/falkenberg-energi-om-decembers-faktura-för-el-1.89609168

  Gillad av 3 personer

 2. Men visst borde Regeringen sänka eller ta bort skatterna på el. Så länge elbolagen skär guld med täljkniv. Kan andra länder inom EU göra det så borde även vi.

  Gilla

 3. Förstår folk att detta är resultatet av USAs sanktioner och inkompetenta politiker. Och nu skall ni alla betala för USAs militära baser dessutom, och USAs rustningar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s