Folket får betala för politikernas misslyckande medan de undgår ansvar

Den nya globalistregeringen vill inte bara tvinga in landet i krigsalliansen Nato utan att först tillfråga folket och genom att kohandla med det tvivelaktiga Turkiet, nu vill man dessutom återinföra civilplikten som ett ”första steg” mot att använda folket som första försvarslinje. Att försvarsviljan helt lyser med sin frånvaro tycks inte bekymra beslutsfattarna och om man ska se krasst på saken – vad finns det egentligen att försvara förutom ett sjunkande skepp?

Nyheten tas även upp i rysk media och i kommentarsfältet skrädde man inte orden om de dumma svenskarna som sålt sin själ till USA samtidigt som man ifrågasatte vem som ska försvara Sverige när befolkningen består av så många transpersoner och soyboys.

Det slog mig för övrigt i dag att det faktiskt är rejält beklämmande att svenska folket hela tiden accepterar att de gång på gång tvingas betala för politikernas misslyckanden som lett till den stora nedmonteringen av vår tidigare blomstrande nation, medan syltryggarna som bär det yttersta ansvaret ständigt går under radarn och kommer undan med allt.

Migrations- och integrationspolitiken som går hand i hand med rättsväsendet samt bidragspolitiken, klimat- och energipolitiken, försvars- och säkerhetspolitiken samt pandemihanteringen är några exempel där boomerangeffekten är ytterst kännbar. Hela tiden är det vi medborgare som får ta smällen för deras ogenomtänkta beslut som baseras på storhetsvansinne, för att inte tala om våra barn och barnbarn som står på tur att få det ännu sämre. Samtidigt har vi inte ens tjänstemannaansvar i Sverige, utan den politiska eliten söndrar och härskar som de behagar medan Svensson tiger still.

https://samnytt.se/regeringen-aterinfor-civilplikten/

#vembetalar

13 reaktioner till “Folket får betala för politikernas misslyckande medan de undgår ansvar

 1. ”gång på gång tvingas betala för politikernas misslyckanden som lett till den stora nedmonteringen av vår tidigare blomstrande nation” Politikerna har lyckats monterat ner allt från tandvård till polisen, man undrar vart alla våra skattepengar tar vägen. Många av de som söker polishögskolan vet inte hur man tankar en bil och dessa ska ”ta hand” om vårt samhälle! Det finns ingen som vill arbeta inom äldreomsorgen, många yrkesutbildningar saknar elever, köerna växer inom vården, de kriminella tar ny mark och alla beslutfattare verkar vara helt handlingsförlamade inför problemen som bara växer dag för dag.

  Politikern ser ju att Sverige går på knäna men de väljer ändå att bortse från utvecklingen och skickar miljarder till Ukraina istället för att försöka prata om fred så väljer väst och Nato att slakta de Ukrainska medborgarna, allt för att kriget ska fortgå.

  Finns väl inget land som ser Sverige som en militärmakt vi saknar ALLT efter att våra politiker inte trodde att det kunde bli krig i vårt närområde och sen har vi fyllt landet med ”desertörer” från jorden alla hörn, men att tvinga in svenskar till försvarsmakten går bra men skicka hem folk som inte sköter sig går inte bra.

  Synd att folket inte vågar eller vill se vart vi är på väg, men verkligheten kommer snart ifatt svenska folkets dröm och då skiftar drömmen från rosaskimrande till en mardröm.

  Gillad av 3 personer

  1. Gringo januari 10, 2023 kl. 07:12
   Vart tar alla våra skattepengar vägen, ett stort hål är massinvandringen och de associerade bidragen den drar, ett annat är den ständigt ökande byråkratin och kontrollen på folket. Det finns en enorm ”!tillståndsindustri”. Det har påståtts att en läkare spenderar 70% av sin tid med byråkrati istället för att ta hand om patienter. NATO projektet och Ukraina drar stora belopp. Sedan har vi förstås den låtsade klimatkrisen, och allt det är bara början.

   Gillad av 2 personer

   1. Min husläkare som öppnade eget för hur många år sedan som helst sade då att i den samhälleliga vården är hälften av kostnaden admin…. även om man strävar efter mer…varje neddragning drabbar ju folk i aktiv tjänst främst då de som gör omorganisationerna är de i admin….. och till 100-talsmiljarder biz….. precis som ovan varför skulle de som jobbar i mig-ind vilja bli av med jobben? Självklart inte….. Och socionomer som hittar allehanda saker att fylla sin dag men….. att det behövs .. kan så vara… men med repatriering försvinner ju problemet från närområdet osså…. och en sak är ju paradorden integration, assimilering, ”komma in på arbetsmarknaden”, osv Om politiker kallar försvaret ett särintresse och går från 4% till 1% av BNP ger det en kraftig signal att man inte skall vara där….. vi har ju flera hundra miljarder som skulle kunna användas i försvaret, en del iaf, att bevilja 175k UT i dagens läge där det finns en lång kö från konflikterna i öst…. för faktiskt mitt i vad som är ett krig numer borde all verksamhet rörande flyktingar vara rörande de från öst……

    Gilla

   2. @Karl W håller med dig!
    Nettoskattekostnaden för de som invandrat av flyktingskäl och som flyktinganhörig under perioden 2007-2021 uppskattas till 1 712 miljarder kronor eller i genomsnitt 114 miljarder kronor per år. Det motsvarar en årlig nettoskattekostnad om 2,38% av BNP. Här tror jag att man kan räkna på många olika sätt!
    Inte ett ord om alla som är ekonomiska flyktingar, inte ett ord om vad klanerna eller de kriminella gängen kostar Sverige, inte ett ord om vad de parallella samhällena kostar osv.
    Man vet inte ens vad en skjutning kostar samhället utan man antar en siffra mellan 20 miljoner upp till en kvartsmiljon, för en skjutning. Det är våra skattepengar som går till detta! Hade jag fått bestämma så hade de kriminella fått ligga kvar och förblöda, är man ex rökare eller om man på annat sätt missköter sin kropp så hamnar du med automatik längre ner i vårdkön eller på annat vis prioriteras ner. Men just dessa kriminella verka ha någon form av ”gräddfil” och här finns det ingen debatt kring detta alls.

    Gilla

 2. Mycket bra skrivet igen Jenny 👸 🇸🇪🥇
  Som jag skrivit tidigare.
  Starta en supporterförening.
  För din blogg som vi kan gå med i.
  Du är nog Sveriges absolut bästa politiska skribent idag.
  Oftast alltid mitt i prick.
  Man blir glad varje gång över att det finns någon med sunt förnuft för Sverige i första hand.

  Gillad av 1 person

 3. Herrejösses vilka idioter som skriver på denna sidan, nöjer med att besvara Jenny!
  Civilförsvarsplikt innebär inte att man gör militärtjänst och därmed står i första linjen mot en angripare! Det innebär att man håller igång samhället, tex sjukhus, brandförsvar, elleveranser, kommunikation osv, dvs civila nödvändiga funktioner! Vilka svenskar är motståndare till det?
  Tjänstemanna ansvaret gällde offentliga tjänstemän inte politiker och det var därför det hette tjänstemannensvar! Till slut blev det en meningslös skrivning då en mängd andra lagar stiftas som gäller på hela arbetsmarknaden!
  Undrar ju verkligen, är du och dina anhängare här bera produkter av Putins desinformation, ena märkliga inlägget efter det andra.Gringo är ju mer sanslös än dig Jenny, märker du inte det alls???

  Gilla

  1. Om du hade läst inlägget ordentligt hade du noterat att jag skrev ”ett första steg” mot att använda folket som försvarslinje.

   Tjänstemännen utför politikernas beslut, därför behövs tjänstemannaansvar. För övrigt lovade M att återinföra tjänstemannaansvar vid valvinst, så uppenbarligen fanns det ett intresse från deras sida.

   Så kom inte hit och läxa upp mig eller de som kommenterar här, vi gillar inte dig och du gillar inte oss så bara dra.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s