Tusentals fransmän demonstrerade mot höga priser och danskarnas helgdag brinner inne

Demonstrationerna runt om i Europa mot höjda levnadskostnader avlöser varandra varje vecka, även om massmedia underlåter att rapportera om det för att invagga de naiva svenskarna i tron att allt är som det ska och att våra beslutsfattare går folkets ärenden. I går var det tusentals fransmän som tågade på gatorna i protest mot höga priser samt Macrons pensionsreform.

De gula västarna höll i marschen genom centrala Paris och Jamal Bouaban, medlem i rörelsen, sade att trots ett relativt svagt valdeltagande uppnådde gruppen sitt mål med att bekräfta att deras röster inte har försvunnit samt att Macrons regering borde höra deras krav och ta dem på allvar.

-”Vi gick ut idag för alla fransmäns skull som dör av hunger på grund av de höga priserna som de inte längre har råd med. Fler demonstrationer kommer att organiseras.”

Kanske står danskarna snart på tur att gå man ur huse efter att den danska utrikesministern Lars Løkke Rasmussen i dag lät meddela att avskaffandet av helgdagen ”Bönedagen” (som jag skrev om innan jul) ligger fast.

Förslaget från den danska regeringen om att ta bort den röda dagen samt tillika landets mest populära konfirmationshelg – som infördes på 1600-talet i Danmark och infaller fjärde fredagen efter påsk – har mötts av massiv kritik från såväl medborgare som oppositionen, kyrkan och facket. Regeringen ser dock bara den ekonomiska vinningen med intäkter på ca tre miljarder danska kronor om året som behövs till de stigande försvarsutgifterna och står fast vid att helgdagen ska bort.

Meanwhile in Sweden… hopar sig problemen med bland annat energikris och hög inflation som urgröper medborgarnas plånböcker samt skapar ångest hos folket som inte vet hur länge till de pallar trycket, vilket dock inte tycks bekymra vår statsminister Ulf Kristersson (M) som under helgen deklarerat att Sverige vänt kappan och nu kan skicka artillerisystemet Archer till Ukraina, att regeringen satsar på att Sverige ska få en tidig roll i en eventuell konflikt mellan Ryssland och Nato där svenska soldater ska skickas över Östersjön samt att man fortsätter med sina desperata försök att linda Turkiet runt lillfingret så Sverige kan få grönt ljus på Natoansökan – kosta vad det kosta vill.

Ja det gäller att prioritera rätt och vilka soldater Kristersson syftade på med tanke på att Sveriges försvar är helt nedmonterat förtäljer inte historien, inte heller hur vi ska finansiera ett eventuellt Natomedlemskap samt de krav på försvarssatsningar som tillkommer i och med det.

#realitycheck

https://www.dailysabah.com/world/europe/thousands-march-in-paris-over-rising-prices-macrons-pension-reform

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE14805901/loekke-om-at-afskaffe-store-bededag-vi-staar-fast/

https://www.friatider.se/sverige-satsar-pa-tidig-roll-vid-tredje-varldskrig

3 reaktioner till “Tusentals fransmän demonstrerade mot höga priser och danskarnas helgdag brinner inne

  1. Vad NATO verkligen är om är at USA, för NATO besluten fattas där, ska kunna beordra ut svenskarna i amerikanska krig som amerikanska legosoldater. Det är precis vad dom gör just nu med ukrainarna. Det är svenskar som skall komma hem i liksäckar, inte amerikanare som i Vietnam, där 60,000 kom hem i liksäckar, och hundratusentals med mentala problem.
    Priserna kommer att fortsätta att stiga så länge som USA fortsätter med sina sanktioner och Europa och Sverige fortsätter att slicka och kyssa USAs krigsstövlar. Dom stigande priserna i Europa är i verkligheten subventioner till USA. Priset på gas och energi, vilket driver hela priskedjan, har ju ökat och det beror på att efter att USA beordrade sprängningen av Nordstream får Europa betala 5 gånger mer för energin, och ökningen går direkt i fickorna på USA.
    Svenskar och européer tycks totalt IQ befriade.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s