EU:s illusion om att invandring rimmar med tillväxt börjar knaka i fogarna

Som jag skrev om häromdagen har EU inga planer på att komma överens om migrationspolitiken inom unionen förrän tidigast våren 2024, så det är fortsatt grönt ljus för illegal migration och all världens lycksökare att strömma in i Europa på medborgarnas bekostnad.

Schweiz som däremot inte är medlemmar i EU har loksliserat problemet och försöker nu tackla det på olika sätt. Det mest populära och tillika invandringskritiska partiet i landet, Schweiziska folkpartiet (SVP), planerar nu en ny kampanj om migration under täckmanteln ”ekologisk hållbarhet” som kräver omförhandling av internationella fördrag, eller till och med uppsägning av dem, så snart Schweiz når 10 miljoner invånare.

Partiet har drivit på för en folkomröstning om massinvandring och hävdat att denna ohämmade befolkningstillväxtmodell inte bara är ohållbar, utan aldrig kommer att resultera i ekonomisk tillväxt. Partiets nationella rådman Manuel Strupler har sagt att migranter ”spär ut” Schweiz värderingar och att ”kvantitativ” invandring inte garanterar högre tillväxt per capita.

-”Någon gång kommer någon att behöva betala kostnaderna för vår nuvarande policy. Vi har en plikt gentemot nästa generation att bevara de värderingar som har gjort Schweiz framgångsrikt.”

Marcel Dettling, SVP:s kampanjchef, har varnat för att ekonomiska migranter, särskilt från grupper som är kända för att inte integreras, bara skulle bidraga till Schweiz redan alarmerande befolkningsdata för fängelser.

-”I dag är det mycket stark ekonomisk migration. Den som har satt sin fot i Schweiz kommer aldrig att lämna landet. Migranter från Afrika har en välfärd på 34%. Vårt land knakar i varje hörn. Vi går igenom de senaste årens kollaps. Om vi inte ingriper kommer vi att bli överkörda.”

Kampanjen grundar sig i att landets befolkning inte bör överstiga 10 miljoner förrän år 2050. Efter 2050 kan denna gräns höjas, men bara som ett resultat av organiska överskottsfödslar.

Under de senaste 20 åren har Schweiz befolkning ökat med 21%. För närvarande har antalet invånare nästan nått 9 miljoner. När 10 miljoner-strecket nås bör regeringen tillkännage rigorösa åtgärder, inklusive att förbundsrådet överger internationella överenskommelser, såsom FN:s migrationspakter eller EU-fördrag som rör fri rörlighet.

Migrationssiffrorna är uppseendeväckande och enligt Matter är landets finansiella reserver för utbildning, hälsa och transport uttömda.

-”Om Schweiz växer så starkt igen under de kommande 20 åren kommer allt att kollapsa. Det är angeläget att lämna modellen för kvantitativ tillväxt för kvalitativ tillväxt. Befolkningstillväxten har minskat den ekonomiska tillväxten och drivit landet in i en lågkonjunktur. Medan befolkningen ökade med 2,5% 2022, ökade inkomsten per capita bara med 2%. De vill att vi ska tro att invandring rimmar med tillväxt, men i verkligheten är vi på väg mot en lågkonjunktur.”

Frankrike och Tyskland har stängt sina gränser för illegal invandring från Schweiz eftersom landet alltmer ses som ett transitområde.

Schweiz har hållit ett antal folkomröstningar i frågan om invandring tidigare, inklusive den berömda folkomröstningen 2014 ”mot massinvandring”, som vann med 50,3% av rösterna. Den var utformad för att sätta strikta kvoter för invandring, men trots att den vann urvattnades folkomröstningen av det schweiziska parlamentet. EU varnade Schweiz för att den fria rörligheten inte var förhandlingsbar och att underlåtenhet att följa denna princip skulle göra alla EU-avtal ogiltiga. SVP kritiserade det slutliga avtalet som misslyckades med att genomföra invandringskvoter och kallade det ett svek mot väljarnas önskemål samt grundlagsstridigt.

Återigen är det EU som är roten till problemen, precis som med energikrisen och klimathysterin, men de godtrogna medborgarna fortsätter snällt att betala så det korrupta styret kan fortsätta med sin utstuderade plan att krossa Europa.

Push for Swiss national referendum on limiting immigration

4 reaktioner till “EU:s illusion om att invandring rimmar med tillväxt börjar knaka i fogarna

 1. Tja, J!
  Allt bra?
  Dina texter är grymma…
  F. n, jag tror jag är kär….
  Kötta på, J.
  Kolla gärna upp Kolomyski & Pinchok(kanske Felstavat).
  4 kids? Hälleflundra…
  Brutalt.
  Vacker som en sommardag!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s