Stoltenberg nominerad till Nobels fredspris

Vi är på road trip och befinner oss i Norrköping för att hälsa på släktingar och när jag snabbt skrollade igenom nyheterna fick jag mig ett rejält skratt när jag noterade att av alla världens stollar, så har Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg nominerats till Nobels fredspris. 🤦‍♀️😄

När Lars Adaktusson (KD) nominerade Ukrainas president Volodymyr Zelensky till Nobels fredspris var det som ett för tidigt aprilskämt, men dagens utspel från den norske lagstiftaren Christian Tybring-Gjedde – som för övrigt proklamerade att USA:s dåvarande president Donald Trump förtjänade samma ära 2020 – där han slog fast att Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg borde komma i fråga för Nobels fredspris på grund av hans agerande under konflikten i Ukraina med sitt enastående arbete som Natos generalsekreterare i en krävande tid för alliansen, var det helt klart dags att nypa sig i armen.

Hur den som varit med och utlöst kriget, otaliga gånger uppmanat västländerna att såväl skicka som producera mer vapen till Ukraina samt förra veckan deklarerade att fortsatt beväpning av Ukraina är den snabbaste vägen till fred överhuvudtaget kan nomineras till ett fredspris är helt klart en gåta.

#dagensskratt

https://www.rt.com/news/569494-stoltenberg-nato-nobel-peace/

5 reaktioner till “Stoltenberg nominerad till Nobels fredspris

 1. Ja, enda man kan säga till denne
  ‘nominatör’ är väl att.
  Bättre hålla truten stängd och framstå som en IDIOT,
  än att öppna den,
  och undanröja ALLA tvivel ❗

  Gillad av 2 personer

 2. Kan dock förstå varför man valde att nominera Trump som hellre valde att prata med fienden än att visa sin kraft mot som tidigare presidenter gjort mot Ryssland, Nordkorea och Kina tex.
  Istället valde han att besöka/bjuda in och samtala än att visa sig stursk.

  Bara det faktum att han inte var mycket till krigen som pågick och som Usa startat på falska grunder och drog tillbaks trupper sedemera… det är vad jag tror var det största felet han gjorde och som ledde till att han förlorade valet.
  För är det något Usa lever på så är det krig och vapen.. och de gillade inte Trump.

  Ser hellre ledare som föredrar diplomati än krig som dagens ledare!
  Men Jens är inte en vettig kandidat till detta pris!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s