USA tjänar på det ekonomiska kriget och det europeiska folket får lida

Samtidigt som Ryssland spänner musklerna och i dag lät meddela att det första ryska krigsfartyget med Zircon-hypersoniska kryssningsmissiler – som klassificeras som ett unikt vapen som inget annat land har något jämförbart – har börjat rutinmässig stridstjänst och kommer genomföra en resa i Atlanten, Indiska oceanen samt Medelhavet, är det intressant att notera att Pierre de Gaulle, barnbarn till Frankrikes förre president Charles de Gaulle, gjorde ett klarsynt uttalande om Ukrainakonflikten förra veckan.

Efter att ha lett det franska motståndet mot den nazistiska ockupationen under andra världskriget, grundade Charles de Gaulle det moderna franska politiska systemet och var president från 1959 till 1969. Hans barnbarn Pierre de Gaulle, konsult för strategi och företagsekonomi, menar att USA tjänar på det ekonomiska kriget och får européer att lida.

-”Genom att underblåsa Ukraina-konflikten och föra ett förplanerat ekonomiskt krig mot Ryssland, får USA européerna att lida. Jag gör uppror och protesterar mot denna intellektuella oärlighet i Ukrainakrisen eftersom krigets utlösare är amerikanerna och Nato. Förenta staterna fortsätter tyvärr den militära upptrappningen, vilket gör att inte bara den ukrainska befolkningen lider, utan också den europeiska befolkningen. Omfattningen och antalet sanktioner visar att allt detta var organiserat långt i förväg. Det är ett ekonomiskt krig som amerikanerna drar nytta av. Amerikanerna säljer sin gas till européer för ett pris som är fyra till sju gånger högre än vad de gör i sitt eget land. De västerländska sanktionerna mot rysk export av fossila bränslen har förvärrat finans- och energikrisen i Europa, vilket gör att alla lider i sina dagliga liv.”

de Gaulle anklagade också den tidigare tyska förbundskanslern Angela Merkel för att medvetet ha bidragit till konflikten genom att godkänna den ukrainska nationalistiska expansionen som kom efter den västvänliga kuppen 2014 i Kiev samt konstaterade att regeringen som kom till makten det året försökte förinta den ryska kulturen och förmågan att tala ryska i den till stor del ryska Donbass.

Folkrepublikerna Donetsk och Lugansk (DPR och LPR) bröt sig ur Ukraina efter kuppen 2014. Minskavtalen 2014-15, förmedlade av Tyskland, Frankrike och Ryssland, var utformade för att ge en fredlig återintegrering av de upproriska territorierna i Ukraina. Merkel, liksom Ukrainas förre president Pyotr Porosjenko, uppgav förra året att Kiev hade använt avtalen för att köpa tid för att återuppbygga sin militär och ekonomi. Ukraina har antagit flera lagar sedan 2014 som begränsar användningen av det ryska språket i den offentliga sfären, inklusive utbildning och media.

Rysslands president Vladimir Putin nämnde behovet av att skydda folket i Donbass och Kievs misslyckande med att genomföra fredsavtalen i Minsk som skäl för att inleda den militära operationen i Ukraina i slutet av februari förra året. DPR och LPR, tillsammans med två andra före detta ukrainska territorier, anslöt sig till Ryssland efter att ha röstat överväldigande för flytten i september.

För den vakna delen av befolkningen är det uppenbart att proxykriget är iscensatt och EU agerar nyttig idiot åt USA, men för majoriteten kan farsen fortgå tack vare medias onyanserade rapportering och våra ryggradslösa beslutsfattare har ingen tanke på att gå i mål än på länge. Mer vapen, mer krig, mer Nato, mer pengar som byter fickor samt framför allt mer lidande för folket i såväl Ukraina som Europa.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/569369-de-gaulle-ukraine-conflict/

2 reaktioner till “USA tjänar på det ekonomiska kriget och det europeiska folket får lida

  1. BRA sammanställning!!!

    Japp då pålästa och icke med bias drar samma slutsatser som Du gör…. MEN det är svårt att få fakta då väst (all inclusive) hjälps åt att skapa narrativet att Putin/Ryssland är jättedum/dumma. Och som man säger ”katten på råttan och råttan på repet” Sverige skickar MHTT befolkningen mest netto till EU…. dvs vi får inget mer än en massa regler (är egentligen sanktioner) som begränsar oss…. vem/vilka har förstört vår elförsörjning…. OM vår el hade kostat 1/10 nu mot innan en massa reaktorer lades ner vore det väl OK men det är ju tvärtom…… 10ggr dyrare el…… och dessutom betalade Vattenfall 30?miljarder till minoritetsägaren av Ringhals 2? siffrorna med ? bör kollas innan någon känslig får hjärtinfarkt… men det är vad jag hittat…… på samma sätt som USA hittat olja i MENA…. så har man hittat en kassako i EU och från Sverige har våra kronjuveler sålts till underpriser och gissa vart dessa medel använts till…. en gissning just nu en årlig kostnad persistent på 300miljarder dock en del har finansierats genom undanträngningar…. kallas i de fina rummen för jämlikhet…. et. al.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s