Fritt fram att kasta sten på svensk polis i religionens namn

För snart tre år sedan infördes en ny lag i Sverige, den så kallade blåljuslagen som syftar till att låta polis, räddningstjänst och ambulanspersonal möjlighet att jobba ostört. Blåljussabotage innebär att man angriper eller stör polisen, brandkåren eller ambulanspersonal med syftet att allvarligt försvåra deras arbete.

Hittills har det dock inte lett till några större ingripanden från polisens sida och förväntningarna var därför stora när domen efter Korankravallerna/Påskupploppen skulle avges i fredags, särskilt då flera av de åtalade i förhör medgett att de kastat sten mot polisen. Men resultatet blev motsatsen och de elva män som åtalats för våldsamt upplopp i Stockholmsförorten Rinkeby friades av Solna tingsrätt.

Tingsrätten tycks ha köpt de åtalades dåliga bortförklaringar om att det inte var meningen, att de inte hade för avsikt att träffa och att de följde strömmen. Man kan bara föreställa sig vad rätten hade gett för utslag om det hade varit till exempel Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) som kastat sten på polisen. Men budskapet är i alla fall glasklart – i Sverige är det fritt fram att kasta sten på polisen i religionens namn om du är invandrare.

Å andra sidan dömdes de fyra män som stod åtalade för grovt blåljussabotage i samband med påskupploppen i Örebro tidigare i år till fängelse i 4-5 år och två av männen kommer även att utvisas. Således låter det snarare som ett domstolsproblem och Solna tingsrätt är tidigare kända för den så kallade shariadomen från 2018, då två islamistiska domare friade en irakier som åtalades för kvinnomisshandel eftersom mannen ansågs komma från ”en bra familj”.

#onlyinsweden

https://samnytt.se/de-kastade-sten-pa-polisen-frias/

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/har-ar-blaljuslagen-pa-60-sekunder

8 reaktioner till “Fritt fram att kasta sten på svensk polis i religionens namn

 1. De borde hålla en rättegång med opartiska nämndemän och opartiska domare från ANDRA länder eftersom vårat eget system är så korrupt och ruttet med aktivister och vänsterblivna inom rättsväsendet.

  Prova med att ha Ryska domare och nämndemän t.ex, då skulle det nog lite ordning .. 😉

  Gillad av 1 person

 2. Jag trodde att blåljuslagen skulle skydda uniformerad personal mot just detta! Man undrar som du skriver i texten om utgången hade varit likadan för NMR, låt mig tvivla. Det känns mer som att hela rättsväsendet kryper för islam, de verkar kunna ”tolka” lagen precis som det vill med hjälp av lagmän, politiker som inte borde få arbeta med lag och ordning över huvudtaget, borde hänvisas till källaren och vända papper.

  Inget annat än en rättsskandal utan like, alla som var med i detta upplopp borde utvisas, häva deras svenska medborgarskap och vill staten stämma i bäcken och få ordning så hade de även skickat med familjer och släktingar. Efter staten hade gjort detta så hade det blivet ”rättning ” i leden för då hade det stått för mycket på spel för dem.

  Med andra ord så kan även jag kasta stenar på polisen och hävda i rätten att ”det var inte i avsikt att träffa”, ”drogs med i stämningen” eller ”lite grus”. Solna tingsrätt menar att de elva åtalade inte ”gått till förenat våld mot person eller egendom”, utan att varje stenkastare agerat på egen hand. Detta trots att flera av de åtalade själva hävdar motsatsen. Dessutom tycker domstolen inte att det är klarlagt vad de åtalade kastat sina stenar på. Hade jag gjort detta så hade jag varit dömd idag, vi är inte lika inför lagen, det som skiljer det hela åt verkar enligt domstolen stavas islam, för inte kan det vara hudfärgen eller att vi har olika nationalitet som är avgörande enligt svensk lag.

  Gillad av 2 personer

 3. ”Prova med att ha Ryska domare och nämndemän t.ex, då skulle det nog BLI lite ordning .. 😉”
  skall det vara förstås, man kan ju inte editera sina inlägg här..

  Gilla

  1. Ja, hade vi hyrt in ryska poliser också hade kravallerna kvävts i sin linda redan innan de började! Första bästa ligist hade fått en kula i knäskålen och då hade de andra krupit hem fortare än kvickt! Svensk Kling o Klang polis har ingen som helst kurage att göra något åt ligisterna då de är helt feminiserade och dessutom BLM-indoktrinerade!

   Gilla

 4. Man måste skriva lagarna så att man inte lämnar luckor för tveksamhet. Att komma med dåliga ursäkter som domaren sväljer med ull och hår får tillskrivas dåligt formulerade lagtexter. Polisen gör vad den kan men ihåliga lagar tillåter advokater att vrida allt till den åtalades fördel.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s