Schweiz inför tillfälligt asylstopp

Schweiz drar nu i nödbromsen och har deklarerat att man inte tar emot fler flyktingar. Konkret innebär det att Schweiz avbryter sitt deltagande i FN:s flyktingprogram. Talesmannen för statssekretariatet för migration, Lukas Rieder, säger att mottagningskapaciteten för närvarande är uttömd efter ankomsten av tusentals flyktingar från Ukraina och visar nu stoppskylten för migranter från andra länder. Detta påverkar också flyktingar som är särskilt i behov av skydd som FN valt ut.

Förbundsmedlemmarna (8,7 miljoner invånare) ville ta emot totalt 1820 flyktingar i behov av skydd till 2023 och i mitten av december hade 641 personer tagits emot som en del av programmet och ytterligare 400 ska vara insläppta i mars 2023. Alla andra får således vänta då man nu trycker på pausknappen.

Sedan början av året har totalt 100.000 migranter ansökt om asyl i Schweiz, inklusive 70 000 krigsflyktingar från Ukraina. Sverige har liknande siffror med drygt 16.000 förstagångsansökningar jan-nov i år och drygt 26.000 förlängningsansökningar – exklusive de drygt 50.000 asylansökningarna från ukrainska flyktingar. Skillnaden är att vi inte lägger ribban på att ta emot beskedliga drygt 2.000 asylsökande per år.

De återkommande höga siffrorna för svenskt flyktingmottagande står ut i mängden i övriga Europa – för att inte tala om våra grannländer, så det är inte svårt att förstå att även Sverige nått sin maxkapacitet för länge sedan eftersom man inte bara kan fortsätta ta in stora mängder människor i all oändlighet utan att kunna ta hand om dem. Den vägen har vi redan vandrat i decennier och konsekvenserna är katastrofala samt har dessutom satt Sverige på kartan internationellt.

Men våra styrande politiker i Sverige har varken vett eller kurage för att dra i handbromsen, istället gör man det man är bäst på – begraver frågorna i långa utredningar medan kostnaden tickar på och samhället förfaller till oigenkännlighet.

#onlyinsweden

Switzerland declares a freeze on admission for ‘refugees’

https://www.dn.se/varlden/maria-malmer-stenergard-vi-vill-ha-koll-pa-var-asylsokande-befinner-sig/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s