Protester uteblir hos den lobotomerade befolkningen trots att hyckleriet är tydligt

När Sverige tar över ordförandeskapet för EU under nästa halvår kommer kostnaden för tusentals möten både i Sverige och Bryssel uppgå till 1,25 miljarder kronor. Samtidigt har polisen och säkerhetspolisen fått 400 miljoner kronor i extraanslag för olika säkerhetsarrangemang.

Pengar som Sverige hade behövt lägga på helt andra saker än EU-administration i en tid av kris som inte skådats på mycket länge. En sak som också är störande är att den politiska eliten år 2022 – när människor är fullt upplysta om det enligt media och våra politiker växande klimathotet – inte använder sig mer av digitala möten.

Istället flyger de på skattebetalarnas bekostnad kors och tvärs över jordklotet, äter kött med gott samvete samtidigt som de bidrager till utsläppen som de så gärna vill beskatta andra för. Färska exempel är G7-mötet på Bali, klimatkonferensen i Egypten, Zelenskys snabba möte med Joe Biden och kongressen i Washington som mest påminde om en teaterföreställning, Tobias Billströms alltmer desperata resor till Ankara (senast i går) för att försöka ro i hamn ett svenskt Natomedlemskap och listan lär fortsätta fyllas på.

Alla dessa evinnerliga EU-möten där medborgarna får finansiera flytten mellan Strasbourg och Bryssel, där notan uppgår till omkring 1,8 miljarder kronor per år, är också löjeväckande. Men vi bara accepterar att det är så.

Tröttsamt att se hur den härskande eliten får fritt spelrum utan att folk reagerar och börjar ställa krav, när det är de som i slutändan står för fiolerna. När ska den lobotomerade befolkningen hitta modet att säga ifrån istället för att återkommande bli överkörda av dessa hycklare? Tveksamt om det blir under min livstid.

#followthemoney

https://sverigesradio.se/embed/publication/8222803

8 reaktioner till “Protester uteblir hos den lobotomerade befolkningen trots att hyckleriet är tydligt

 1. Att bevista digitala möten framför en skärm hemmavid har inte samma Impact jämfört som jetset i stora IRL mötas med snittar och bubbel under pukor trumpeter, i pampig byggnad, smattrande flaggspel.
  Ovanpå detta sober meny med årgångsvin därtill.
  Jämför lunchkupongen hemmavid.
  Flashiga möten får deltagarna känna sig utvalda och viktiga, under sådana former klubbas vad som.

  Gillad av 2 personer

 2. Visst kostar EU spektaklet pengar. Dock kan vi komma ihåg att Sveriges BNP är runt 5 500 miljarder. Av dessa pengar läggs ju över 50 miljarder på skitländer, lika mycket på bedrägerier med bidrag i Sverige samt säkert några hundra miljarder på att föda invandrade latmaskar. Så, någon miljard mer till EU är piss i mississippi som vi säger.

  Gilla

   1. Nu är vi inte ensamma om at ha synpunkter på EU. Vissa länder struntar i EU beslut. Varför vi inte gör detsamma kan man fråga sig. Sen får vi väl se till att idiotbeslut rivs upp och inga nya idiotbeslut tas.

    Gillad av 1 person

   2. Tja, jag har väl en större tro på våra politiker än vad du har. Jag tror inte att de är korrupta. Vi väljer dem vart 4:e eller vart 5:e år så det är upp till oss att välja bort de vi inte gillar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s