Medan politikerna skrattar och ler används ukrainare som kanonmat

Den före detta skådespelaren Volodymyr Zelensky fick verkligen nytta av sina erfarenheter under sitt besök i USA, där mötet med Joe Biden och den amerikanska kongressen som gav stående ovationer som väntat var mycket välregisserat och vår styrda massmedia gjorde sitt jobb med att förmedla propagandan till allmänheten som något positivt. Självklart fick huvudpersonerna dessutom bara frågor från pressen som de godkänt på förhand.

I grund och botten handlar det om att sälja in ett nytt svindleri till det amerikanska folket som ska punga ut med ytterligare miljardbelopp för att förlänga kriget. Zelensky deklarerade också att det ändå inte var tillräckligt och att han kommer fortsätta be om mer vapen.

Enligt Pentagon har USA i år redan skickat militärt stöd värt 20 miljarder dollar till Ukraina och lägger man till bidragen från övriga Natoländer hamnar notan på över 97 miljarder dollar i vapen samt ammunition.

Pentagon har också uttryckt stor oro över att vapenleveranserna försvinner på vägen och kan hamna i helt fel händer, vilket på sikt kan slå tillbaka på väst. Men detta är inget vi pratar om offentligt, vi skyfflar det bara under mattan och njuter av att känna oss goda.

Det är klart att vapenindustrin gnuggar händerna åt kriget och vill att det ska fortsätta länge, men det osmakliga är att samtidigt som dessa män och kvinnor spelar teater inför kamerorna genom att hylla sin styrda puppet från Kiev som en sorts hjälte så dör människor på slagfältet medan civila lider oerhört.

Inget tyder dock på att en förändring är i antågande och man kommer fortsätta utnyttja det ukrainska folket till siste man, som västledarna själva uttryckt, medan man plundrar landet på naturtillgångar. Tyvärr kan man med medias hjälp framgångsrikt fortsätta upprätthålla det falska narrativet som majoriteten av mediakonsumenterna sörplar i sig dagligen. Bedrövligt.

#brödochskådespel

#followthemoney

Bildkälla: Aftonbladet

9 reaktioner till “Medan politikerna skrattar och ler används ukrainare som kanonmat

  1. Men vore det inte bättre om väst slutade med att betrakta vissa etniska minoriteter mer värda än andra?
   Den ”fredsälskande” NATO bombade Serbien och Montenegro för att skydda Kosovo men när Ryssland skyddar sina minoriteter är detta terror.
   Beror den inställning på det ärvda hatet mot ryssar?
   Lite kritiska tankar skadar aldrig.

   Gillad av 3 personer

  2. @Joshua december 22, 2022 kl. 09:23
   Jo – och det är mycket enkelt genomföra. Bara att övertyga jänkarna att sluta pumpa in vapen och pengar i naziregimen i Kiev.

   Gilla

 1. Känns underbart att det finns politiker som börjar ifrågasätta skådespelaren.
  – Det är ett hyckleri att kongressen applåderar hans besök, säger demokraten Tulsi Gabbard i Fox News.
  Den förre presidenten Donad Trumps son Donald Trump Jr går ett steg längre och kallar Zelenskyj ”en otacksam bidragsdrottning”.
  https://www.expressen.se/nyheter/kritiken-mot-zelenskyj-efter-besoket-hos-biden-i-usa-otacksam-bidragsdrottning/

  Gillad av 3 personer

 2. Merparten av Ryssland är Europa likt Ukraina med alla sina tillgångar…. förstå vilket hot de/Vi är mot TPTB…
  Olje$taterna-can go f. ck themselfs.
  Hahaha!
  Låt Norge vara me’.
  Vilka vill INTE att vi enas?
  Tricky question?
  Nope.

  Världen är inte, direkt-cherry sunburst.

  Gilla

 3. Och i framtiden blir det svenskarna som kommer att bli USAs kanonmat. Det är ju precis set NATO avtalet går ut på i klartext. Det är svenskar som skall komma hem i liksäckar, inte amerikanarna som i fallet Vietnam, där 50,000 återvände i liksäckar, 100,00 skadade, för att inte nämna psykologiska problem med självmord.
  Samtidigt som vi skriver om detta pumpar USAs enorma armé av internet troll ut sin propaganda, falska rykten och hybridkrigföring, på sociala media och i det så kallade media.
  Inget tyder dock som sagt på att en förändring är i antågande och man kommer fortsätta utnyttja det ukrainska folket till siste man, som envåldshärskarna i USA själva uttryckt, medan man plundrar landet på naturtillgångar. När man är färdiga med Ukraina står ju Sverige tydligt på tur.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s