Västvärldens hantering av Ukrainakonflikten ett strategiskt misstag

Ungern är ett av få europeiska länder som låtit sunt förnuft styra under Ukrainakonflikten och i går gjorde återigen en parlamentariker ett vettigt utspel. Laszlo Kover deklarerade i talarstolen att väst gjorde ett stort misstag när de försökte förvandla Ukraina till ett antiryskt fäste och lämnade Ryssland utan några andra alternativ än att ingripa.

Kover konstaterade att Ukrainakonflikten har förändrat den globala geopolitiska kartan och tillade att när västvärlden införde nya sanktioner mot Ryssland blev den europeiska politiska eliten av någon anledning entusiastiska över att förstöra Ryssland ekonomiskt och politiskt samtidigt som de isolerade landet från EU genom att skapa en ny järnridå.

Samtidigt som han fördömde Rysslands militära kampanj i Ukraina, noterade han också att väst i decennier hade drivit tillbaka Ryssland från sina gamla imperialistiska gränser. Ryssland såg också att det här inte räcker för väst, eftersom de närmade sig nationens kärnområden.

-”Jag tror att västvärlden gjorde ett strategiskt misstag när den försökte inte bara ta bort Ukraina från Rysslands intressesfär, utan också att förvandla det till en stor befolkning och militärbas mot Ryssland. Moskva kände att det inte längre kunde sitta sysslolös inför dessa ansträngningar. Sanktionsregimen mot Ryssland har skadat Europa mycket mer än Ryssland och Centraleuropa borde göra sitt bästa för att undvika att bli den östra periferin av ett nordatlantiskt imperium.”

Synd att inte vi begåvats med lika klarsynta politiker istället för ett gäng som går i USA:s ledband i alla väder utan en tanke på konsekvenserna för folket.

Häromdagen pratades det för övrigt om att fredsförhandlingar bör inledas för att få ett slut på kriget, varpå Zelenskyj presenterade sin orimliga kravlista och Moskva sade att det inte är aktuellt.

Inte så konstigt egentligen för hur ska Ryssland någonsin kunna lita på väst igen efter att den tyska ex-kanslern Angela Merkel nyligen avslöjade att syftet med Minskavtalen 2014 inte var att skapa fred, utan ge Ukraina tid att bli starkare medan Nato kunde öka sitt stöd till Ukraina. De eventuella fredssamtalen lär nog låta vänta på sig.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/568643-hungary-west-mistake-ukraine/

3 reaktioner till “Västvärldens hantering av Ukrainakonflikten ett strategiskt misstag

 1. Kan det vara så att all vaccin som sprutats in i folkets och politikers kroppar, sänkt sig som en dimma över och in i deras huvuden. Likt drogade har dom inte förmågan att tänka klart. Vart tog allt prat om diplomati vägen. Våra politiker tänker som de gängkriminella….vapen och döda, för det är vad det handlar om i krig. Våra politiker har för mig visat att dem inte är bättre. Jag önskade att våra politiker hade ett såpass högt intellekt, så att dem skulle utnyttja den förmågan att föra hederliga och diplomatiska samtal med Ryssland. Men i stället står barnsligheterna och tjurskalligheten över ett vuxet och förnuftigt resonemang. Våra politiker ser hellre att vi/folket dör, än att kliva ner från sina höga hästar och bete sig vuxet….Vilken förödelse dom är på väg att sätta in oss i, tanken är hisnande…..

  Vänligen Nina

  Gillad av 3 personer

  1. Bra genomgång…. Gossen med guldbyxorna är i USA, YES sant…. ett vinna eller försvinna uppdrag sas….. om inte det levereras en massa vinster nu så då byter man till något som förstår läget……

   Massformationen verkar ha satt sig på väldigt många….. tyvärr…. Förr var Ryssland totalitärt…. Kina är det fortfarande…. men snart är rollerna ombytta…. antingen värnar länder sina egna medborgare eller något annat lands men tror att då USA lämnar oss, EU, i sticket kommer många med miljonarvoden att gnälla hela dagen…..

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s