Desperata EU-länder köper olja av Ryssland trots embargo

Trots EU:s embargo mot rysk olja som trädde i kraft den 5 december, visar det sig nu att EU-länder ändå fortsätter köpa rysk olja. Embargot gäller nämligen inte Druzhba-ledningen, utan riktar sig endast mot sjöburna transporter och den södra delen av denna pipeline levererar redan olja till Tjeckien, Slovakien och Ungern.

Enligt chefen för den statliga oljeleverantören Transneft, Nikolay Tokarev, har Tyskland och Polen begärt oljeleveranser från Ryssland för 2023. Båda länderna har tidigare sagt att de skulle ge upp rörledningsleveranser av rysk olja i slutet av året, men enligt Tokarev räknar Warszawa med att ta emot 360.000 ton rysk råolja i december och ytterligare 3 miljoner ton 2023. Han sade också att Berlin har lagt en beställning för det första kvartal 2023.

-”De meddelade att de inte skulle ta olja från Ryssland från och med den 1 januari. Vi har dock redan fått förfrågningar om att pumpa den genom Druzhba-rörledningen från Polen och Tyskland nästa år.”

Desperationen lyser klart och det är sådant hyckleri hela tiden att det är obegripligt att folk fortsätter köpa lögnerna från EU-eliten samt fortsätter betala den allt saftigare notan. Desperationen lär fortsätta breda ut sig i EU framöver och frågan som återstår är; kommer de betala i Rubel?

#hyckleri

#followthemoney

https://www.rt.com/business/568567-eu-countries-order-russian-oil/

5 reaktioner till “Desperata EU-länder köper olja av Ryssland trots embargo

 1. Tyskland ser vart deras land är på väg och ska de kunna hålla uppe ekonomin och samtidigt vara EU:s draglok så måste de lösa energin, detta är ett sätt att få rysk olja ”bakvägen”. Tills någon kommer på det och spränger den ledning med. allt för att skapa problem men även tvinga länderna i EU att köpa olja från andra länder där USA sticker ut.

  I Sverige verkar det som regeringen inte vet vilket ben det ska stå på när ”boräntor, energikostnader, bensin och mat driver upp kostnaderna för svenska hushåll under 2023. Barnfamiljer i storstädernas villaförorter drabbas hårdast. Där rusar månadskostnaderna med drygt tiotusen kronor under loppet av två år.” https://www.di.se/nyheter/kartlagt-sa-mycket-okar-dina-kostnader-nasta-ar/

  Har sagt det ett tag att framtiden ser mörk ut, även Tidningen Näringslivet skriver om det https://www.tn.se/arbetsmarknad/22911/ekonomerna-sa-djup-blir-lagkonjunkturen-sverige-sticker-ut/

  Gillad av 3 personer

 2. Ja att Tyskland står mer på Rysslands sida än på den fria världens märker jag. Det är väl Molotov – Ribbentrop pakten som hägrar. Merkel gick före. Scholtz följer efter.

  Gilla

  1. @uppstigersolen december 20, 2022 kl. 18:23
   När någon talar om den ”fria världen” och menar USA hegemonin och USA förtrycket med alla deras krig och hybridkrig, då tänker jag automatiskt på den ”fria världen” i Tyskland 1933. Det var då den ”fria världen”, representerad av främst de tyska nazisterna och deras version av ”yttrandefriheten” som låg till grunden för den ”fria världen” som följde och varade till 1945, inklusive förintelsen. Den riktiga fria världen växer nu i öster.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s