Protester i Frankrike mot Nato, Macron, och EU

I fredags demonstrerade tiotusentals belgare i Bryssel mot den skadliga energipolitiken och i går var det fransmännens tur att ta Paris gator i besittning. Stora skaror med demonstranter gick ut på gatorna i Paris för att protestera mot Frankrikes politik mot Ryssland samt Frankrikes NATO-medlemskap.

Demonstrationen organiserades av partiet Les Patriotes (The Patriots), ledd av Florian Philippot, den tidigare biträdande chefen för Marine Le Pens National Rally. Philippot har organiserat protester kallade ”motståndet” sedan i höstas och krävt att Frankrike lämnar såväl Nato som EU samt kritiserat president Emmanuel Macrons ekonomi- och utrikespolitik.

Deltagarna bar banderoller och plakat med texten: ”Frankrike måste lämna NATO”, ”Macrons riksrätt” och ”Motstånd!”. De sågs även vifta med Frankrikes nationella flagga och skandera ”Ursula, håll käften!”, med hänvisning till EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen som tycks ha som ambition att krossa Europa.

Protesterna, som Philippot själv deltog i, utlöstes i synnerhet av de höga energipriserna som har tvingat småföretag över hela Frankrike att stänga igen.

-”Vi måste stoppa sanktionerna mot Ryssland, för det tjänar inte freden där utan för med sig elände här.”

Foton och filmer som publicerats på sociala medier visar en stor folkmassa som marscherar genom gatorna i centrala Paris. Franska tjänstemän har varken kommenterat demonstrationen eller lämnat några officiella siffror om antalet demonstranter. Även fransk media har ignorerat händelsen.

När ska svenska folket ge sig ut på gator och torg för att kräva sin rätt, avsätta det korrupta styret som sänker landet och suger ut dess medborgare samt vägra Natomedlemskap? Troligen när helvetet fryser till is.

#youhaveavoiceuseit

#resistance

https://www.rt.com/news/568456-paris-anti-anto-rally/

26 reaktioner till “Protester i Frankrike mot Nato, Macron, och EU

 1. Med tanke på att Macron verkar stå delvis på Putins sida kan man ju undra vad demonstranterna ville. Men fransmän går gärna ut på gatorna och demonstrerar.

  Gilla

 2. Nu har du verkligen bevisat att du har noll koll på vad som händer i din omvärld Jenny! Fransmännen protesterar mot de höga energipriserna inte mot sanktionerna mot fasciststaten Ryssland! Läs vad som står pe arrangörernas sidor, och titta inte på vad ett litet nazistparti skriver, utan på de stora organisationernas websidor.

  Gilla

  1. Det är en kombination. Du kanske missade biten:

   Protesterna, som Philippot själv deltog i, utlöstes i synnerhet av de höga energipriserna som har tvingat småföretag över hela Frankrike att stänga igen.

   -”Vi måste stoppa sanktionerna mot Ryssland, för det tjänar inte freden där utan för med sig elände här.”

   Varför är du ens här? Bara dra från min plattform. Så trött på er troll.

   Gillad av 2 personer

   1. Troll? Joshua framför saklig kritik som du bemöter. Det är så en konstruktiv diskussion förs.

    Gilla

   2. Vi försöker. Jag vet inte riktigt vad syftet med din blogg är. Om du framför kontroversiella åsikter i offentligheten måste du vara beredd på mothugg. Det är när olika synpunkter och perspektiv möts och argument för dessa framförs som det kan bli konstruktivt. Men du kanske bara vill ha jasägare och ryggdunkningar.

    Gilla

   3. Gör ni? Det märks sannerligen inte. Jag är inte intresserade av faktaresistenta personer i kommentarsfältet som lever i filterbubblor och skrämmer bort andra från att kommentera genom att idiotförklara sina meningsmotståndare.

    Enda anledningen att ni tre hänger här är att provocera, det är tydligt. Ingen normalt funtad person skulle lägga tid på att läsa inlägg från en person som man uppenbarligen inte hyser samma åsikter som och som man bara tycker sprider dynga. Att dessutom lägga tid på att kommentera är ännu mer dysfunktionellt.

    Gilla

   4. Jag anser att dialog är bättre än isolation, det är precis så filterbubblor uppstår. Jag vill verkligen inte idiotförklara någon utan försöka komma med sakliga inlägg. Jag inser att avståndet är väldigt stort men jag vill inte tro att det är oöverstigligt. Men visst, det är en väldigt ogynnsam utgångspunkt när båda sidorna inte erkänner varandras verklighetsbild. Sedan tycker jag att det är väldigt givande att ta del av andra åsikter än ens egna, det gör att man får tänka till och i bästa fall lära sig något på köpet. Jag följer exempelvis både Göran Greider och Johan Norberg, två, enligt min åsikt, lysande intellektuella från helt olika politiska läger. Att bara följa dem med samma åsikt som en själv är fördummande.

    Gilla

   5. Enligt Hegels dialektik består varje dialog av tes, antites och syntes. Ena parten lägger fram sina argument (tes), andra parten kommer med motargument (antites) och slutligen enas man kring en logisk syntes där båda argumenten tas hänsyn till. Om man bara viftar bort motpartens argument uppstår ingen syntes och inga insikter nås. Du har rätt, det är slöseri med tid att följa din blogg.

    Gilla

  1. Att förhandla med Putin är meningslöst. Han struntar i alla avtal. Ryssland måste besegras. På slagfältet. När Ryssland har slut på krigsmaterial och Ukraina är fritt från den ryska armén kan det vara läge att förhandla. Inte förr.

   Gilla

   1. Problemet är inte Putin och Ryssland, utan Washington DC och lydorganisationen EU. De två förstnämnda är ‘bara’ symptom’ på vad de två sistnämnda orsakar …

    Gillad av 2 personer

   2. Att förhandla med korrupta Zelensky och hans gelikar är meningslöst eftersom han/dom bara vill ha pengar och vapen från väst som sedan till stor del försvinner spårlöst.

    Gillad av 1 person

 3. Hur länge skall vi hålla på. Vi har ett lågskadligt”krig” som pågår i vårat land. Människor är här som inte vill oss väl. Det är helt uppenbart att dem kriminella har övertaget. Våra högst satta polismän har mer problem med sina relationer inom polisorganisationen, än dom dom kan lösa ute på fält. Vi skänker våra pengar som om det inte finns någon botten i skattkistan, innehållet är tydligen oändlig när det kommer till vissa utgiftsposter, men är tom när det gäller andra. Vi skänker ut hur mycket vapen som helst, finns det någon gräns. Vad är det som säger att inte Kina och /eller Iran hjälper Ryssland när det är dags. För när det är dags så står vi med byxorna nere. När det är dags för Putin att göra sitt drag så har vi slut på ammunition. Finns det någon som kan gå i ord och säga att inte Kina, Iran och Ryssland går samman mot Nato. Då får vi stora problem.
  Jag önskar vi slapp Nato och hela diskussionen, och att vi hade kunnat lösa detta diplomatiskt.
  Men det är som man säger. Där vettet går ut, tar knytnävarna vid.

  Vänligen Nina

  Gillad av 2 personer

 4. Självklart ska vi stödja Ukraina som är invaderat av en, tidigare, supermakt!
  Att Ryssland inriktar sig på civila mål är så dumt så man storknar, Ukrainas militär påverkas inte det minsta, enbart civilbefolkningen vilken man ska undvika att skad enligt alla internationella avtal! Din kompis Putin och Ryssland struntar fullständigt i allt man gått med på!

  Gillad av 1 person

  1. Joshua: Har du rymt från dina likasinnade på Pettersons blogg?
   Merkel har bekräftat att Ukraina bara gick med på avtalet 2014 för att vinna tid för att bli starkare militärt. Det var aldrig tal om en fredlig lösning eller fredliga avsikter från Ukrainas sida

   Gillad av 1 person

 5. Och alltihopa mörkas naturligtvis systematiskt i svenska media som överröstar det med amerikansk propaganda.
  Samtidigt gör makteliten vad den kan för att stänga ner all fakta som kan störa den alltmer intensiva USA propagandan. DN, USA mest typiska fot-lakej, hade igår ett otäckt förfalskad ”ledare” där man krystat försöker framställa Hong Kong som ett tidigare ”fritt land”. Dagens ”demokratier” är inget försvar av någon frihet, utan har utvecklats till snarare ett av mänsklighetens värsta förtryckarsystem.
  Peking har aldrig ”garanterat” Hong Kong något ”oberoende självstyre” under USA kontroll, i verkligheten en avsedd diktatur av USA och britterna. Hong Kong har precis vad Peking har avsett, ett begränsat självstyre under Kinas legala regering i Peking, Inte ett självstyre under USAs och UKs diktatur.
  Vi skall heller inte glömma historien, hur britterna en gång tvingade till sig Hong Kong under kanonhot.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s