Tiotusentals protesterade mot energipriser och inflation i Bryssel

Över 16.500 belgare gick ut på gatorna i Bryssel i fredags för att kräva en frysning av de stigande energipriserna samt bättre löner under den höga inflationen i Belgien och EU.

Protesterna stöddes av ledande fackföreningar, vilket störde offentliga tjänster och transportsystem i såväl Bryssel som på andra håll i landet. På huvudstadens flygplats fick vissa flyg ställas in.

Fackföreningarna anser att de belgiska myndigheterna bör följa exemplet med grannlandet Frankrike och begränsa energipriserna. Ett gemensamt uttalande förklarade att protesterna kommer att fortsätta tills arbetarnas krav uppfylls.

Den ekonomiska påfrestningen orsakad av Covid-19, har förvärrats ytterligare pga följderna av EU:s sanktioner mot Ryssland samt minskningen av den ryska energiförsörjning till blocket. Förra månaden nådde Belgiens totala inflationssiffra 10,63%, medan konsumentinflationen inom euroområdet som helhet låg på cirka 10%.

Protesterna i Europa mot EU:s ogenomtänkta politik som slår hårt mot medborgarna sker nu regelbundet, även om svensk media underlåter att rapportera om det. Man undrar när det kuvade svenska folket ska resa sig mot överheten? Det verkar sitta långt inne – fortfarande är det alltför många som tycks förlita sig på regeringens tomma löften och statens skyddsnät.

#youhaveavoiceuseit

https://www.rt.com/news/568423-brussels-belgium-rally-unions/

13 reaktioner till “Tiotusentals protesterade mot energipriser och inflation i Bryssel

   1. … Det fanns ju på twitter istället, men MSM och public service har väl skygglappar antar jag.
    DET får ju absolut inte sprida sig till Sverige, för då blir det kaos och undantagstillstånd.

    Gillad av 1 person

   2. Första steget är att skaffa VPN, men det behöver inte jag, för …

    Det andra är att byta Internet-leverantör. Tricket är att hålla sig borta främst ifrån dem som [hård]satsar på [dyr] tv-reklam. (Kunderna betalar bl.a. för den …) Berörda ställer villigt upp med IP-filtrering. Något vi ser i totalitära länder … De håller även fortsatt på med att följa Datalagringsdirektivet, något som ogiltigförklarades 8:e april 2014 av EU-domstolen. Ett av få tillfällen då svenska regimen inte viker sig för EU.

    Gilla

 1. Vad är det intressanta för oss i Sverige? Att 1,5 promille av Belgarna har demonstrerat i Bryssel?
  Det är väl mer intressant att du inte kommenterat senaste veckans händelser i Tyskland, eller Rysslands regelvidriga angrepp på civil infrastruktur i Ukraina!

  Gillad av 2 personer

  1. Vad är det för intressant att ständigt läsa ditt dravel? Ingen tvingar dig att hänga på min plattform och tyvärr kan man inte blockera folk som på sociala medier. Du och vissa andra (ni vet vilka ni är) hade mer än gärna fått lämna!

   Gillad av 1 person

 2. Till alla dem som upprörs av krigets givna konsekvenser.
  Kan ni berätta för oss om ett enda krig där endast lekfulla militärer har skjutit på varandra utan att offra civilarnas blod eller infrastrukturer?
  Yemen, Serbien, Irak, Afghanistan……
  Listan kan göras lång och alltid lika blodig.
  Endast videogamespelare och idealistiska militärer tror att kriget är en lek.
  Psykopater, oavsett ideologin, leker med andras liv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s