EU bistår med nödlån till ett land som inte ens är medlem av unionen

Inte nog med att flera europeiska länder – däribland Sverige – redan tidigare bidragit med utökat ekonomiskt stöd till Ukraina där skattebetalarna fått skjuta till X antal miljarder när den politiska eliten velat skina lite extra, nu ska ytterligare miljarder regna över landet efter att Ungern blidkats med att få del av EU:s frysta coronafond och det till slut gavs klartecken för ett nödlån från EU på 18 miljarder euro till Ukraina.

Att landet inte ens är medlemmar av den Europeiska unionen är så klart irrelevant, precis som att ingen kontroll finns över vart alla pengar samt vapen som andra länder skickat till Ukraina tar vägen. Hur det redan högt belånade landet som dessutom är känt för utbredd korruption ska kunna betala tillbaka detta förtäljer inte historien, men det ger godhetspoäng för stollarna i Bryssel och att det går åt helvete för deras egna länder som de medvetet skjutit i sank är helt ointressant.

#vibetalar

#followthemoney

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0Qv3B2/eu-enas-om-storlan-till-ukraina

12 reaktioner till “EU bistår med nödlån till ett land som inte ens är medlem av unionen

   1. Viket ”land” i så fall?!?

    Det lär ju inte ens finnas kvar om nu NATO propsar på att utmana ryssen med kärnvapen, förresten, det finns det inte ens ett EU kvar i så fall.

    USA´s och NATOS doktrin som Biden ändrade i förra veckan om att kunna ta ett förebyggande anfall mot såväl kärnvapenländer och icke kärnvapenländer har ändrat villkoren för vad vi kan vänta oss.

    Ser ryssen att USA och NATO laddar sina kärnvapen har de inte råd att vänta på att de avfyras, de gäller i så fall att slå till FÖRST och detta VET USA och NATO.

    Bidens ändrade doktrin ändrade Ryssland, Kinas och övriga kärnvapenförande länders doktriner OCKSÅ, något skitskallarna i USA inte hade räknat med.

    ”Om inte vi får makten i hela världen, skall ingen annan heller få ha det” är tydligen agendan för väst som de hotar världens alla länder med.

    Gilla

 1. Det ”ingår” tydligen i EU´s agenda att Ukraina SKA ingå i EU OCH NATO, och folk får inte ens protestera eller blir tillfrågade, hur ser den ”demokratin” ut egentligen?!

  EU är ett fascistiskt samfund med en total diktatur över medlemsländerna, det är precis lika illa som det var under sovjetunionen, fast det numer är på ANDRA sidan av ”järnridån”.

  Gillad av 2 personer

 2. Svenska skattepengar går till alla andra utom till de svenska skattebetalarna. Vi har över 300.000 fattig pensionärer och bostadslösa som inte har mat för dagen. Blir äcklad över våra hönshjärnor till politiker.

  Gillad av 1 person

  1. Ja och Johan Forsell (M) gav bort ännu mer svenska skattekronor i dag när han lät meddela att 600 miljoner ska gå till Ukrainas återuppbyggnad via det korrupta världsbanken, man spyr. 🤢

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s