Whistleblower hävdar att USA-finansierad bioforskning ligger bakom spridningen av Covid-19

Visselblåsaren dr Andrew Huff hävdar att USA-finansierad bioforskning på främmande mark ligger till grund för uppkomsten av Covid-19.

Huff arbetade tidigare som vicepresident för EcoHealth Alliance, en icke-statlig organisation som är involverad i att kanalisera amerikanska skattebetalare till bioforskningsprojekt runt om i världen. Ett av dem, som genomfördes vid Wuhan Institute of Virology (WIV), var ursprunget till Covid-19-pandemin, där både Peking och Washington påstås vara inblandade i en massiv mörkläggning.

I lördags rapporterade den brittiska tabloiden The Sun om anklagelserna som Huff har beskrivit i en kommande bok. Enligt hans avslöjanden lanserade EcoHealth Alliance 2009 ett program som heter PREDICT och finansierades av den utländska hjälporganisationen USAID, som syftade till att samla in prover av potentiellt skadliga sjukdomar över hela världen – skenbart för att förbereda mänskligheten för potentiella utbrott.

Wuhan-labbet var en av programmets utländska partner som studerade coronavirus hos fladdermöss. Enligt Huff, som har en bakgrund inom biovapenhotbedömning för den amerikanska militären, samlade PREDICT-programmet inte in de uppgifter som det borde ha, utan verkade vara en underrättelseoperation för att bedöma utländska biolabbkapaciteter.

Huff var också inblandad i att bedöma ett finansieringsförslag från 2014 för gain-of-function forskning vid WIV. Arbetet finansierades genom EcoHealth Alliance av US National Institutes of Health (NIH). Gain-of-function är modifiering av patogener för att förbättra dem på olika potentiella sätt, inklusive överföringsbarhet. Skälet är att forskare kan studera nya stammar och hitta sätt att stoppa dem innan liknande anpassningar dyker upp naturligt.

Enligt Huff var EcoHealth Alliance ansvarig för utvecklingen av agenten SARS-CoV-2 under hans anställning i organisationen. Han tror att viruset skapades i Wuhan-labbet med teknologier som det fick från USA och som av misstag läckte ut bland befolkningen.

Huff menar att det rimligen kan hävdas att EcoHealth Alliance såg till att Kina misslyckades eftersom det kinesiska institutet led brist på kvalificerad personal och att amerikanska regeringstjänstemän var väl medvetna om det.

Teorin om ”labbläckage”, dvs att coronaviruset läckte från ett kinesiskt labb, spreds av USA:s dåvarande president Donald Trump mitt i ett handelskrig med Kina. Stora amerikanska medieorganisationer och tekniska plattformar stämplade det från början som ”desinformation” och när Världshälsoorganisationen undersökte ursprunget till Covid-19 drog man slutsatsen att naturlig evolution var den mest troliga förklaringen. Kina säger också att oavsiktlig överföring från djur till människor är den mest trovärdiga teorin, och har stämplat anklagelserna om labbläckage som ”lögner”.

Intressant teori och det kan diskuteras om det verkligen var ”oavsiktligt”. Någon eller några har tjänat gott på att världsekonomin kraschade och dessutom flyttat fram sina maktpositioner ytterligare genom utövandet av maktkontroll över befolkningen på ett sätt som starkt påminner om fascism.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/567682-bioresearch-intelligence-operation-wuhan/

10 reaktioner till “Whistleblower hävdar att USA-finansierad bioforskning ligger bakom spridningen av Covid-19

 1. Jaa vad jag läst flyttades en del, all?, sådan här forskning från USA till andra länder därför att BHO förbjöd sådan forskning på amerikansk mark. Även i Ukraina hade USA biolab…. just saying….. och jaa jag gissar att denna typ av forskning, på lab nivå 4, inte är vad man tar upp bland släkten på födelsedagar et. al. Endast anekdoter pekade på att något pågick i Ukraina tills Ryssland började annektera…..

  Gillad av 3 personer

  1. Tja, Ryssland överlämnade väl bevis från biloabben funna i Ukraina på att de sysslade med olaglig forskning och att USA bröt mot det internationella ickespridningsavtalet om biologiska vapen till FN?!

   Men att FN sopade det under mattan är föga förvånande, trots att Nuland försade sig i MSM genom att erkänna saken.

   Hela väst visste vad ryssarna fann i labben, och de förnekar och döljer saken kategoriskt trots bevisen om folkrättsbrott och brott mot de internationella lagarna om ickespridning.

   För tänk om ryssarna har rätt, då skulle folket i väst kunna kunna vända sig MOT USA, Ukraina och NATO, DET går ju inte för sig, eller hur?!?

   Här är en intressant artikel om saken:

   ”FN:s säkerhetsråd röstar emot en undersökning av amerikanska biolaboratorier ”

   ”..//.. FN:s säkerhetsråd har avvisat Rysslands krav på en internationell utredning av påståenden om att USA använt laboratorier i Ukraina för att utveckla biologiska vapen ..//..”

   https://www.rt.com/news/565850-un-rejects-biolab-probe/

   Gillad av 1 person

   1. Vid senatsför råkade frågan bli sådan att VN tvingades att tala om att de ”hade” biolab i Ukraina… t.o.m. gossen som ledde utfrågningen tog udden av detta… just saying…. Bra dock att VN sade att dessa lab var harmlösa så länge de inte hamnade i Ryssarnas ägo… sa dock inte varför…… MEN anekdoten är ju att fanns flera lab 4 där…. jag gissar att de är stängda nu…. mer anekdot är ju att de redan hade läckor från lab i Ukraina, ja för den delen har väl läckor skett tidigare…. finns info om det….. undrar var forskarna som jobbade på labben i Ukraina tagit vägen?

    Gillad av 2 personer

  2. bjornwiklund Vad som hände var att man ”sålde” projektet till USAs myndigheter som icke militärt. Man uppgav att man skulle studera hur virus sprids.

   Gilla

 2. Detta har vi vetat länge. Hela historien ser ut så här.
  Det var ju just amerikanska forskare som arbetade i Wuhan som skapade ett nytt virus i avsikten att släppa ut det i naturen för att studera hur det spreds. Både amerikanska och kinesiska myndigheter förbjöd det som alltför farligt. Då flyttade man till projektet till Fort Detrick i USA, som är militärt, och inte behöver tillstånd, och det var därifrån viruset läckte ut som blev Covid.
  Om amerikanarna nu erkänner att man, i strid mot myndigheternas beslut, läckt ut viruset i Kina, så är ju det verkligen sensationellt. Det är dock viruset från Fort Detrick, vilket inte är detsamma som det man skapade i Wuhan, som blev Covid, och det bevisligen för det har funnits på åtskilliga platser innan Kina smittades 2019.
  Detta är en artikel om USAs biosäkerhet, skriven 2015. Läs den om ni vågar.
  —Inside America’s secretive biolabs
  https://eu.usatoday.com/story/news/2015/05/28/biolabs-pathogens-location-incidents/26587505/

  Gilla

 3. Det är klart att det var USA’s lilla virus. Planterat i Kina för USA ville slå ut Kina som är en konkurrent (forfarande) Det var väl därför Kina agerade så kraftfullt från början.. De var livrädda och de ville inte att USA skulle ta hem det spelet. Detta sa jag från början för det är politik i detta spel. Tänk också på att Iran drabbades ovanligt hårt i början. De är också USA’s fiender. Så viiruset planterades där också. Italien kan man bara spekulera om. Men nåt land i Europa skulle väl få en dos också. Och det jobbar viss många kineser just i Norra Italien och när viruset ‘kom’, så åkte många kineser tillbaka till Itailien (och hade virusett med sig) efter varit hemma och firat nyår i Kina, Detta har jag tänkt från allra förstabörjan och har inte behö ändrat mig

  Gillad av 1 person

 4. Finns många som varit ”fel ute” under denna s.k. pandemi…. Incl. de som förbjudit I och HCQ båda dessa preparat är dock väldigt farliga…. vi ser hur de dödar patienter som behandlas med dessa… speciellt tidig behandling undviks…. tur att de inte ges till så många i Asien och Afrika osv….. endast några miljarder patienter har tagit dessa två preparat, ett av iaf, kanske inte lika många som det antal som vaxats…….
  https://nypost.com/2020/03/15/fauci-no-immediate-need-for-domestic-travel-ban/https://www.foxnews.com/politics/fauci-china-travel-ban-coronavirus-transparency-criticizes-trump-response

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s