Regeringen jobbar för att blidka Erdogan och deporteringarna är igång

I sin strävan efter att blidka Turkiets president Erdogan och få sin Natoansökan godkänd, har Sverige nu börjat deportera s.k. PKK-terrorister enligt Turkiets önskemål. I fredags utvisades två män till Turkiet, där den ene, Mahmut Tat, tidigare dömts i Turkiet för samröre med den terrorstämplade kurdiska organisationen PKK.

Enligt Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) handlar det om ett utvisningsärende där en individ fått avslag på sin asylansökan och regeringen har ingen roll i den process som omfattar prövningar av asylansökningar, vilket innebär att regeringen eller ett enskilt statsråd inte får ingripa eller påverka ansvariga myndigheter eller domstolar i deras handläggning av enskilda ärenden.

Det vill säga man vill få det att framstå som att det inte har något samband med Sveriges Natoansökan. Den turkiska tidningen Daily Sabah, skriver dock att ”En Turkisk domstol fängslade en dömd PKK-terrorist en dag efter att Sverige utlämnat honom som en del av ett memorandum som undertecknades i juni vid ett Natotoppmöte för att ta itu med Ankaras legitima säkerhetsproblem, vilket banade väg för deras eventuella medlemskap i blocket.”

Mahmut Tat var bosatt i Västsverige och arbetade som pizzabagare. Han dömdes till mer än sex års fängelse för att ha varit medlem i PKK-terroristgruppen i Turkiet och flydde till Sverige 2015, men hans asylansökan avslogs samt sedermera även hans överklagan. Tat anlände till Istanbul på fredagskvällen efter att Sverige häktat och utlämnat honom, där turkisk polis arresterade honom strax efter ankomsten till Istanbuls flygplats samt hänvisade honom till en domstol på lördagen, som skickade honom i fängelse.

Enligt mannens juridiska ombud Abdullah Deveci berör detta inte bara Tat, utan framför allt den svenska demokratin och mänskliga rättigheter. Det sistnämnda är något som Turkiet inte respekterar och man förstår att de som finns på Turkiets lista över personer de vill se utlämnade från Sverige, bland annat journalisten Bülent Kenes, känner stark oro när man nu ser hur deporteringen har påbörjats.

Allt detta, som även fläckar ned Sveriges rykte internationellt, för vad? Ett kostsamt medlemskap i en korrupt krigsallians som skapat död och fattigdom världen över samt dessutom gör oss själva till potentiell måltavla. Känns stabilt.

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/turkish-court-imprisons-pkk-terrorist-extradited-by-sweden

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-person-med-pkk-koppling-utvisad-till-turkiet

22 reaktioner till “Regeringen jobbar för att blidka Erdogan och deporteringarna är igång

 1. .. Första slaktoffren, fler lär följa, eftersom Erdogan hela tiden kommer att utöka listan till att innefatta ALLA PKK anhängare i Sverige, och vi har tusentals ..

  Turkiet har säkert en kopia på SÄPO-listan, som läcker som ett såll.

  Vi får nog se en del oroligheter i samband med ”insatserna” mot extremisterna i form av upplopp och demonstrationer.

  Gillad av 1 person

  1. Mikael Andersson:
   ”Amnesty accepterar inga statsbidrag eftersom de är opartiska och inte vill hamna i någon jävssituation.”

   Skojar du!?

   Hur jäviga är de inte när det gäller Ukraina och att de backade om uttalandet om krigsbrott?!?

   Hur ”partiska” är de när det gäller WHO, NATO och västs diktatur?!

   Det är precis lika korrupta som Greenpeace, Unicef, SIDA mfl och de FÅR bidrag från företag som delvis ägs av staten, dessutom syns de i statligt finansierade public service, när det passar staten och deras syften.

   Så HUR är de opartiska egentligen, när de inte ens fördömer FN, EU och NATO när de begår brott mot sina egna stadgar och internationella lager?!?

   Var hör man om brott mot mänskligheten och mänskliga rättigheter när det gäller vaccintvånget och reseförbuden i vissa länder förresten?!

   Inget på stora trumman där inte, inte ens när de gäller tvångsnedläggning av bondgårdar i EU, USA och Kanada och begränsningen av den internationella ”rörelsefriheten”

   För det är väl en ”mänsklig rättighet” att KUNNA arbeta och försörja sig och sin familj?!

   Gilla

  1. Nej, DEEET går ju inte, våldtäktsmän, mördare, rånare, tjuvar och bedragare från övriga MENA-länder går ABSOLUT inte att deportera, det är ju ”vanliga” kriminella och är det ingen vinst i det för Svenska regeringen och i ”humanismens” namn.

   Men extremister och terrorister med tillhörande stämpel för att få en NATO-ansökan går fint ..

   DÄR är det inte inte fråga om humanism inte, där är det bara en fråga om globalism.

   Amnesty lär inte bråka om det heller om de är rädda om bidragen..

   Gillad av 2 personer

   1. Amnesty accepterar inga statsbidrag eftersom de är opartiska och inte vill hamna i någon jävssituation.

    Gilla

  2. SasjaL
   ”… men allt för många av dessa som kommer hit ifrån MENA-området agerar som extremister/terrorister, så det är inkonsekvent tänkande …”

   Jo, men de är inte NATO främjande och då har det INGEN som helst betydelse när det gäller ”konsekvent tänkande” om de AGERAR på sådant sätt, det är skillnad på folk och fä.

   Gilla

 2. Blir lite orolig dock så länge som Twitter, FB et. al. varit i drift har vi haft ett bra skydd mot desinformation et. al. nu då det blivit en ny ägare till Twitter verkar det komma en massa information som inte kommit fram tidigare…. isses…… det måste vara en ren konspiration att Twitter skulle ha censurerat ”känsliga” fakta inför det amerikanska presidentvalet … Varför skulle man ha gjort det? De amerikanska valen påverkas ju inte av sådant…. läser nu att vissa påstår att det senaste mellanårsvalet skulle påverkats…. visserligen verkar det vara så att de flesta R rekommenderades att rösta på valdagen… må så vara men varför skulle valet påverkas av det ? Man trimmade ju alla röstmaskiner in i det sista och de fungerade ju perfekt iaf dagen innan…. sedan att hälften av dessa terminaler inte kom i drift, att det inte fanns bläck och papper och att det blev jätteköer drabbade ju alla som röstade lika….. och de som sköter valen (Arizona) säger ju att även om det dök upp anomalier så drabbade det lika… tror man säger att det inte förändrade resultaten…. måste vara fjärskådare som sköter dessa val … ja men kom in i verkligheten….

  Gilla

  1. bjornwiklund ”Fria” val i demokratier kan lätt styras med propaganda. Romarna uppfann systemet med världens första dagliga tidning, Acta Diurna, nazisterna fulländade systemet, och det är nu i flitig användning som i ”demokratier” som USA eller Sverige.

   Kina har utvecklat et helt annat system av demokrati där propaganda inte fungerar, och det är det som har fått främst USA att gå i taket. USA vill kunna styra även Kina, men det fungerar inte.

   Gilla

 3. Jag är glad över att vi skickar iväg några brottslingar. Vem vill ha utländska brottslingar kvar här? Inte jag. Men några här verkar ju vilja ha dem kvar här.

  Gilla

  1. Är det enligt dig brottsligt att vara medlem i ett politiskt parti? Denna man fängslades för att han var medlem i Kurdistans arbetarparti, PKK. Journalisten Bülent som står överst på Erdogans lista över ”terrorister” är en annan som riskerar utlämning från Sverige. Om man kan verifiera att en person begått ett allvarligt brott eller terroristhandling är det en annan sak, men att godtyckligt deportera 73 personer som Erdogan klassificerar som ”terrorister” bara för att slicka hans röv så han ska säga ja till Nato är beklämmande minst sagt.

   Det räcker att kritisera Erdogan för att bli stämplad som brottsling i landet och när den där popstjärnan tidigare i år hamnade i husarrest efter att ha skämtat om landets religiösa skolor, inser man att det är en diktatur som Sverige stödjer.

   Gillad av 1 person

   1. ”Om man kan verifiera att en person begått ett allvarligt brott eller terroristhandling är det en annan sak” Det är viktigt vad du säger. I Sverige måste vi sitta och vänta tills dom dödat någon innan myndigheterna kan ingripa. Det kallas mänskliga rättigheter. I allt fler länder arbetar man nu på att stoppa dom innan dom dödar. Det är inte medlemskapet i en organisation som är viktig, det är deras avsikter, som regel uttalade avsikter, med medlemskapet.

    Gilla

  2. Du menar att människor som definieras som brottlingar av den ”demokratiske” Erdogan skall överlämnas till Turkiet medan svenska brottslingar som har dödat och sålt knark ska leva ett gott liv i Turkiet.
   Talar du inte mot bättre vetande?

   Gillad av 1 person

   1. För mig spelar det ingen roll om buset flyr till sitt hemland. Så länge de inte är här så är jag nöjd. Det kostar att ha folk i finkan i Sverige. Att alla länder har olika styre innebär att nån kan klassas som brottsling i ett land även om just det personen gjort inte är brottsligt här. Det orkar jag inte uppröras över.

    Gilla

   2. Där är vi oeniga. I min värld ska ingen svensk brottsling få gå fri och leva gott. Vill man inte att dessa individer får det bra i svenska fängelser, får man då se till att dem sonar sina brott där det kostar mindre.
    Brott ska aldrig löna sig.
    Jag orkar bry mig om offren.

    Gilla

   3. Att det bara är dessa 73 som regeringen kan tänka sig att deportera, medan kriminella mördare, knarklangare och våldtäktsmän får stanna av humanitära skäl är så klart inte heller upprörande. Inte ens Akilov kunde deporteras för det var synd om honom. Dubbla måttstockar javisst!

    Gillad av 1 person

   4. Visst vore det bra om alla brottslingar dömdes och avtjänade sina straff. Jag är tillräckligt gammal för att inte tro på tomten, rosa enhörningar eller andra utopier. Men den som är idealist får gärna vara det. Jag bryr mig inte.

    Gilla

   5. Micke Det är inte bara en fråga om Turkiet. Sverige har blivit ett paradis att gömma sig i för kriminella, brottslingar och terrorister från hela världen. Ingen ID fordras. Det är bara att trava in, slå sig ner, och sedan skyddas dom av staten som ”flyktingar”, flyktingar undan rättsvisan det är.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s