Ökad risk för ukrainska flyktingar att utsättas för människohandel och prostitution i Sverige

Noterar att talespersonen för det ryska utrikesdepartementet, Maria Zakharova, i dag publicerat ett inlägg på Telegram med fokus på att FN och människorättsorgan blundar för rapporter om sexuellt utnyttjande av kvinnliga ukrainska flyktingar i Sverige.

Zakharova hänvisade till ett uttalande från den svenska Jämställdhetsmyndigheten förra månaden, som slog larm om en ökad risk för att ukrainska flyktingar utsätts för människohandel, arbetskraftsexploatering och prostitution i Sverige. Polisen har utrett ett 20-tal sådana fall, men mörkertalet är stort enligt myndigheten. Man konstaterade också att det har skett en ökning av antalet prostituerade från Ukraina i Sverige sedan konflikten började i slutet av februari.

Zakharova pekade på att även om detta rapporterades av svenska medier, har det varit tyst från såväl Kiev som det internationella samfundet. Hon noterade också hur FN:s särskilda representant för sexuellt våld, Pramila Patten, i oktober hävdade att den ryska militären har fört en medveten ”våldtäktsstrategi” under sin militära operation i Ukraina. Patten erkände senare att hennes hårda våldtäktspåståenden om den ryska militären, enbart baserades på vad ukrainska tjänstemän hade berättat för henne och att hon inte hade några faktiska bevis för att backa upp dem.

Den tidigare ukrainska människorättskommissionären Lyudmila Denisova låg bakom påståenden om sexuella övergrepp från ryska trupper tidigt i konflikten, men Denisova erkände senare att hon helt enkelt ljög för att övertala världen att tillhandahålla vapen till Ukraina och sätta press på Ryssland.

Zakharova uppmuntrade slutligen Ukrainas utrikesminister att flytta fokus från Moskva till Stockholm.

-”Det verkliga hotet mot ukrainska kvinnor kommer inte från Ryssland, utan väntar på dem i Europa. FN och människorättsorganen är dock tysta eftersom det inte finns i deras regelverk att uppmärksamma ett verkligt humanitärt problem; eller för att de utför ännu en politisk order. Oavsett är det förkastligt. Ukrainas utrikesminister Dmitrij Kuleba borde sluta attackera Moskva och istället rikta uppmärksamheten mot Stockholm.”

Men vi är de goda så vi kan inte göra fel – dessutom ska vi inte förstöra narrativet att vi hjälper människor genom att hålla igång kriget.

https://www.rt.com/russia/567620-zakharova-sweden-ukraine-exploitation/

8 reaktioner till “Ökad risk för ukrainska flyktingar att utsättas för människohandel och prostitution i Sverige

  1. Hur menar du nu, eller läste du bara rubriken? Att prostitution och människohandel med ukrainska kvinnor ökar i Sverige är fakta som Jämställdhetsmyndigheten rapporterat om nyligen. Jag tyckte det var intressant att Zakharova uttalat sig om situationen i Sverige samt att FN och Kiev ignorerat problemet.

   Den största idioten måste väl i slutändan vara du som fortsätter läsa mina inlägg när du uppenbarligen hyser agg.

   Gillad av 2 personer

 1. Jaa vi i Sverige har ju plats för över 100k ”flyktingar” och säg att vi är 450miljoner inom EU betyder att om vi rensar från de som bara föder ”de goda” och byter har EU plats för miljoner flyktingar från Ukraina och dessutom har ju länder inom EU ett redan väl fungerande system…. de goda skal inte bara göra gott utan även ha de väldigt gott…..

  Gilla

 2. Våldtäckter som strategi i krig har nog alltid förkommit, under andra världskriget förekom det på båda sidorna, särskilt de amerikanska soldaternas hade våldtäktsexcesser, det talas om siffror runt 200000 kvinnor, töser och flickor som de amerikanska soldaterna våldtog i slutet av kriget, men detta har tystads ner och blivet en välbevarad hemlighet. Allt som allt talas det om 200 000 till 900 000 våldtagna både ryssar, britter, fransmän och tyska soldater våldtog i kriget och det förekommer i alla krig.

  Gilla

  1. Även invandrargäng, krig i nutid har och använder våldtäckter som maktmedel, när det gäller den manliga makten så är många män beredda att gå väldigt långt för att nå sitt mål. Tyvärr!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s