Nato efterlämnar konflikt, terror, död, laglöshet, våldtäkt, fattigdom, svält och krossad ekonomi

Att det finns modiga EU-delegater som vågar säga sanningen hör till ovanligheterna och de existerar definitivt inte i Sverige, men Irland har parlamentsledamoten Clare Daly som tidigare gjort uppmärksammade utspel där hon säger som det är. Förra veckan anklagade hon Nato för att ha förstört Libyen och hävdade att det USA-ledda blockets strategi i Ukraina kommer att ge liknande resultat.

Daly gjorde sitt uttalande efter att ha röstat emot en resolution som kräver ett större EU-engagemang i Libyen. Daly röstade tillsammans med den irländska vänstermannen Mick Wallace emot en resolution som uppmanade EU att spela en mer aktiv roll i återuppbyggnaden av det krigshärjade Libyen, inklusive att inrätta polis- och militärenheter under FN:s befäl.

Medan EU som helhet stöder GNA (Government of National Accord), har den rivaliserande libyska nationella armén (LNA) stöd av Frankrike och har enligt uppgift anlitat privata militära entreprenörer från Ryssland för att stärka sina styrkor. Mitt i denna pågående maktkamp ser Daly Natos bombkampanj 2011 som roten till Libyens problem.

I en video som lades upp på hennes Twittersida i onsdags motiverade hon sitt beslut.

-”Jag röstade emot den här rapporten. Dess timing är ganska lämplig att komma, som den gör, några korta veckor efter 11-årsdagen av dagen den libyska ledaren Muammar Gaddafi dödades under Natos attack mot Libyen: sodomiserad med en bajonett och skjuten i huvudet. Natointerventionen i Libyen, utförd i namnet av att skydda frihet, demokrati och mänskliga rättigheter, är något som vi gör klokt i att komma ihåg när Nato spelar ut sitt proxykrig i Ukraina i namnet av, ni har gissat rätt, frihet, demokrati och mänskliga rättigheter.”

Gadaffi avsattes och torterades av Natostödda militanter i oktober 2011, där hans lemlästade lik lämnades kvar på en köttmarknad i staden Misrata. Libyen var en gång en oljerik och välmående nation, som efter hans mord hamnade i anarki och en rapport från Amnesty International tidigare i år beskriver förhållandena där som helvetiska.

Daly avslutade med att fråga EU:s lagstiftare om detta är vad de önskar för sina egna länder.

-”Vad händer efter att Nato ingriper i ditt land på denna grund? Terror, död, laglöshet, våldtäkt, fattigdom, svält. Libyen är ett land splittrat av konflikter, dess ekonomi krossad, dess befolkning – tidigare den rikaste i Afrika – drivna till och fast i fattigdom. Migranter köps och säljs på slavmarknader. Det är ett land med massgravar, av brott mot mänskligheten. Detta är Natos arv.”

Väl talat av Daly som vågar kritisera det som ingen vill låtsas om och paralellerna till dagens proxykrig i Ukraina är lätta att dra.

I denna krigshetsarorganisation vill en nästintill enig svensk riksdag påtvinga svenskarna ett dyrt medlemskap utan att ha folkets stöd. Makabert.

Vänsterpartiet som är det enda riksdagsparti som säger sig vara emot ett svenskt Natomedlemskap har varit alldeles för tysta och organisationen Svenska Freds likaså. Vi hade behövt en grupp politiker likt Danes som inte låter sig hunsas av den korrupta eliten och som kan uppvigla befolkningen att göra mer motstånd istället för att tysta se på.

#followthemoney

https://www.rt.com/news/567572-clare-daly-libya-nato/

4 reaktioner till “Nato efterlämnar konflikt, terror, död, laglöshet, våldtäkt, fattigdom, svält och krossad ekonomi

 1. Det är ingen nyhet att NATO och USA är orsaken till all världens elände i krigshärjade länder, hela mellanöstern är fyllt av katastrofer, och de ligger vid medelhavet, inte Nordatlanten som det först var tänkt att organisationen skulle skydda, och de har planer på att ”ta över” Östersjön också.

  Det råder väl egentligen ingen tvekan om vilka som sprängde NS1 och NS2, det för att hindra EU och köpa gas i smyg och EU i Bryssel känner till det, men de skulle ALDRIG erkänna det.

  De följer USA´s och NATOS order slaviskt om en få katastrofal inflation och ett NWO, MOT deras egna medborgares vilja förstås, vi ser inget i public service och MSM om protesterna de har i länderna där.

  NATO är en globalistisk krigsorganisation som försöker ta över hela väst, och de styrs av USA som ligger i Nordamerika och som inte har ett skit med Europa att göra egentligen, det var INTE USA som ”vann” WW2 i väst, de vann mor Japan den 15: augusti 1945, och det EFTER WW2 slutade i väst den 6:e maj 1945.

  Men DET tycks Japanerna ha ”glömt”…

  Gillad av 1 person

 2. Har någon hört NATO och dess rövslickare erkänna nån gång att kriget i Libyen var fel?
  Har USA och NATO öppet erkänt att kriget i Irak var baserat på falskt konstruerade premisser?
  Det kan man aldrig erkänna eftersom NATO påstår sig vara en ”försvarsorganisation” och därmed har rätt att
  spilla människoblod när och var som helst.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s