Regeringen känner ingen flygskam

Vid den senaste klimatkonferensen i Egypten när 400 privatflygplan flög in politiska höjdare för att mingla och äta kött medan de låtsades vurma för klimatkampen, blev det uppenbart att pekpinnarna bara gäller oss vanliga dödliga – det är vi som ska ge upp bilen, förändra vår kost och köpvanor, övergå till digitala möten, lida i energikrisen och bli fattigare, medan den politiska eliten dikterar villkoren samt fortsätter leva på som vanligt samtidigt som pengarna flödar in.

Den svenska regeringen har inga som helst tankar på att flyga mindre och nu vill de dessutom utöka antalet privata flygplan som står till deras förfogande trots att de själva orerat om stora utsläpp i atmosfären samt bidragit till att mynta uttryck som flygskam.

De två privatplan som regeringen exklusivt kan använda för resor över jorden räcker alltså inte, så Ulf Kristersson har beställt ett tredje plan av Försvarsmakten så att han och övriga statsråd ska kunna resa mer ståndsmässigt.

Enligt Kristersson är det viktigt att Sveriges inför stundande ordförandeskap i EU ger det rätta intrycket. Även kungen och talmannen får tillgång till planet. Notan på minst 20 miljoner kronor hamnar hos skattebetalarna under första halvåret av 2023.

#yourtaxmoneyatwork

#hycklare

https://samnytt.se/ulf-kristersson-bestaller-eget-air-force-one/

5 reaktioner till “Regeringen känner ingen flygskam

 1. Den sanna globalisten känns igen på hur han förflyttar sig
  Därför höjs också elskatten nästa år, för att han skall ha råd att flyga ..
  DU betalar Svensson!

  Gillad av 1 person

 2. Varför skall man känna flygskam. Flyg är det snabbaste och säkraste färdmedlet. Öka produktiviteten och flyg mera.

  Gilla

  1. Frågan är om det inte skulle ha räckt med de två privata flygplan som regeringen disponerar.
   Men men… det är viktigt med stånd….mässigheten.
   Kukförlängning??
   En sak är säkert: när far super är det alltid rätt!

   Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s