Turkiet tydliga – Sverige har inte levererat tillräckligt

Oavsett hur ofta Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg upprepar att Sverige ”levererat” medan kärnduon Kristersson/Billström säger till svensk media att de uppfyllt kraven för ett svenskt Natomedlemskap, så är det i slutändan Turkiets beslut och i går sade den turkiska utrikesministern Mevlüt Çavuşoğlu efter Natomötet i Rumänien att man inte sett önskvärda framsteg.

-”Inga framsteg har setts när det gäller återvändande av terroristmisstänkta som en del av det trilaterala avtal med Finland och Sverige för de nordiska ländernas Natoansökan. Dessa två länder har tagit några steg avseende sina åtaganden, vi ignorerar inte dessa steg. Det finns dock inga konkreta framsteg i vissa frågor, särskilt när det gäller brottslingars återvändande och frysningen av tillgångar från terroristelement.”

Om Sverige inte börjat deportera de personer som turkarna krävt, lär det inte bli något grönt ljus överhuvudtaget. Låt oss hoppas att juridiken sätter käppar i hjulet under lång tid framöver så att vi slipper bli en del av den kostsamma krigsalliansen.

https://www.dailysabah.com/politics/diplomacy/no-progress-on-return-of-terror-suspects-from-finland-sweden

5 reaktioner till “Turkiet tydliga – Sverige har inte levererat tillräckligt

 1. De börjar liknar ett skämt snart, läste på text tv att Kristersson ser ”allvarligt på problemet” att Turkiet är en fristad för tungt kriminella från Sverige och Turkiet har inte utlämnings krav till Sverige. Men Turkiet kräver att Sverige ska skicka ut de medborgarna Turkiet ser som sina medan Turkiet nekar till att de skulle vara en fristad för våra tungt kriminella. Vad ska man säga!

  Bästa hade varit att skita i ansökan till det som är och liknar mest en ”pappersprodukt” för ingen ska inbilla mig att Nato skulle vara den väldresserade och väloljade krigsmaskin de gärna vill framstå som. Ingen har sett dem i krig? Är soldaterna beredda att offra sina liv för ett land som inte betyder ett skit för soldaterna? Hur tar allmänheten emot liksäckarna när de droppar ner i de olika länderna? Hur bra tränade och hur bra är deras stridsmoral? Finns många frågor, men i dagsläget inga svar för alla är blinda och har slutat tänka eftersom Nato är medicinen för Sverige. Tron är gigantisk att Nato kommer betyda att svenskarna ska klara sig från krig, själv tror jag att det är precis tvärtom.

  Gillad av 4 personer

 2. Vi får väl hoppas på att Turkiet fortsätter nobba Sveriges NATO-ansökan..

  Ungern har ju svängt med ”hjälp” av EU och USA´s påtryckningar.

  Gillad av 1 person

 3. Först har vi en försvarsbudget på typ 4% av BNP sedan fixar M så att man monterar ned försvaret till typ 1% av BNP (kallas särintresse…. fler särintressen finns kanske… 😉 ) OSSÅ kommer man i all hast på att vi skall ha minst 2% av BNP till försvaret (via NATO) kanske minska BUT till NOLL? Sparar ju på några år ihop till försvaret osv……

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s