EU går vidare med nya sanktionspaket trots fakta på hand

När EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen förra veckan orerade om ett nytt sanktionspaket mot Ryssland med löfte om att det denna gång ska bli ”kännbart” trodde jag att hon svamlade, men efter att vår syltrygg till utrikesminister Tobias Billström träffat sin ukrainska motsvarighet Dmytro Kuleba i Bukarest och förutom att pinsamt nog deklarera att ”Sverige står vid Ukrainas sida för att få slut på det här kriget, som Ukraina kommer att vinna”, även sagt att EU:s nästa sanktionspaket diskuterades i detalj, verkar det tyvärr som att dårarna faktiskt ska driva igenom det trots allt.

Att de tidigare sanktionspaketen misslyckats helt och konsekvenserna krossar Europa, vilket otaliga experter och analytiker varnat för under en längre tid, är så klart helt irrelevant i sammanhanget.

Man vet inte om man ska skratta åt att vi har så inkompetenta politiker som struntar i vad facit visar, eller om man ska gråta eftersom det är våra pengar som man leker med och vår barns framtid som spelas bort. Maktlösheten för oss medborgare som tvingas betrakta vår egen undergång när den politiska eliten förgör den Gamla världen känns brutal.

#vibetalar

Bildkälla: Aftonbladet

11 reaktioner till “EU går vidare med nya sanktionspaket trots fakta på hand

 1. ”Man vet inte om man ska skratta åt att vi har så inkompetenta politiker som struntar i vad facit visar, eller om man ska gråta eftersom det är våra pengar som man leker med och vår barns framtid som spelas bort. Maktlösheten för oss medborgare som tvingas betrakta vår egen undergång när den politiska eliten förgör den Gamla världen känns brutal.”
  Du beskriver en känsla som jag tror många känner, allt vi kan göra just nu är att se vilken väg verkligheten tar. Men magkänslan är inte bra. Bra skrivet Jenny!

  Gillad av 3 personer

 2. Ryska centralbanken räknar själva med en nedgång i ekonomisk tillväxt på 7 %. Vilka experter syftar du på?

  Gilla

  1. Om man ställer den frågan lever man antingen i en filterbubbla eller så har man inte hängt med alls det senaste halvåret. Vet inte vad som är din ursäkt, men det torde vara uppenbart för de flesta att Ryssland klarat sig bra medan Europa gått åt helvete, vilket såväl analytiker som politiker även i väst konstaterat flera gånger.

   Gilla

   1. Ryssarna går på knäna, både hemma i Ryssland och i Ukraina. Ryssland har rent militärt lidit enorma förluster, i Ryssland har civilsamhället enorma problem. Du måste leva i en drömvärld!

    Gilla

  2. Skriv gärna in här, vilka medier du hämtar din information ifrån?
   Vi som följer bl.a amerikansk alternativmedia har en helt annan info än din….

   Gillad av 1 person

  3. På alla sätt. Ryssland tjänar mer pengar än någonsin på sin export av olja, gas, metallegeringar, vapen, kärnteknik och en massa annat du uppenbarligen inte har en susning om. Sluta läs skiten i MSM fattar du inte att det bara är propaganda?

   Gillad av 1 person

 3. Vi som har varit med läge har även ett längre minne. Att läsa DNs artiklar, som kopieras av alla andra, är att läsa USAs propaganda och CIAs bulletiner. Det är bara att läsa innantill, speciellt när det gäller Ryssland och Kina. Det är i tydlig klartext USA propagandan, som även kommer via andra kanaler för jämförelse. DN och Bonniers var bevisligen nära kopplade till CIA redan på 50-talet under Herberts Tingstens (1896 – 1973) tid som Chefredaktör (1946 – 1959) Det finns gott om dokumentation att DN skrev propagandaartiklar för CIA mot betalning. Det är mycket uppenbart att det pågår idag, i ett samarbete DN och CIA som har fördjupats.
  —Herbert Tingsten stod närmare CIA än vad som tidigare varit känt
  https://mindcontrolcruise.wordpress.com/2013/03/16/dns-legendariske-chefredaktor-herbert-tingsten-pastas-ha-statt-narmare-den-amerikanska-underrattelsetjansten-cia-an-vad-som-tidigare-varit-kant/
  För mig är det uppenbart att DN finansieras i betydande del av CIA. DN tackade nej till svenskt mediastöd, för det skulle ha varit olagligt att både ta emot mediastöd från svenska regeringen och pengar från CIA, vilka inte redovisas öppet i Sverige. DN har enligt egen utsago på sina webbplatser ”omfattande publiceringsverksamhet” i USA. Via dom kanalerna är det uppenbart att pengarna kommer, osynligt i Sverige.
  Ingenting tycks ha ändrats, utom att samarbetet har utvecklats och intensifierats.
  Lita aldrig på den amerikanska propagandan och CIA bulletinerna som dagligen levereras på media som DN.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s