Fler borde lyfta problemet med att pengarna till Ukraina inte går dit de ska

Om han inte redan är inkluderad, så är nog nästa person att hamna på Ukrainas så kallade dödslista med såväl inhemska som utländska regimkritiker, Fox News TV-ankare Tucker Carlson. Carlson har också länge varit en kritiker av USA:s stöd för Zelensky och hävdat att Ukraina inte är demokratiskt samt att det inte ligger i USA:s nationella säkerhetsintresse att ingripa i dess konflikt med Ryssland.

I torsdagens sändning gick Carlson hårt åt Ukrainas president Vladimir Zelensky som han anser är en korrupt person som ”kräver” pengar från de amerikanska skattebetalarna.

USA har allokerat totalt 68 miljarder dollar i militärt och ekonomiskt bistånd till Ukraina i år och förra veckan bad Vita huset kongressen att godkänna ytterligare 37 miljarder dollar innan republikanerna återtar kontrollen över representanthuset i januari. Dessa sammanlagda utgifter är enligt Carlson det dubbla mot vad USA spenderade varje år i Afghanistan. Carlson ifrågasatte var Zelensky får sin attityd ifrån eftersom han inte bara ber den amerikanska kongressen om pengar, han kräver det.

Carlson hade även med en gäst, den tidigare US Special Operations-piloten L. Todd Wood, som förklarade att även om Zelenskys politiska karriär fick starthjälp av miljardären Igor Kolomoysky, har han sedan dess tagit sin tidigare beskyddares tillgångar och har nu större, viktigare, mäktigare samt rikare välgörare – Biden-administrationen.

Att det inte finns någon kontroll över var varken vapen eller det finansiella stödet egentligen hamnar är inget nytt. Med hänvisning till de senaste rapporterna samt Woods kontakters erfarenheter på plats i Ukraina sedan 2014, är det bara 30% av förnödenheter och militärt bistånd som är på väg mot landet som faktiskt tar sig dit det är tänkt att gå.

-”Detta är universitetsteamet av penningtvättare i Ukraina. Zelensky och hans tjänstemän vill inte ha fred. De vill istället att pendeltåget ska fortsätta till förmån för dem själva och de amerikanska försvarsentreprenörerna som levererar till Kievs styrkor.”

Man undrar hur mycket av Sveriges senaste bidrag med vapen och miljarder skattekronor som egentligen kommer fram, men sådant pratar vi inte om.

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/567288-tucker-carlson-zelensky-corrupt/

2 reaktioner till “Fler borde lyfta problemet med att pengarna till Ukraina inte går dit de ska

  1. Det perfekta rånet, ingen vill se bristerna för i det läget skulle allt komma fram hur dåligt skött det är från bland annat politiker håll och folket hade blivet tokiga eftersom de är förda bakom ljuset.
    Zelensky med bihang gnuggar händerna och skor sig på andras olycka och västvärldens goda vilja att hjälpa hans folk, själv tar det han kan och bryr sig inte ett skit över att hans folk får leva i ett helvete.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s