Klimatmålen – ett gissel när man inte har en fungerande plan

När EU-parlamentet nyligen kom överens om att skärpa målen för hur mycket varje EU-land måste minska sina utsläpp till 2030, där Sverige ska Sverige minska sina utsläpp med 50% jämfört med 2005 års nivåer, var det jubel och klang – till och med några som tyckte att det var alldeles för lite – trots att det inte fanns någon plan för hur detta ska genomföras praktiskt förutom ”övertygelsen” om att vi kommer lyckas.

Införandet av elbilar på bred front har målats upp lite som räddaren i nöden, där man medvetet valt att inte prata om problematiken kring metallerna som krävs för att producera batterierna och att de orsakar klimatpåverkande utsläpp.

Kalkyler från Energimyndigheten visar nu att det inte räcker med fler elbilar och mindre biobränsle för att nå klimatmålet. Även om det enbart skulle säljas elbilar framöver kommer det ändå rulla 2,5 miljoner bilar som släpper ut avgaser på svenska vägar år 2030.

Verkar som regeringen behöver göra något drastiskt för att tysta alla klimathetsare – nästa steg kanske blir att förbjuda alla bilar som inte drivs på el från 2023 och tvinga alla att köra elbil? Hur elen ska räcka till när drygt 5 miljoner personbilar ska laddas när vi redan nu har problem att täcka samhällets basbehov är dock en annan historia, för att inte tala om alla lastbilar, men det ser säkert bra ut på pappret så Sverige återigen kan stoltsera med att vara bäst i klassen oavsett hur idiotiskt det är. Annars kan vi alltid återgå till häst och vagn.

Tänk vad pengar det tjänas på människors rädsla som manats fram av massmedias propaganda, vilket såväl bedrägeriet med klimathysterin som covidpandemin påvisar. Men det fungerar tyvärr fortfarande lika effektivt.

#followthemoney

https://www.dn.se/sverige/darfor-racker-inte-fler-elbilar-for-att-klara-klimatmalet/

https://www.europaportalen.se/2022/11/eus-nya-klimatmal-skarper-kraven-pa-sverige

6 reaktioner till “Klimatmålen – ett gissel när man inte har en fungerande plan

 1. En sak man missat.
  Var skall lastbilar tanka i framtiden. En mack för någon lastbil i månaden i Norrlands inland skulle inte tro det

  Dessutom torde dieseln bli löjligt dyr om man tar bort stora volymer diesel som kommer från privatbilarna.

  Gillad av 2 personer

 2. Sverige har väl de högsta ambitionerna sänka utsläppen och vinner således race to the bottom.
  Problem med råvaror och EL-energi till personbilarna.
  Vi kan ju göra som i forna DDR.
  Folk fick anteckna sig för en Trabant, väntetid bara 15 år samt
  Ransoneringskuponger på KWH är ju en bra lösning få ladda sin EL-Trabant i en nära framtid.

  Gillad av 2 personer

 3. Det är inte att byta ut fossilbilar mot fossilbilar som drivs på elektricitet som är lösningen. Lösningen är att förändra transport systemet där elbilar bara är en komponent. Att bygga 2.8 tons miljömonster som går 60 mil i 200 km/t bara gör det värre. Regeringen kommer inte att göra något drastiskt, för man beskattar ju allt detta. Mer nedsmutsning, mer klirr i kassan. Samma sak för bilindustrin, vägbolag, oljebolag, osv. USA kommer heller inte att släppa olje-makten. Kina lyckas, för dom satsar på moderna transportsystem, totala lösningar, folk vill ha och väljer frivilligt. Kina satar även stort på el-generering. De flesta kärnkraftverk i hela världen har byggts i Kina, nu bygger man modulär kärnkraft, Sverige river alltihopa i hopp om att vinden skall blåsa. Torium kraft är omkring ett år borta, fusion sex år borta. Vad gör Sverige. Huffar och puffar.

  Gillad av 1 person

 4. Eftersom produktionen av batterier kräver mycket energi, så skapar produktionen av en elbil betydligt mer utsläpp än när du tillverkar en förbränningsbil. Hur mycket mer, beror på hur stort batteri bilen har, och vilken typ av energi som används vid tillverkningen. Gruvbrytning av litium och kobolt sker oftast med barnarbete eller med slavar som inte har några rättigheter överhuvudtaget, detta skapar i sin tur gerilla/gangster förband som sprider skräck och terror. Men vad gör de när de klimat religösa har bestämt att alla ska bidra till en bättre värld i väst, vad som händer i Afrika, Chile, Argentina och Bolivia skiter denna sekt helt i.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s