EU-ländernas inrikesministrar slösar tid och pengar på möten där man enas om redan kända faktum

Efter att dispyt uppstått inom EU efter att NGO-fartyget Ocean Viking försökt lämpa av nya illegala migranter i Italien men mötts av kalla handen, möttes i går de europeiska inrikesministrarna för att försöka lösa problemet med sin otillräckliga migrationspolitik som man låtit bero i åratal. Enligt EU:s gränsstyrka Frontex har upp till 130.000 papperslösa migranter kommit till EU sedan början av året, vilket är en ökning med 160%.

I vanlig ordning var man överens om att det är ett allvarligt problem, man välkomnade en EU-plan för att bättre samordna hanteringen av migranter och alla sidor beskrev mötet som ”produktivt”, men de facto kom man inte fram till något som kan lösa den politiska knuten. Så ministrarna kommer att samlas igen vid ett förplanerat möte den 8 december för att fortsätta den ”svåra diskussionen” som man ältat i decennier utan resultat.

Greklands inrikesminister Notis Mitarachi påpekade något intressant, nämligen att Turkiet inte följer migrationsavtalet från 2016 som inkluderar att ta tillbaka migranter som inte har rätt till asyl. Varför pratar vi inte mer om det och sätter press på Turkiet som fått generöst betalt för ett jobb de inte utför till belåtenhet? Just det – Turkiet behandlas just nu med silkeshandskar för att inte störa den känsliga Natoprocessen och då blundar man mer än gärna för oegentligheter, korruption och det faktum att Turkiet bombar skiten ur kurderna utan att mottaga varken fördömanden eller sanktioner från den hycklande politiska eliten.

#vibetalar

https://www.arabnews.com/node/2206191/world

En reaktion till “EU-ländernas inrikesministrar slösar tid och pengar på möten där man enas om redan kända faktum

  1. Tänka sig.. detta FRONTEX tillkom och lanserades (såldes in) som motvikt till
    gränslösa Schengen -avtalet för att hålla EU s yttre gränser – som jag upplever det
    endast är en/ett flytande -rullande räkneverk utan tillräckligt mandat att ”mota bort”!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s