WEF styr och vi betalar

Stiftelsen World Economic Forum som har en ideologisk agenda av inkludering, mångfald, öppna gränser samt klimathysteri, inte bara styr hur våra beslutsfattare agerar, det kostar också oss skattebetalare enorma summor varje år – precis som EU och FN. Men detta är aldrig något som våra politiker behöver stå till svars för eftersom media för det mesta stryker dessa syltryggar medhårs.

Den flamländska ministerpresidenten Jan Jambon fick nyligen en parlamentarisk fråga i ämnet från den flamländska parlamentsledamoten Sam van Rooy och svarade att år 2022 kommer den flamländska regeringen att betala 175.763,87 euro i medlemsavgifter till World Economic Forum (WEF) och 27.000 schweizerfranc (cirka 27.300 euro) som deltagaravgifter till WEF:s årliga möte i Davos.

Van Rooy svarade då att den flamländska regeringen legitimerar och subventionerar en global lobbyorganisation som tydligt driver en väldefinierad ideologisk agenda, nämligen globalismens.

Den tyske ekonomen Klaus Schwabs World Economic Forum (WEF) har blivit alltmer granskad de senaste åren. WEF säger sig vara ett forum för utbyte av idéer och nätverkande, men det finns en uppfattning om att många regeringsbeslut är kopplade till WEF:s ideologiska mål och härrör från överenskommelser inom WEF. Sammantaget driver denna internationella lobbyorganisation öppet en globalistisk framtidsagenda som involverar många regeringar.

Denna agenda verkar nyligen ha utkristalliserats till den så kallade ”The Great Reset”, vars mål är ”en säkrare, jämlikare och stabilare värld” genom att ”agera gemensamt och snabbt för att förnya alla aspekter av våra samhällen och ekonomier, från utbildning till sociala kontrakt och arbetsförhållanden”.

Eftersom medborgare i en demokratisk konstitutionell stat har rätt till insyn i den politik som förs, ställde van Rooy frågor om den flamländska regeringens band och samarbete med WEF och i sitt svar uppgav Jambon att den flamländska regeringen ”inte har några strukturella kontakter med WEF utanför deltagandet i WEF-mötet i Davos”, men att det finns ”mer regelbundna kontakter på den flamländska regeringens nivå”.

När får vi se en riksdagsledamot i Sverige som ifrågasätter detta öppet och pressar regeringen? Inte så länge nuvarande åtta köpta partier som alla är en del av bedrägeriet styr skutan.

Att våra regeringar sponsrar ett icke neutralt forum som inverkar på stora politiska beslut är något som fler borde ifrågasätta, men som med mycket annat kniper vi käft och knyter hellre näven i fickan medan vi göder eliten.

#vibetalar

#followthemoney

Vlaams Belang calls on government to cancel WEF membership

5 reaktioner till “WEF styr och vi betalar

  1. Det borde ha framgått för de flesta att globalisterna består utav en samling av allt annat än mentalt friska kapitalister, som nu plockat ‘russinen från kakan’ från diverse totalitära socialismformer – kommunism (bolsjevism), fascism och nationalsocialism, men nej. Folk är för dåligt insatta och kommer inte upptäcka det det är för sent …

    Idioti Socialism är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat. Det har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera …

    Gillad av 2 personer

  2. ”en säkrare, jämlikare och stabilare värld”. Ja, det är ju en extremt förskönande omskrivning för skapandet av En Totalitär Global Stat där en liten elit kontrollerar all världens regeringar.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s