Könskvotering och mer miljarder till Ukraina när EU bestämmer

Att kvotera in kvinnor i stora börsbolags styrelser har splittrat EU i tio år, men i dag blev könskvotering till slut verklighet när Europaparlament valde att prioritera kön framför kompetens och erfarenhet när de beslutade om nya regler där minst 40% av styrelseledamöterna ska vara kvinnor.

Varje enskilt lands rätt till självbestämmande är ett minne blott och allt ska dessa överbetalda klåpare lägga sig i. Vi betalar alltså en skyhög medlemsavgift varje år för att låta andra diktera villkoren för vårt land. Logiskt?!

Våra vänner i EU-eliten har också tillkännagett att vi som själva blöder ymnigt ska betala ytterligare ekonomiskt stöd till Ukraina i solidaritet. Den Europeiska Unionen kommer nämligen skänka ytterligare 2,5 miljarder euro (cirka 27 miljarder kronor) i ekonomiskt stöd till Ukraina, vilket EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen meddelat i dag.

EU-kommissionen har redan tidigare deklarerat att man ska hjälpa Ukraina med ett stödpaket på totalt 18 miljarder euro (cirka 197 miljarder dollar) under 2023 genom regelbunden finansiering och enligt von der Leyen ska vi fortsätta stödja Ukraina så länge det behövs. Att ingen som helst kontroll finns på vart pengarna tar vägen är så klart irrelevant.

Det är faktiskt helt befängt att vi ska finansiera ett icke EU-land på det här sättet när vi knappt har råd att hålla igång våra egna länder, men den diskussionen existerar inte. Det saknar också helt motstycke med tanke på många andra pågående konflikthärdar i världen som hamnar i skuggan både vad gäller ekonomiskt stöd samt vapenstöd och mediatid.

Det är ett splittrat EU som snart går in i 2023 och frågan är hur länge till de kan hålla ihop det.

#followthemoney

#vibetalar

#swexit

Bildkälla: SR, SVT Nyheter

3 reaktioner till “Könskvotering och mer miljarder till Ukraina när EU bestämmer

  1. Då hoppas jag att denne Carina Ohlsson, vars namn syns i ditt klipp från SVT och SR, blir utbytt mot en inkvoterad man. Undrar hur hon skulle reagera?

    Gillad av 1 person

  2. Den svällande EUs cirkusen blir allt kostsammare och mer maktgalen. Det gäller både kommissionen och parlamentet. Ju längre från folket desto lättare att fatta beslut som saknar verklighetsförankring.

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s