Sverige – Turkiets nya knähund

Turkiets utrikesdepartement ska i dag ha kallat upp Sveriges ambassadör efter en demonstration i Stockholm i helgen, när en grupp som sympatiserar med terrorstämplade PKK enligt det turkiska utrikesdepartement ska ha spridit terrorismpropaganda och förolämpat Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan utanför landets ambassad i Stockholm. Turkiet vill nu att en utredning startas och förväntar sig att Sverige tar reda på vilka som ligger bakom demonstrationen.

Men hallå, vet de inte att vi i Sverige har något som kallas yttrandefrihet och att man har rätt att kritisera Erdogan öppet samt dela ut information?

Tydligen förväntas Sverige agera knähund åt Turkiet och det är för övrigt redan vår utrikesminister Tobias Billström i full gång med, som valt att inte kritisera Turkiets offensiv mot Syrien och Irak. Han menar att Turkiet får skydda sig, men att det samtidigt är viktigt att man undviker civila offer. Att man bombade en by med civila verkar ha gått Billström förbi, likaså att detta kan leda till ytterligare ett krig.

Billström säger också att Turkiet är en stat som har blivit utsatt för terrorangrepp och har rätt att försvara sig. Att de utpekade grupperna inte tagit på sig skulden och många påpekat att de inte har något att vinna på en sådan attack, är så klart också ovidkommande. Det verkar som den svenska regeringen numera intagit en ställning som innebär att Erdogans ord är lag.

Att den svenska regeringen kryper i stoftet på det här sättet är skamligt och det är dessutom fortsatt tyst om huruvida man tänker deportera de 71 personer som Erdogan krävt för att godkänna Sveriges Natoansökan. Ynkryggar.

#syltryggar

https://www.svd.se/a/69qG3Q/turkiet-kallar-upp-svensk-ambassador-efter-incident

https://www.expressen.se/nyheter/billstrom-kritiserar-inte–turkiets-anfall-av-syrien/

2 reaktioner till “Sverige – Turkiets nya knähund

  1. Undrar om Billström säger/tycker samma sak om ex Sudan, Angola, Rwanda, Afghanistan, Somalia, Israel-Palestina eller konflikterna i Kashmir, Colombia, Sri Lanka, Filippinerna, Tadzjikistan, Peru, Burma och Nepal eller är det bara Turkiet som får gå den svenska ”gräddfilen” där våra politiker tydligen är beredda att förnedra sig själva och vårt land, allt för att få möjlighet att vara med de ”stora pojkarna” i sandlådan. Eller skiljer sig medborgerliga rättigheter åt vilka länder våra politiker pratar om? Eller är det bara för de är ”etniska” konflikter våra politiker tycker annorlunda?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s