Illegal migration till Europa fortsätter öka

Den europeiska gränsskyddsmyndigheten Frontex har bekräftat ett nytt rekord vad gäller illegal migration till Europa. Under årets första tio månader räknades 275.000 illegala gränspasseringar, vilket är 73% fler än under samma period förra året.

Enligt Forex kan det dessutom bli förseningar i rapporteringen pga det höga antalet ankomster och de slutliga siffrorna kan bli ännu högre. Bara i oktober registrerades 47% fler illegala inresor i EU:s medlemsländer än samma månad förra året.

Den mest aktiva vägen till EU är fortfarande västra Balkan-rutten med 128.438 gränsövergångar under årets första tio månader. På andra plats kommer den centrala Medelhavsrutten som noterade en ökning, särskilt mellan januari och oktober, med 79.140 gränsövergångar till och med oktober.

Men när EU-länder som Italien och Frankrike reagerar och tar beslut om att motarbeta den illegala migrationen genom att exempelvis vägra ta emot migrantfartygen som bemannas av diverse välgörenhetsorganisationer, vilka åker runt och hämtar upp illegala migranter i Medelhavet för att köra dem till europeiska hamnar istället för tillbaka till det land de kom ifrån som är kutym, höjs kritiska röster direkt – fy fy fy.

Likadant med Ungern som vägrar släppa in någon i landet och som nu hotas av indragna EU-bidrag som straff när den politiska eliten i Bryssel sagt sitt.

EU har till och med sammankallat till ett extrainsatt ministermöte för att diskutera migrationskrisen, där budskapet som vanligt är att vi måste göra något åt problemet men vi ska samtidigt ta emot alla som vill komma hit, fördela dem ”rättvist” och inte stänga våra gränser.

Europa gräver sin egen grav, både genom den oansvariga migrationspolitiken som tillåts fortgå år efter år och bryter ned samhällen, men även pga den ogenomtänkta energipolitiken med den s.k. gröna omställningen samt sanktioner mot Ryssland som dödar industrin och suger ut medborgarna. Ändå tillåts dessa överbetalda och hycklande globalister medvetet köra kontinenten i botten medan vi tysta ser på. Obegripligt.

#followthemoney

Frontex registers new record in illegal crossings

17 reaktioner till “Illegal migration till Europa fortsätter öka

 1. Om Frontex identifierar/registrerar illegala inpasseringar till EU-området, varför åtgärdar de inte då? Det är ju trots allt en myndighet …

  Varför inte göra motsvarande som man gjorde i Florida, där man skickade berörda till Martha’s Vineyard. Här kan vi skicka dem direkt till European Quarters i Bryssel …

  Gillad av 4 personer

 2. Migrationen har alltid existerat och kommer att existera. Historien och litteraturen lär.
  Den var lätt kontrollerad när varje stat hade makten att skydda sina gränser.
  Schengen har visat dig vara en pandora ask. Miljontal människor, legala och illegala, flyter obemärkt mellan EUs länder. Finns regler som sällan respekteras och som favoriserar utnyttiande av svartarbetskraft, ekonomisk brottslighet och människohandeln.
  Detta leder till en kamp mellan stater – den som behandlar migranter sämst vinner eftersom dessa söker sig vidare dit man får det aning bättre – och mellan fattiga – som kämpar för den dagliga brödet -. Vänta och se när även Bulgarien, Rumänien och Kroatien kommer in.
  Tyvärr finns det inga enkla lösningar för ett mycket komplext problem. Som första steg önskvärt ett slopande av Schengen som skulle kunna lätta på trycket och få kontroll på de egna gränserna.

  Gillad av 3 personer

   1. Hej Jenny, visst hade EUs upplösning varit den bästa lösningen.
    Men hur realistiskt är det att det sker?
    Och i väntan på upplösningen hur bekämpar vi alla PARASSITER som suger ut dessa migranters önskan om ett bättre liv?
    Jag står alltid på de svagaste sida och kräver hårda tag mot utnyttjandet av dessa svaga.
    Vi har tappat kontrollen på arbetsplatser, bostäder, gränser etc. etc. och jag kan inte påstå att endast EU är ansvarig för situationen.

    Gilla

   2. ”Det är Europa som skapar fattigdom i Afrika och flyktingströmmar till Europa.”
    Parasiterna representeras av väst, i artikeln här Frankrike och Marcon.
    Artikeln nämner AID och Afrikas Proxyregeringar och nedtryckande av dess valutor för leverans av billiga råvaror till väst.
    Föresten Proxy, låter bekant.

    https://newsvoice.se/2022/11/afrika-exploatering/

    Gilla

   3. Hej PerH, jag instämmer i påståendet att Europa har sugit ut Afrika under kolonialismen och nu med liberalismen (läs kapitalism).
    Denna delad insikt löser iallafall inte det akuta problemet. Vad göras? Det är frågan. Skjuta migranter? Skapa legala och verkligen kontrollerade (av facket) vägar för arbetskraftinvandring? Sända miljoner euro till ofta korrumperade regeringar för att stoppa resorna? Lämna Schengen? Alla lösningar har konsekvenser som måste beaktas. Jag vet inte vilken väg är bäst, därför tycker jag att debatten ofta öppnar för nya ideer och lösningar.

    Gilla

  1. ”Tyvärr finns det inga enkla lösningar..” blabla..skitsnack…. Vad e det som Erdogan gör som fungerar så bra?
   ”Jag står alltid på de svagaste sida ..” kommer från en som försvarar globalisternas administrativa kontorsenhet i Bryssel.

   Jenny: låt inte din blogg degradeeras av såna nollor som ”Micke”. Blockera dem istället om det går.

   Gilla

   1. Hej Hansgran, vad jag vet är att din Erdogan plockar miljarder euro från EU för att stoppa människor som vill komma hit. Men det tycks inte fungera (korruption?) eftersom just ”Balkanrutten” har sitt ursprung från Turkiet. Om du har bättre insiderinfo kan du berätta för oss alla, oavsett ståndpunkter. Dessutom får jag be dig att lägga av med att etikettera folk du inte känner.
    Om du tycker att debatter ska hållas på dina villkor då får du ingå i en klubb för inbördes beundran. Jenny får gärna blockera mig om mina åsikter och sättet att framföra dem är olämpliga!

    Gillad av 1 person

   2. Bortsett fr att Erdogan har haft den usla smaken att, liksom usa o israhell, stödja islamska terrorister så använder han flyktingar (som han låter passera igenom istället för å stanna) o Nato-medlemskap som politiska redskap.
    Ännu bättre exempel är Orban som går emot byråkrat-fascisterna.
    Men om man som ”Micke” försvarar byråkrat-fascisterna i Bryssel som arbetar hårt på att förstöra Europa bl.a. med massiv invandring så då ” finns det inga enkla lösningar för ett mycket komplext problem” Det är bara för idioter det är komplext!

    Gilla

   1. Visst ska det regleras. Det var exakt vad jag förespråkade när jag påpekade att Schengen har varit anledning till eländet.
    Enligt gällande regler har vi redan flyktingar och migranter av första, andra, tredje och flera olika klasser.
    Det stör mig när författare, journalister, kulturarbetare och andra ”motståndare” har rätt till flyktingstatus utan större ansträngningar – rena motorväg-.
    Alla andra får hitta på farliga vägar att ta sig fram trots att även dessa riskerar att dö av olika orsak typ svält, förföljelse av olika orsak etc.
    Ska vi ha arbetskraftinvandring endast på arbetsgivarnas villkor?
    Det vet alla att det förekommer fusk och rent utnyttjande.
    Låt oss få reda på vilka och hur du skulle vilja reglera.
    Du har säkert svar på alla frågor.

    Gilla

 3. Det skuldbaserade ekonomiska systemet är stor del av problemet…

  Båd $tat & lagar(eg policies/tänk Police skapat av företag) oss förtrycka under skatter vi dignar ner./Internationalen

  Ser Ni?
  Vem/vad/vilka drar in $tålarna bla via bedrägliga sk skatter?

  U Do Do real work for fake money to pay fraudulent taxes.

  Är det svårt att sänka ”soppapriset”? verkligen.
  2/3 är skatt.
  Skattefinansierade grupper med obskyra syften(minoriteter) styr detta sk land, måste vilja/kunna försvara sin gräns…
  Kan vi det?

  Gilla

 4. Jo, medans jag har brallorna nere: varför är det förbjudet att diskutera judar & deras förekommanden?
  Fishi?
  Var de inte 12 stammar(religion)?
  Har jag sagt-Jag ha rätt?
  Nope.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s