G20-beslut om införande av globalt vaccinpass och utbyggnad av mRNA-vaccinproduktion

I samma ögonblick som Putin tog beslutet att Ryssland skulle inleda sin militära operation i Ukraina i början av året, försvann covidhysterin från medias tablåer och covidrestriktionerna togs bort i de flesta länder eftersom pandemin officiellt var över. Men för alla som trodde att människor fått sin frihet tillbaka, kom bakslaget på G20-toppmötet i Bali förra veckan när ledarna för världens största ekonomier beslutade att införa covidpass globalt i syfte att tackla framtida pandemier, något som svensk media undvikit att rapportera om.

Under mötet utarbetades och undertecknades en deklaration där de 20 länderna gick med på att antaga vaccinpass med det påstådda målet att främja globala resor samt turism.

Enligt Bloomberg gav turistministrar från flera länder sitt stöd till användningen av vaccinpass förra året, i ett försök att öka det internationella resandet efter att pandemin slog ut turistnäringen. G20-gruppen sade att det var en viktig överenskommelse för att påskynda de globala ekonomiska återhämtningsansträngningarna, men åtgärden väcker oro bland kritiker som menar att regeringar begår övergrepp på individers rättigheter.

Enligt klausuler i deklarationen ska vaccinpassen skapa ett globalt verifieringssystem för att underlätta säkra internationella resor.

”Vi erkänner vikten av delade tekniska standarder och verifieringsmetoder, inom ramen för IHR (2005), för att underlätta sömlösa internationella resor, interoperabilitet och erkännande av digitala lösningar samt icke-digitala lösningar, inklusive bevis på vaccinationer. Vi stödjer fortsatt internationell dialog och samarbete för att etablera pålitliga globala digitala hälsonätverk som en del av ansträngningarna att stärka förebyggande och svar på framtida pandemier, vilket bör dra nytta av samt bygga vidare på framgången för de befintliga standarderna och digitala Covid-19-certifikaten.”

I ett uttalande bekräftade ledarna för G20-länderna också sina respektive länders stöd för WHO:s mRNA Vaccine Technology Transfer-hub, som syftar till att bygga kapacitet i låg- och medelinkomstländer för att producera mRNA-vacciner.

Ledarna sade att de välkomnar en gemensam produktion och forskning av vacciner samt erkänner vikten av delade tekniska standarder och verifieringsmetoder.

Indonesiens hälsominister Budi Gunadi Sadikin citerades av lokala medier:

”Ett digitalt hälsocertifikat som använder Världshälsoorganisationens standarder kommer införas under nästa WHO-församling i Genève i maj nästa år. Om du har vaccinerats eller testats ordentligt kan du resa runt. Så vid nästa pandemi kan vi istället för att stoppa människors rörelse till 100%, fortfarande ge en viss rörelse för människor.”

Återigen tar man sig friheten att inskränka människors rätt till frihet och beslutar att endast om en person har vaccinerats eller testats enligt dessa standarder ska de få lov att kunna resa internationellt. En spårningsapp som monitorerar människors rörelser samt vilka de interagerar med inkräktar på människors integritet och skulle dessutom utfärda en varning om användaren rör sig utanför den s.k. karantänszonen.

Att vaccinen inte fungerar är så klart helt irrelevant i sammanhanget och de allvarliga biverkningarna som folk drabbas av är helt nedtystat. Det är uppenbart att man vill samla data och kontrollera människor samt så klart tjäna pengar på att kränga vaccin på ett virus vars existens allt fler ifrågasätter.

Att EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen kan sitta kvar efter att det framkommit oegentligheter kring vaccininköpen för EU som hon förhandlade fram, vittnar om det utbredda mygleriet.

Folket har inte röstat fram beslutsfattarna i FN, WHO och WEF som nu fattar fatala beslut om att både ta bort människors frihet och göra oss fattiga – om ingen folkresning sker inom kort lär vi snart sitta fast för gott. Hur många därute vill se sina barn i ögonen efter det?

#vibetalar

https://timesofoman.com/article/123545-g20-leaders-agree-to-introduce-covid-vaccine-passports

https://www1.cbn.com/cbnnews/world/2022/november/g20-leaders-agree-to-global-vaccination-passport-to-limit-rights-of-travelers-where-will-it-end

5 reaktioner till “G20-beslut om införande av globalt vaccinpass och utbyggnad av mRNA-vaccinproduktion

 1. Hur hinner du med? Väldigt tacksam för dina nyheter som inte finns på speciellt många andra sidor, härligt och stort tack!

  Snaran dras åt,,, precis som många har varnat för. Snart är det försent att agera för folket, men jag tror inte de hinner, för mycket som kan/kommer hända framöver vintern i Europa.

  Gillad av 2 personer

 2. Det är ju den här typen av artiklar som gör att jag läser din blogg. Information som är intressant och som ju påverkar oss alla. Så jag kommer att fortsätta läsa din blogg men jag avstår ifrån att kommentera ett visst ämne.

  Gilla

 3. … som syftar till att bygga kapacitet i låg- och medelinkomstländer för att producera mRNA-vacciner.

  Problemet här, är att hur man än vänder och vrider på det hela, så är inte genmanipuleringspreparat vaccin, trots att politiska/finansiella krafter tycker det.

  Ett digitalt hälsocertifikat som använder Världshälsoorganisationens standarder kommer införas …
  Det vore bättre att införa genuina medicinska sådana, snarare än politiska som hyllar Josef Mengeles tankebanor …

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s