Mer pengar ut

På FN:s klimatmöte i Egypten som nu går på övertid har man enligt uppgift till slut kommit överens om en ny fond som ska fyllas med pengar för klimatskadestånd till särskilt utsatta utvecklingsländer.

I en tid av ekonomisk kris i bl.a. Europa och USA infinner sig frågan var pengarna till alla dessa miljarder som ska betalas av de ”rika länderna” ska tas ifrån? Först den kostsamma coronafonden som skuldsatte medlemsländerna i EU ända fram till år 2058, där Sverige ska bidraga med ca 150 miljarder kronor och nu klimatfonden. Men vi trycker så klart nya pengar. 👌

Först ska vi således betala bistånd till fattiga länder, sedan ska vi ta emot deras medborgare och som plåster på såren måste vi klimatkompensera till dem. Märkligt att inte fler ifrågasätter vad våra beslutsfattare egentligen håller på med.

#vibetalar

#unionenmedguldbyxorna

Bildkälla: SVT Nyheter

EU:s coronafond blev årets värsta slöseri 2021

3 reaktioner till “Mer pengar ut

 1. Under 70-80 talet kom det första klimatlarmen om Maldiverna, att de inom en snar framtid skulle ligga under vatten, detta slogs upp som en stor nyhet. Jag kommer ihåg att folk på den tiden knappt visste var Maldiverna låg än mindre hade någon man känt varit där på denna exotiska plats. Larmen har kommit med jämna mellanrum men aldrig slagit in, enligt NASA har havet stigit linjärt med 3,2 mm per år det sista 20 åren och med den stigningstakten skulle det ta cirka 800 år innan Maldiverna försvinner. Då undrar men ju vart har alla pengar de har fått hittills tagit vägen? Eftersom havet inte har stigit och Maldiverna har inte försvunnit ner i havet så är ju frågan högst aktuell eftersom miljölarmen duggar tät i dagen samhälle och ja visst finns det problem men ingen vill ju prata om att kunna tillverka ett par jeans så krävs det ungefär 400-600 liter rent vatten och de sys i länder där vatten är en brist vara, men klart detta ser ju ingen som ett problem!

  Gillad av 1 person

  1. Man har byggt ut både flygplatsen och turismen på Maldiverna sedan de första ”larmen”, så det kan inte vara några större problem där. Det handlar uppenbart om penningfiske för deras del. En av de mest ansedda oceanologerna, tillika avlidne Nils-Axel Mörner konstaterade på plats 2007, att öarna snarare stiger i förhållande till havsnivån.

   Har själv sett nere på Rodos spår av över metern tidigare högre vattennivå (kavitation), jämfört med vad det är idag. De har ingen landhöjning där.

   Vi vet inte riktigt när en ny nedisningsperiod kommer eller i omfattning. Nästa kan bli i nivå med Lilla Istiden eller en fullfjädrad sådan. Den kommer oavsett, så då skjunker havsnivåerna när det väl startar, så som det har gjort många gånger tidigare.

   Gillad av 1 person

 2. Om den utvecklade världen ska kompensera tredje världen för påstådda ”klimateffekter” i tredje världens länder, måste tredje världen kompensera den utvecklade världen för reala negativa effekter på mijö och ekonomi p.g.a. ett ohejdat barnafödande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s