Märklig prioritering av Storbritannien mitt i krisen

Storbritanniens befinner sig som bekant i ekonomisk kris som många andra europeiska länder, men läget där är lite mer allvarligt med bland annat äldre som tvingas välja mellan värme och mat, en hälsovårdsmyndighet som varnar sin egen finansminister för ”humanitär kris” samtidigt som pundets värde sjunker sjunker och Bank of England varnar för den värsta lågkonjunkturen på 100 år.

Vad gör då landets nya premiärminister Rishi Sunak? Åker till Kiev för att träffa Ukrainas president Volodymyr Zelensky och lovar bort ytterligare ett stödpaket med vapen från Storbritannien värt 630 miljoner kronor samt ökat humanitärt stöd inför ”den kalla hårda vintern som väntar”.

Att det definitivt väntar en smällkall vinter även för britterna är så klart irrelevant i sammanhanget. Den prioriteringen kan verkligen ifrågasättas, men han har väl fått order av WEF.

#frysellersvältihjäl

#followthemoney

Bildkälla: SvD

https://www.theguardian.com/business/2022/nov/06/its-a-lot-scarier-to-face-winter-here-britains-coldest-village-prepares-for-freezing-weather

5 reaktioner till “Märklig prioritering av Storbritannien mitt i krisen

  1. “Märklig prioritering av Storbritannien mitt i krisen” Jag tror inte att en av Englands rikaste män och tillika premiärminister Rishi Sunak bryr sig ett skit om folket, han lever inte ens samma värld som resten av engelsmännen. De har fått räntehöjningar, inflation, höjda energipriser, ett pund som faller, strejker och en kris i vården som drabbar alla vanliga engelsmän, Rishi drabbas inta av något av detta. Han ser inte ens de problemen som vanliga engelsmän lever med och jag tror inte heller att han vill veta vilka problem hans folk lever med. Jag hoppas han blir kortvarig som premiärminister, engelsmän behöver någon som genuint bryr sig om folket och inte makten, känns det igen?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s