Ukraina korruptionsfritt enligt Zelensky

Dagens skratt står ex-komikern och numera Ukrainas president Volodymyr Zelensky för, som vid Bloomberg New Economy Forum i går inför åhörarna deklarerade att korruptionen har utrotats från Ukraina. Zelensky avslöjade också att han just hade träffat Världsbankens vicepresident för att starta en ”pilot” med dem angående investeringsförsäkring i Ukraina.

Att Zelensky dessutom envetet fortsätter hävda att Ukraina inte sköt in några missiler i Polen trots att bevisen pekar på motsatsen, gör att hans trovärdighet fått sig en törn i internationella sammanhang.

I en värld där varje regering har korruption inom sig, blir det extra cyniskt att höra detta om Ukraina som av västerländska medier – exempelvis The Guardian – har rankat Ukraina i toppen på listorna över de mest korrupta nationerna i världen och förra året rankade Transparency Internationals Corruption Perceptions Index Ukraina som det näst mest korrupta landet i Europa. Zelensky skämtade dessutom i sitt invigningstal om att 28 år av ukrainska politiker hade skapat ett land med ”möjligheter att stjäla, muta och plundra.”

Något som man aldrig pratar om är för övrigt att organisationer som EU, Nato, FN samt USA är fyllt av korruption och Ukraina är deras största pris. Det finns så klart en anledning till det enorma fokus som är på just Ukraina i en värld full av krig och konflikter samt varför västvärlden lägger så mycket pengar på att ”rädda” landet, där vi ofrivilligt står för notan.

#followthemoney

https://www.rt.com/russia/566733-zelensky-ukraine-corruption-investment/

10 reaktioner till “Ukraina korruptionsfritt enligt Zelensky

 1. Dessa två länkar räcker att läsa för att bilda sig en uppfattning och se hur utbrett korruptionen är, men även Pandora är intressant, där både Zelensky men även hans fru lika aktuell i utredningarna, då har jag inte ens nämt affären med Biden och hans anhängare.
  Men som vanligt har vi fel som väljer att se verkligheten från två håll, för enligt många är ju Zelensky och hans soldater ”guds bästa barn”.
  https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Zelensky+pandora&ie=UTF-8&oe=UTF-8
  https://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=Ukraine+corruption&sa=X&ved=2ahUKEwjOr_H6kLf7AhWLSvEDHfZSBogQ1QJ6BAgoEAE&biw=1324&bih=725&dpr=1

  Gillad av 1 person

 2. Trovärdigt från person som har en villa i Florida värd minst 34 milj USD och ett antal feta offshore-konton. Pengar som omöjligt kan ha sitt ursprung i hans mediokra artistkarriär, så nej. Korruptionen har inte försvunnit ifrån Ukraina. Den snarare blomstrar …

  Gillad av 3 personer

 3. Ain’t life grand?
  F. n tragiskt när man börjar se igenom $oppan vi lever i…
  Somliga gör $ på eländet..
  Allt det handlar om.
  Sätt en skylt på Öresundsbron-Ni beträder nu militärt övningsområde(jihad & här pröjsar vi Jizya) -tillika Blågulag.
  Hur blev det så här?
  ~75% i skatt?verkligen…
  Hur löser Vi detta?
  Var inte medgörliga.
  Kan vara jag som är dum i ”huvet”-men hur många problem har jag skapat?
  Några? absolut!
  Små är dom.
  Pro vansinnet?
  Ni såg SD rulla över mfl.
  Vad gör detta?
  Hahaha!
  Vad?
  Svearikes lag kräver Svearike.
  Har Vi det idag? tänk sk utsatta områden…. av vad?
  The Police utför sk policies, som skapas av företag….
  Ni tror Ni är fri?
  Gå & mata duvorna.
  Sorry Jen men jag hatar absolut ingen.
  Bara fundersam, som du…

  Ha det bäst!

  Gilla

 4. Jo, men’$ jag har brallorna nere:Vem var Palme(von Knierimen)?
  David Schwartz?som insåg sitt misstag redan 1983 & allt rullar vidare.
  Arne Geiger, som smussla med småflickor, & vem täckte för det?
  Pedo verkar vara hippt i dessa kretsar.. tänk Annie Lööf & pedo & partiet.
  Visst är jag hemsk?
  Jag går dit”sanningen” leder mig…
  Sanning?
  Hahaha!
  F, n, folk tror på TV:n, J.

  Gilla

 5. Jenny

  Är det möjligt att låta bli att publicera inläggen från Treb? Är bare rent irrelevant spam och helt ovidkommande.
  Tack och hälsningar
  Magnus

  Gilla

  1. Man kan välja att ta bort kommentarerna genom att välja bort godkännande när man ser dem ä, men man kan inte blockera någon tyvärr. Hade behövts på sådana som Upp stiger solen och Joshua m.fl. som kör samma hatretorik mot Ryssland hela tiden.

   Gillad av 2 personer

  2. Hej Magnus B !

   Styrkan hos Jenny är att alla får sin röst hörd, på gott och ont. Vilket innebär att Treb är som vem som helst som skriver, utrycker sig och vill berätta något och det bästa är att han får göra det, mitt bästa tips är att välja att inte läsa vad han skriver, men som många andra skriver även han bra saker och ibland skit, precis som många andra, censur hör inte hemma hos Jenny, jag hoppas flera läsare tycker som jag.

   Gilla

   1. Jenny det är din blogg du bestämmer, men jag håller yttrandefriheten högre än några rysshatare, förstår dig mer än väl, värdesätter din ärlighet. Men tycker det är viktigt att alla ska få sin möjlighet att säga sitt på gott och ont.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s