Oavsett vad som sker är allt Rysslands fel i slutändan

Att följa turerna efter missilattacken i Polen i går är skrattretande. Efter att Nato och Pentagon slagit fast att missilen avfyrades av Ukraina (en olyckshändelse givetvis), har Ukrainas president Zelenskyj fortsatt hävda att det är Ryssland som är skyldiga, vilket fått Ungerns premiärminister Orbán att anklaga Zelenskyj för att bete sig oansvarigt och Vita huset vill ändå få det till att allt är Rysslands fel. 🤪

Detta är rena farsen och jag läste två bra kommentarer i nyhetsflödet som jag delger nedan.

1. ”Ja, naturligtvis är Ukraina inte ansvarigt för det faktum att vissa människor i Polen bor så nära gränsen att en ”defensiv” missil kan träffa dem. Det är deras fel. Nej, inte deras fel. Det är naturligtvis Ryssland som tvingade dessa polska medborgare att bo så nära den ukrainska gränsen. Så vem är skyldig, om en rysk luftförsvarsmissil så småningom landar på taket hos en oskyldig ukrainsk civil? Självklart den som levererade Himars och den som använde den, eller hur?”

2. ”Låt oss för ett ögonblick glömma massakrerna och de skarpa mord som utförts av Azovbataljonen i Donbas i åratal. Låt oss glömma de 30 kemiska/biologiska laboratorier som inrättats över gränsen från Ryssland och runt Ukrainas territorier. Låt oss glömma den etniska förföljelsen från Kievregimen mot etniska ryssar i Ukraina. Låt oss glömma dödslistorna som satts upp mot reportrar, utländska bloggare, till och med amerikanska politiker som kritiserat Kievregimen. Låt oss bara komma ihåg hur många Tochka, Smerch och framför allt HIMARS från USA som har orsakat avsiktligt dödande av vanliga civila i Donetsk och Lugansk städer. Låt oss också komma ihåg att tusentals NATO-värvade krigare i Ukraina genomförde krigsplanering och logistiskt underlättande för den ukrainska armén, för att inte tala om de inbäddade krigarna bland så kallade legosoldater. Låt oss komma ihåg vad Reagan lovade Gorbatjov om att INTE expandera NATO österut mot Ryssland. Du vet redan vart jag är på väg med det här…Ytterst och jag menar YTTERST vem tror du är ansvarig för detta krig, oskyldiga dödsfall och icke att förglömma Nordstreamexplosionen?”

https://www.rt.com/news/566657-us-russia-responsible-poland-missile/

25 reaktioner till “Oavsett vad som sker är allt Rysslands fel i slutändan

  1. Diktatorn Zelensky har just deklarerat att Ukraina är fritt från korruption. Och det finns tydligen folk som fortfarande tror på vad han säger. Zelensky som förbjuder politiska partier (minst 12 partier hittills) och kontrollerar media i Ukraina.

   Gillad av 1 person

 1. Jenny är du helt Putinfierad? Om Ryssland slutade kriga i Ukraina så skulle människor i Ukraina inte dödas pga ryska robotar, raketer, granater osv. Oavsett om det var en robot som var avfyras av Ryssland eller Ukraina så hade det inte skett om Putin inte beordrat sin militär att beskjuta Ukrainas civilbefolkning! Förstår absolut inte att du på något sätt kan försvara Rysslands beskjutning av civila i Ukraina.

  Gillad av 1 person

  1. Som jag redan sagt otaliga gånger; jag försvarar inte Rysslands agerande, men jag kan med fakta på hand förstå vad som lett fram till deras beslut att gå in i Ukraina. Men många har svårt att tänka och läsa på själva, då är det enklare att kalla folk Putinister.

   Jag förstår inte att du kan försvara att väst fortsätter skicka vapen som förlänger kriget och medverkar till fler döda civila.

   Gilla

  2. Är det några ryssar som dödas av vapen som främst väst levererar? Och har Ukraina på allvar bett om fredsförhandlingar…..? Jaa kanske Ukraina MEN andra inblandade NATO, väst et. al.? Njaa tvärtom faktiskt och nu säger man från väst att Ryssland inte behärskar att kriga då det är vinter så inget kommer att hända förrän det blir blött och lerigt nästa vår…. men väst som kan kriga ubder vintern kommer väl då att ha en fördel och kan lätta återvinna förlorad terräng? Alltså kommer det inte att vara krig då våren kommer…… eller är detta ett önsketänkande från väst? Det visar sig men i vilket fall som helst krig är dumt, terrorverksamhet är dumt, biolab är jätte-dumma Antrax lab t.ex. andra biolab förvisso så…… kanalsimmare har tränat länge på att ”vrida verkligheten” speciellt väst….. kan det vara så att blockerandet av RT inom EU beror på att styret inom EU vet att väldigt många inte kan ryska eller inte kan läsa (translate) eller vill man att 450miljoner skall känna i.st.f. att läsa och tänka?

   Gillad av 1 person

  3. Joshua Du börjar bli tråkigt tjatig. Hur är det med de 14,000 som Ukraina avrättade med kanoner i Donbass, tills Ryssland ingrep och stoppade slakten. Det är inte civilbefolkningen Ryssland beskjuter, som Ukraina gjorde i Donbass. Det är infrastruktur som har betydelse för Ukraina kriget mot Ryssland och befrielsen av ryska historiska områden från förtrycket.

   Gillad av 1 person

 2. Krig mot Rysslands grannländer kommer att fortsätta så länge Ryssland tillåts fortsätta. Fred blir det när Putin har stoppats. Tyvärr lyssnar han inte på omvärlden, därför kan han bara stoppas med vapen, men som sagt, att låta honom fortsätta blir bara ännu värre! Dessutom kan andra bli lockade att skramla med kärnvapen (läs Iran, Nordkorea) om de ser att världen backar. Minsta möjliga lidande för mänskligheten är att Putin stoppas snabbt och effektivt, därför behövs tyvärr fler vapen till Ukraina.

  Gillad av 1 person

  1. Så vi behöver inte bry oss om de tusentals invånare i Ukraina som dödats och terroriserats i åratal? Inte heller om alla de som ukrainare som blir kanonmat när väst hela tiden förlänger kriget genom att skicka mer vapen? Jag håller inte med dig

   Gillad av 2 personer

  2. Precis så länge inte väst styr kommer andra att ha en egen uppfattning … Irak, Afghanistan, Somalia, Guyana, Venezuela, Bolivia, Brazil, Syrien, Libyen, Honduras, Iran, Haiti…… himla bra att inte USA blandat sig in där….

   Gillad av 1 person

 3. Varför skyller man allt som händer på Putin? Va eller blev det krig innan nuvarande Presidenten Biden kom till makten, och varför ifrågasätter man inte den mannen för allt lidande som han är bidragande orsak till.
  I mina ögon en sjuk ……el likaså WFO

  Gillad av 3 personer

 4. Stoppa färst gubbe baiden,och fasolen zelenski.Stoppa vapenexporten till Ukraina.Nesta dag blir stopp på kriget mellan väst o Rysland.Ameryka vill ha härar väldens , o destabilisera Ryssland.

  Gillad av 1 person

 5. Sk vi inte prova:Peter Krarbbe???
  Kan inte vara sämre än mig,
  Jenny.
  Do Hate someone?
  Nope!
  Din blogg….
  Plz.
  Lite förklaringar finns.

  Gilla

 6. Jenny, svårt med Peter?
  Logiken?
  Berätta…
  Galen?
  Möjligtvis…
  Har jag sagt jag har rätt.
  Nope!
  Du behöver aldrig vara rädd för mig…
  Aldrig.

  Gilla

 7. Walk wiht me.
  Palme var? (von Knierimen) David Sshwartz).
  Nya Sverige…
  Du kan gå från där. 1983.
  ..
  Du kan gå från där….

  Gilla

 8. Yepp, på samma sätt som det är USA:s fel att Iran av misstag sköt ned ett passagerarplan. Iranierna trodde det var fler USA-missiler på ingång efter att USA sprängt och dödat en iransk general.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s