Konflikten i Ukraina är ett proxykrig mellan Ryssland och väst

När många av oss under lång tid sagt att kriget i Ukraina är ett proxykrig mellan västvärlden och Ryssland snarare än en konflikt mellan Ukraina och Ryssland, där Ukraina utnyttjas som ett slagträ, har vi klassificerats som Putinister och diverse andra epitet, men nu när den tesen även kommer från internationella politiker kanske även svenska folket till slut vaknar upp ur masspsykosen (om det ens är möjligt att bryta igenom filterbubblorna).

Ungern har länge kritiserat sanktionerna mot Ryssland och ifrågasatt EU:s beslut i Ukrainafrågan, i dag kom även ett utspel från den vice ledaren för Turkiets regerande AKP-parti, Numan Kurtulmus – före detta turkisk vice premiärminister som har varit Erdogans närmast allierade i spetsen för AKP sedan 2018 – som i dag sade till CNN Turk att väst använder Ukraina för att föra ett krig mot Ryssland och de har gått så långt som att sabotera den turkiska diplomatin som försökte förhandla fram ett slut på kriget.

-”Det här kriget är inte mellan Ryssland och Ukraina, det är ett krig mellan Ryssland och väst. USA och vissa länder i Europa förlänger konflikten genom att stödja Ukraina. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan pratar med både Moskva och Kiev, i mars lyckades han organisera förhandlingar i Istanbul som såg lovande ut. Den ryske presidenten Vladimir Putin och hans ukrainske motsvarighet Volodymyr Zelensky skulle skriva under ett avtal, men någon ville inte att det skulle hända. Enligt ukrainska medier fick Kiev i april ett meddelande om att västvärlden inte var intresserade av fred med Ryssland, vilket uppmuntrade Zelensky att avbryta samtalen. Budbäraren var enligt uppgift ingen mindre än Storbritanniens dåvarande premiärminister Boris Johnson.

Det gjordes framsteg i vissa frågor och vi nådde slutpunkten, men så plötsligt såg vi att kriget accelererade. Vad vi vill är att få slut på det här kriget. Någon försöker att inte avsluta kriget. USA ser förlängningen av kriget som sitt intresse. Konflikten har fått många länder i Europa att begära att Nato ska bli mer aktivt mot det upplevda hotet från Ryssland, vilket gynnar Washington. Balansen i världssystemet försvann i och med Sovjetunionens undergång, en hård maktkamp pågår för närvarande. Det är viktigt att etablera ett globalt politiskt system. Det är nödvändigt att etablera nya institutioner som kommer att säkerställa världsfred.”

När ska svenska politiker ta bladet från munnen och sluta gå i Bryssels koppel som USA håller i ett stadigt grepp och där svenska skattebetalares ekonomiska medel används som insats – när helvetet fryser till is?!

#followthemoney

https://www.cnnturk.com/video/turkiye/son-dakika-ak-parti-genel-baskanvekili-numan-kurtulmus-cnn-turkte181122

https://www.rt.com/russia/566778-ukraine-conflict-west-prolonging/

18 reaktioner till “Konflikten i Ukraina är ett proxykrig mellan Ryssland och väst

  1. Ja du, ”Sven-Arne” du begriper inte mycket av vad som pågår i världen så fortsätt att titta på regim-TV och låt vuxna debattera vad som pågår. Visst har globalisterna många psyops ute på nätet men de brukar vara mer sofistikerade i sin argumentation än det nonsens som du skriver! Exempel på riktiga terrorstater Israel, Saudiarabien, USA, Iran alla dessa länder är sponsorer av terrorism och krig.

   Gillad av 5 personer

   1. “Benny” det tjänar ingenting till att argumentera med en så svagbegåvad person som du. Lev vidare i din fantasivärld.

    Gillad av 1 person

   2. Ge dig!
    Israel är INTE med i det gänget.
    Deras främsta angripare platsar..om de var en stat,men det är de ju inte trots förra regeringens s.k. erkännande

    Gillad av 1 person

 1. Om Ryssland vill att kriget ska ta slut så behöver de inte förhandla med någon. Det är bara att packa ihop och lämna Ukraina. Nu verkar Putin inte vilja göra det. Då fortsätter kriget tills Ryssland är utkastat. Jag är glad över att USA och flera andra länder hjälper till med vapen. Jag gissar att kriget är över inom ett halvår. Då är Ryssland helt på dekis och endast skurkstater vill ha att göra med dem. Den som tycker att det går bra för Ryssland i detta krig får nog ta och kolla sina källor lite bättre. Men visst Ryssland tror att ukrainare ger upp för att det blir svart och kallt. Ukrainare står ut med det mesta.

  Gillad av 1 person

   1. Och du kör samma gamla tugg som tidigare, föga överraskande att polletten inte trillat ned än varken hos dig eller Sven-Arne. Fattar inte varför ni fortsätter hänga på bloggen.

    Gillad av 1 person

   2. Jenny, jag följer din blogg för jag tycker det är intressant att ta del andra perspektiv än mina egna. Jag håller inte med dig i mycket, särskilt inte om Rysslands krig i Ukraina, men du levererar en del information som kan vara intressant. Därför fortsätter jag att följa dig.

    Gillad av 1 person

   3. Det verkar som du är väldigt selektiv med vilken information du tar till dig med tanke på att du fortfarande inte ifrågasätter medias narrativ om Ukraina/Ryssland trots att allt mer uppgifter kommer fram som inte går att förklara bort.

    Gillad av 2 personer

   4. Jag läser här för att Jenny tar upp andra ämnen som kan vara av intresse. Det var därför jag hittade hit från början. Vad gäller situationen i Ukraina så låter jag tiden utvisa hur det går. Jag har min åsikt klar. Jenny har en helt annan. Just nu kan ingen veta hur det går.

    Gillad av 1 person

   5. Att Ryssland är korrupt och agerar som Hitler gjorde vet jag så jag är helt klar över att Ryssland måste besegras. Att ukrainare får lösa detta beklagar jag. Men med vår och den fria världens hjälp så kommer det att gå.

    Gilla

   6. Det är precis dessa kommentarer jag menar – helt verklighetsfrånvänt att du fortfarande inte sett den större bilden med västs proxykrig om du nu läser bloggen regelbundet. Ber dig därför att inte kommentera mina inlägg så slipper jag bli irriterad.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s