Sverige bidrager till att förlänga kriget ännu en gång och fler stödpaket att vänta

Samtidigt som det visade sig att det var Ukraina som sköt in en missil i Polen som dödade två personer – inte avsiktligt förstås som västmedia trycker på, det hade det bara varit om Ryssland var skyldiga – meddelar den svenska regeringen i dag att man i en tid när allt fler länder kräver fredsförhandlingar ökar stödet till Ukraina med ännu ett stödpaket för över 3 miljarder kronor som bland annat innefattar ett svenskt luftvärnssystem eftersom ”vi har ett ansvar”. Enligt försvarsminister Pål Jonson kommer regeringen dessutom att återkomma med fler stödpaket.

Det känns definitivt inte som rätt prioritering i en tid när Sverige blöder ekonomiskt och medborgarna är i stort behov av dessa pengar på hemmaplan – för att inte prata om den ukrainska befolkningen som behöver fred framför en eskalering av kriget och vi blir dessutom alltmer impopulära i ryssarnas ögon, men när husse rycker i kopplet gäller det för ynkryggarna i marionettregeringen att följa order.

#fuckpeace

https://www.expressen.se/nyheter/sverige-skickar-luftvarnssystem-till-ukraina/

22 reaktioner till “Sverige bidrager till att förlänga kriget ännu en gång och fler stödpaket att vänta

 1. 3700 miljoner är det på. 700 miljoner i humanitärt stöd och 3000 miljoner till luftförsvarsmateriel. Vilket Ukraina behöver eftersom terrorstaten Ryssland skickar raketer över dem.

  Gilla

  1. Hoppas bara att luftvärnsystemet som skickas kommer att skjuta ner ÄVEN ukrainska robotar som av ”misstag” är på väg mot Polen. Det finns många krigshetsare som är säkert besvikna att NATO inte reagerade annorlunda.
   Hoppas att våra humanitära pengar hamnar rätt och inte på nån skatteparadis. Läs Pandorafallet.

   Gilla

  2. Nu var det väl ändå Ukraina som började terrorisera de östra delarna efter statskuppen 2014 så det är alltså Ukraina som är terrorstat. Och vad ska vi kalla USA och Israel i så fall som står bakom 90% av alla krig och jävelskap i världen! Vokabulären för dessa banditstater räcker helt enkelt inte till.

   Gillad av 1 person

 2. Missilerna som landade i Polen är av samma ryska fabrikat som Ukraina använder, men en modell som Ryssland inte längre använder och har avyttrat: S-300. Ryssland håller i dagsläget på att uppdatera från S-400 till S-500.

  De svenska politikerna måste definitivt arbeta på sin ordförståelse, då de uppenbart blandar ihop orden ‘ansvar’ och ‘oansvar’. Reellt, så ägnar de sig åt ‘trolöshet mot huvudman’ …

  Gillad av 3 personer

  1. Nu talar man visserligen oftast om vapensystem och S-300 används enligt de flesta källor av både Ryssland och Ukraina. S-400 och S-500 är ju bara modifieringar/versionsändringar av S-300. Jag är inte kapabel att se skillnaden. Är du?

   Gilla

   1. Joo men varför skulle Ryssland ha S-300 vi gränsen till Polen? Som en styrkedemo eller ? Kan iofs inte se skillnaden mellan S-300, S-400 så här långt ifrån men ser på kartan att Ryssland har liten nytta av att försvara Polen för missiler……speciellt inte egna……

    Gilla

   2. Jaha, och hur många ”lagliga” krig är USA och EU inblandade tror ”contaxfan”? Ryssland har dessutom en mycket god anledning att gå in i Ukraina då regimen i Kiev beskjutit de östra delarna av Ukraina sedan 2014. USA hittar ju bara på anledningar att starta krig på falska premisser.

    Gillad av 2 personer

   3. Det handlar inte om förändringar som inom fordonsindustrin, där kosmetiska sådana dominerar. Det är betydligt mer än bara en siffra i beteckningen. Tittar vi på prestandan och specifikt toppmodellerna av de olika vapensystemen, så skiljer det sig en hel del. Av tillgängliga uppgifter så når S-500 60 mil medans S-400 och S-300 når 40 mil. Flykthastigheterna och verkan skiljer sig naturligtvis också, även om det är svårare att hitta dessa uppgifter. Större skillnad är det på vapnens ‘intelligens’, då de nyare är betydligt ‘smartare’ att slå ut sina mål. Trots att de alla är klassade som ‘försvarsvapen’, så går de att använda som anfallsvapen, vilket Ukraina bevisat …

    En viktig detalj som skiljer fordons- och vapenindustrierna åt är finansieringen. Fordonsindustrin betalas till stor del av slutköpare med egna pengar, medans vapenindustrin betalas nästan uteslutande av slutköpare med andras pengar.

    Gilla

 3. Frapperande att se hur lätt man skakar fram 4 miljarder kronor till Ukraina och än känner vi inte till hur mycket Sverige kommer att låna för att fylla på EUs fonden för samma ändamål.
  Begär man mer pengar till sjukvården då är mantran: Vi ska inte slösa, vi ska spara, statskassan tål inga spenderbyxor.

  Gillad av 2 personer

 4. Ahhh! I förra kommentar glömde jag säga följande:
  Vem ska se till att 700 miljoner i humanitär hjälp hamnar hos folket och inte hos personer inblandade i t.ex. Pandoraskandalen?
  Kanske Oskar Sjöstedt?
  Nej, omöjligt! Han har fullt upp med att fyffla med bostadstraktamentet.

  Gillad av 1 person

 5. Frapperande att se hur lätt man skakar fram 4 miljarder kronor till Ukraina och än känner vi inte till hur mycket Sverige kommer att låna för att fylla på EUs fonden för samma ändamål.
  Begär man mer pengar till sjukvården då är mantran: Vi ska inte slösa, vi ska spara, statskassan tål inga spenderbyxor.
  Får man hoppas att våra surt förvärvade pengarsom vi skickar som humanitärhjälp hamnar hos verkligen behövande människor och inte hos de inblandade i Pandora skandalen.
  Vem ska kolla det?
  Oskar Sjöstedt?
  Omöjligt, han har fullt upp med att fyffla med bostadstraktamentet.

  Gilla

 6. Finns muppar i landet som tycker att det är en bra grej att skicka JAS till denna konflikt…… vore iofs en bra grej att ha som fortsättning av nedmonteringen av det svenska försvaret……. den svenksa skolan är inte lika bra som förr….

  Gilla

 7. @bjornwiklund
  ”Joo men varför skulle Ryssland ha S-300 vi gränsen till Polen? Som en styrkedemo eller ? Kan iofs inte se skillnaden mellan S-300, S-400 så här långt ifrån men ser på kartan att Ryssland har liten nytta av att försvara Polen för missiler……speciellt inte egna……”
  Din kommentar var nog fullständigt obegriplig för de flesta! Poängen var att om Ryssland anfaller med S-300 eller Kh-någonting så försvarar sig Ukraina, om det sen blir med S-300 och något skiter sig är fortfarande Rysssland ansvarigt då de skickat robotar mot området. Ryssland har ingen anledning att skicka robotar till områden nära polska gränsen! Där förekommer inga strider vad jag vet, annat än terrorbombning från Ryssland!!!

  Gilla

   1. ”MSM” är skit, är tydligen svaret på allt! Menar du, Benny, att ”sanningen” är JP och hennes länkar till RT? Eller var hittar du annars din ”sanning”?
    Är ingen naiv älskare av vår ”liberala” västvärld” men anser ändå diktaturer som Ryssland, Kina, Nordkorea, fd Östtyskland mfl som betydligt sämre alternativ att leva i.

    Gilla

   2. Contaxfan november 16, 2022 kl. 22:40 När det gäller MSM är väl ändå de flesta läskunniga. Kina är ingen diktatur, men redan 1949 dumpade man den dysfunktionella ”demokratin” och har sedan mödosamt byggt världens avancerade demokrati. Så avancerad att de flesta svenskar inte klara att förstå den. IQ krävs, av högre nivå. Östtyskland upplevde jag personligen, och det var betydligt mindre diktatur och betydligt friare än Sverige av idag. Även Sovjet upplevde jag som friare än Sverige.

    Gilla

 8. Så nu är Sverige efter mer än 200 års neutralitet i krig igen.
  Skicka vapen och förnödenheter är samma sak som att man är involverad och aktiv i ett krig.
  Jag förstår inte detta stöttande för ett korrupt land son Ukraina.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s