Kom ihåg vilka sex partier som spottade på demokratin

Som förväntat röstade Sveriges riksdag i dag igenom grundlagsändringen som på allvar inskränker yttrandefriheten i demokraturen Sverige. De sex partierna Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna, Socialdemokraterna och Centerpartiet valde i dag att spotta på demokratin och i sann diktaturanda sätta partiviljan före mänskliga rättigheter.

Lagändringen kan innebära Säpo-utredning, hemliga tvångsmedel och upp till fyra års fängelse för journalister som publicerar uppgifter som skadar Sveriges förhållande till annan stat eller mellanfolklig organisation.

Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg är en av alla kritiker och ger exempel på svenska publiceringar som troligen hade varit förbjudna med den nya lagen: till exempel Anders Kompass avslöjande om att FN-styrkor i Centralafrika förgrep sig på barn och Ekots avslöjande om Sveriges hemliga planer på en vapenfabrik i Saudiarabien.

-”Det är en ganska allvarlig inskränkning av tryck- och yttrandefriheten. Det är uppenbart att det kommer att ha en hämmande effekt på journalistiken. Framförallt uppgiftslämnare kommer att fundera på, om man ser ett missförhållande och det gäller inte bara militära sammanhang, alla kommer att tveka att komma med sådana uppgifter och avslöja oegentligheter och korruption.”

Att det gick så lätt är förbluffande och i en tid när Natomedlemskap, kohandel med Turkiet och Ericssons korruptionshärva är högaktuellt passar det här så klart som hand i handsken för en del. Visselblåsare lär dra öronen åt sig och oegentligheter samt korruption får fritt spelrum.

Ytterst beklagligt och en skam för Sverige helt klart, men förstår svenska folket vad detta innebär? En del demonstranter syntes i alla fall utanför Rosenbad i dag – all heder till dem. Lagom till nästa val har majoriteten tyvärr glömt vad dessa syltryggar har gjort och med den dagliga dosen masspropaganda för mer klimathysteri samt stöd för kriget i Ukraina lär det vara bortglömt innan veckan är slut.

#censur

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wAr9WP/riksdagen-klubbar-igenom-spionlag

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/156r9W/oision-cantwell-de-usla-och-falska-vann-i-riksdagen-i-dag

8 reaktioner till “Kom ihåg vilka sex partier som spottade på demokratin

  1. Enkelt uttryckt så hänger vår frihet på att media har yttrandefrihet, den kan inte begränsas utan att gå förlorad och som vanligt är det folket som blir förloraren. Det är en paradoks, när politiker klättrar upp till makten med hjälp av yttrandefriheten och när det har nått makten har politikerna ofta en vilja/önskan att försöka undertrycka alla andras yttrandefrihet. Allt handlar att behålla makten, en politiker ser inte makten som ett medel, utan de ser makten som ett mål.

    Gillad av 3 personer

  2. Misstänker att det kan få hemska och hämmande konsekvenser för de visselblåsare som bla Stefan lovade att ge ökat skydd.
    Läs gärna boken Spår av Lena Sundström.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s