Ypperligt tillfälle för de som önskar starta WW3

Efter rapporter om en dödlig attack som påstås ha orsakats av ett missilangrepp i staden Przewodow nära Polens gräns mot Ukraina där två personer dödades, har Polens premiärminister Mateusz Morawiecki kallat till ett krismöte i regeringens nationella säkerhets- och försvarskommitté.

Den polska militären och åklagare har anlänt till platsen för explosionen och ett foto av ett fragment från en S-300 försvarssystemmissil som används av Ukraina har publicerats. Samtidigt har andra källor pekat finger åt Ryssland efter att Moskva tidigare i dag avfyrade dussintals missiler mot Ukraina.

Enligt den lokala brandkårens talesman, seniorkapten Marcin Lebiedowicz, är orsakerna till denna incident inte kända för tillfället. Den polska regeringens talesman Piotr Mueller uppmanade också media och allmänheten att inte publicera obekräftad information.

AP har dock redan rapporterat, med hänvisning till en högre amerikansk underrättelsetjänsteman – att ryska missiler passerat in i Polen och dödat två personer, något som svensk media också hakat på.

Pentagon kan dock inte bekräfta något och vid en presskonferens tidigare i dag sade talesmannen för flygvapnets brigadgeneral Patrick Ryder att den amerikanska militären är medveten om rapporter om ryska missiler som ska ha träffat polskt territorium och dödat två personer, men de har inga bevis för att bekräfta uppgifterna.

Ukraina anklagar självklart Ryssland, som i sin tur har förnekat inblandning och kallar det en provokation.

Att Ryssland som inte vill att situationen ska eskalera ytterligare utanför Ukraina, vilket man varit mycket tydliga med i diskussionerna om kärnvapenkrig som media drivit, medvetet skulle skjuta in missiler i Polen och väcka aggressioner finner jag föga troligt.

Däremot finns det andra som har intresse av en eskalering av kriget – Nato till exempel och Ukraina å sin sida börjar bli alltmer desperata. Vill man starta ett tredje världskrig finns nu ett ypperligt tillfälle. Återstår att se vartåt det barkar och förhoppningsvis besinnar sig alla inblandade parter.

https://www.rt.com/news/566586-poland-missile-emergency/

https://www.rt.com/news/566588-pentagon-cannot-confirm-missile-poland/

15 reaktioner till “Ypperligt tillfälle för de som önskar starta WW3

 1. Tragiskt att två dog….. i Sverige dog 16.000 under pandemin ganska många då vården etc. var undermålig….. innan man utrett detta ska man ju som de ansvariga säger avvakta
  ”Enligt den lokala brandkårens talesman, seniorkapten Marcin Lebiedowicz, är orsakerna till denna incident inte kända för tillfället. Den polska regeringens talesman Piotr Mueller uppmanade också media och allmänheten att inte publicera obekräftad information.”

  Gillad av 1 person

 2. Ser framför mig den falska flaggan i
  Tonkinbukten 1964.

  Vid inledning av krig är sanningen alltid det första offret, Vietnamkriget ett exempel, där intensifierade Vita husets sina krigsinsatser efter den gåtfulla händelse i Tonkinbukten.

  Gillad av 2 personer

 3. Nu har Ryssland verkligen skitit i det blåa skåpet. Antingen har de skjutit iväg några av sina omoderna missiler, som de har kvar, och helt missat sina mål eller så har de skjutit i väg dem så nära gränsen att de bytt bana när Ukrainarna försvarat sig. Oavsett vilket så kommer det att kosta Ryssland en hel del i slutändan. Förmodligen inte ett krig mot NATO men däremot på många andra sätt, svaret kommer väldigt snart. Dessutom så är ju Putins kompis Trump förmodligen alltmer fjärmad från inflytande i Amerikansk politik, efter republikanernas misslyckanden i USA:s mellanårsval..
  Ryssarna börjar få nog av sanktionerna som drabbar deras vardag och 10000-tals döda från ett meningslöst krig.
  Dessutom har man en otroligt försvagad militär efter fiaskot i Ukraina. Man vågar knappt skicka in fler plan då många skjutits ned, flottan har lidit av stora förluster trots att Ukraina knappt har någon flotta, armèn åker på förlust efter förlust, brist på pansarfordon, brist på mat till soldaterna, brist på de mest banala grundutrustningar!

  Gilla

  1. Med tanke på alla ”krigsförbrytelser” som tidigare uppdagats av Ukrainas Neonazister, så är det här en typisk ”fals flag” som DS änvänder allt som oftast…

   Gillad av 1 person

  2. Till och med Biden är här redig och spelar ned episoden.

   Om nu Ryssarna går med trasiga skor och rostiga bössor som du påstår,!där Ukraina som under många år rustats till NATO-standard, det som förberedelse till det som komma skulle och även nu med det vassaste vapnen förfogande över den största armén i Europa.

   Gillad av 1 person

  3. Du är bra komisk du Joshua! Verkligheten är ju den att Ukraina trots 700.000 man inte lyckats med någonting trots stöd från Nato med hundratals miljarder, vapen och legosoldater i tio tusental har Ukraina nästan inget att visa upp av militära framgångar. Ryssland har mellan 120 och 150 tusen man i Ukraina som med små egna förluster bekämpar Nato. Var får du all skit ifrån? Du måste sluta läsa MSM eller så är det så illa att du är just desinformatör för globalisterna och deras agenda? I vilket fall som helst misslyckas du ömkligt med ditt uppdrag!

   Gillad av 1 person

 4. Tusentals skott per dygn senaste dygnet 100 missiler…. osså träffar en missil något…… medan man lyckades träffa minst ett tiotal ställverk…. förmodligen bland de sista som fungerade….. kan man misstänka att precis som i Irak så ha man nu stängt av elen i Ukraina….. sannolikheten att man med alla dessa möjligheter att skjuta….. skulle träffa så ”snett” är inte stor… MEN de som har tagit sida i denna konflikt greppar varje halmstrå…… en gissning är att då inte den smutsiga bomben fick användas gjorde man detta i stället…. 300.000 soldater i princip framme och väntar bara på att marken skall frysa….. alltså en ny false flag…… och alldeles för många vet redan…. utom de som är på plats i Polen som säger, eller sade för ett tag sedan: ”Vi vet inte”…… Känns som att väst tappat trycket ….. kanske var lite dumt att inte ”göra upp” i våras….. ?

  Gillad av 1 person

 5. Vad sugna våra svenska krigshetsare är att kunna medverka i kriget. Nu ska man skicka luftvärnvapen till Ukraina. Får man hoppas att detta görs med syfte att skjuta ner ukrainska missiler som kan hamna i Polen och
  undvika på det sättet en större konflikt?

  Gillad av 2 personer

 6. De flesta i väst anser nu att detta var en missil skjuten från Ukraina…. och turligt nog så verkar man inte heller tycka att NATO skall ”gå in nu” … kanske blir lite konstigt då ett icke NATO-land skjutit på ett NATO-land…. skulle NATO angripa för att hjälpa Polen ge sig på Ukraina…. här gäller att skapa en bra minneslucka……

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s