EU eniga om hur många miljarder de ska leka med nästa år

Snart nytt år och den skyhöga medlemsavgiften ska betalas in till EU och FN, medan de olika fonderna som Sverige lovat att betala miljarder för (bland annat pandemi/covid-fond och Ukrainas återuppbyggnad) ska in. Inga problem för oss med guldbyxorna på som aldrig tycks få slut på lånelöften.

Nu är även EU:s budget satt för nästa år och strax innan midnatt kom EU-parlamentet samt EU:s medlemsländer överens. Förhandlare från Europaparlamentet och regeringarna i EU:s medlemsländer har kommit överens om att spendera 186,6 miljarder euro nästa år, vilket är en ökning med 1,1% jämfört med 2022 års budget.

Föga förvånande kommer EU att lägga mer pengar på energistöd, den gröna omställningen och för att hjälpa Ukraina att hantera konsekvenserna av kriget.

Europeiska unionens råd har för övrigt lanserat ett EU-uppdrag för militärt bistånd (EUMAM), som kommer att ge utbildning för cirka 15.000 ukrainska soldater som kommer att starta om några veckor, vilket EU:s utrikeschef Josep Borrell bekräftade i går.

EUMAM-utbildningsprogrammet är tänkt att pågå i två år och totalt 107 miljoner euro kommer att tilldelas initiativet. Utbildning kommer att äga rum i Polen och Tyskland, men både Ungern och Österrike har sagt nej till att bistå med såväl pengar som manskap.

Tänk att sitta med en årslön på flera miljoner samt därtill diverse andra ekonomiska förmåner och leka med vanliga människors surt förvärvade skattemedel utan att varken behöva ta ansvar eller ifrågasättas. Europas folk lider svårt av våra politiska beslut, pengarna är slut och vi krossar våra egna länder, så vad gör vi nu? Vi gör så klart som husse säger och satsar miljarder vi inte har på att driva på den gröna omställningen som försatt oss på pottkanten från början och så skickar vi mer vapen samt pengar till den korrupta ukrainska regimen som inte ens är medlemmar i unionen. Det går trots allt att fortsätta låna med medborgarnas barn som insats. Skit samma att de kommer få ett helvete på sikt – så länge det gynnar oss själva.👌👍

#swexit

#followthemoney

https://www.aftenposten.no/norge/i/mBKed4/nyhetsstudio-siste-nytt?pinnedEntry=64380

https://www.rt.com/news/566520-eu-ukraine-military-training/

6 reaktioner till “EU eniga om hur många miljarder de ska leka med nästa år

 1. Som så många gånger innan är det våra barn och barnbarn som får betala för de idioterna vi har som politiker, att dessa politiker sitter ”med en årslön på flera miljoner samt därtill diverse andra ekonomiska förmåner” är just därför ingen av dem blir ifrågasatta. Eftersom inga medier idag vill kapa handen som matar dom så blir detta facit, vi får se till vintern hur fattigt och kallt det blir för medborgarna i EU. För detta är ett språk som inte har behövts talats i Europa på ett par hundra år, men detta är ett språk eliten och de styrande fasar över eftersom detta språk har inneburit fler revolutioner, inbördeskrig och förluster för eliten och över detta kan eliten inte styra över.

  Gillad av 3 personer

  1. De verkliga idioterna e väl de som röstat på att det här vämjeliga patrasket i riksdagen ska företräda svenskarna o att vi ska stödja byråkrat-maffian i Bryssel.
   Jag har ingen del i detta; jag har senaste 2 valen röststat på AfS som vill ta oss ur EU o Nato.
   AfS fick ,26 % av rösterna!
   Idag på stan såg stor skyltning från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap att vi ska förbereda oss för krig!!!
   …. och den fördummade populasen fattar inte att de röstat för detta!!

   Gillad av 1 person

   1. Man kan tycka att folket är de ”verkliga idioterna”, men jag ser det mer som att folket har inte kommit dit vi är än. De vill/tror att politikerna vill väl och arbetar för deras bästa, vi har antagligen alla varit där och trott samma sak innan vi började se med andra ögon och såg den förljugna världen politikerna målar upp.

    Gilla

 2. Diktatur i EU….finns ingen av Europas folk som fått folkomrösta om detta. Skicka hem alla illegala utländska islamister och säkra upp alla pensioner för européer är viktigare

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s