Den svenska regeringen tycks inte prioritera att rädda sitt eget land först

Som jag skrev om nyligen har EU-kommissionen med dess ordförande Ursula von der Leyen i täten föreslagit att EU under 2023 ska ge Ukraina 18 miljarder euro i långsiktiga lån som ska betalas tillbaka under 35 år, med början först år 2033.

Sverige som alltid ska vara bäst i klassen trots begränsade resurser, duckar så klart inte för den passningen och i dag bekräftade landets utrikesminister Tobias Billström (M) på väg in till dagens EU-utrikesministermöte i Bryssel att regeringen öppnar för att säga ja till EU:s föreslagna Ukrainastöd på runt 200 miljarder svenska kronor – även om det sker via lånade pengar i EU.

-”Krig är inte gratis. Vi måste erbjuda Ukraina ett långsiktigt och förutsägbart makrofinansiellt stöd för att se till att Ukraina som nation kan fortsätta fungera. Det är en viktig del i den kamp som Ukraina för gentemot Rysslands aggression.”

Det finns mycket annat som inte heller är gratis, till exempel vanliga medborgares levnadskostnader som den senaste tiden gått överstyr pga beslutsfattarna i EU och att försörja hundratusentals personer som inte arbetar är också en enorm utgift där vi skattebetalare förväntas chippa in varje månad.

Hur är det med alla andra pågående krig – ska EU bekosta dessa också och hjälpa till med återuppbyggnaden av länderna, eller det är bara Ukraina som åker gräddfil?

Så i en tid när Sverige är på väg att gå käpprätt åt helvete tillsammans med övriga EU-länder och USA, ska vi således skicka iväg hundratals miljarder till ett annat land som inte ens är med i EU – pengar som dessutom hade behövts till den svenska välfärden och ingen opponerar sig?! Obegripligt och mycket oansvarigt.

#vibetalar

https://www.svd.se/a/dw4R2j/billstrom-krig-ar-inte-gratis

17 reaktioner till “Den svenska regeringen tycks inte prioritera att rädda sitt eget land först

 1. Nytryckta sk ”pengar”, som inte har ett inneboende värde är inte sk pengar utan valuta, som har sin bas i skuld.
  Skulden måste öka för att det nuvarande monetära system ska rulla vidare & dräneras via skatt o. d. .
  Varför hoppar man alltid över att fråga den betalande parten(skattebetalaren)?
  Vi skatte/skuldslavar har dränerats in i märgen så då hittar på p(l)andemier, krig, enerigibrist, migration & What not…
  Hur får Vi bort detta?
  Röstat har vi testat in i kaklet-& det gav?
  Mer av samma.
  Tryck lika mycket stålar så att det täcker skulden-vad händer då?
  Allt är tbx till 0.
  Det vi håller på med idag är-en lång omväg för att komma ingenstans.
  OBS! När året är slut så har vi ~15% sk inflation(inflate=blåsa upp…med vad? luft=krediter).
  Era besparingar & lön har blivit 15% mindre värda.
  Hipp hipp hurra!
  Allt för att hålla oss i träldom.

  Ha det bäst!

  PS Tänk att skuld har blivit en tillgång.
  Den största i världen.

  Gilla

 2. Vad är det för fel på våra så kallade politiker?
  Dom försöker endast samla poäng och smöra för storebror EU!

  Sätt Sverige i första hand och fixa alla problem vi har här!

  Är så trött på att vi ska hjälpa Ukraina, men det får man ju inte ens viska om för det är ju helt fel och omänskligt att säga så.
  Om folk kunde ta sina näsor ur Aftonbladet och liknande sk media så skulle de få en annan bild om vad som verkligen pågår och att det i själva verket är dom som skriker efter att ge Ukraina allt militärt och ekonomiskt stöd som är dom riktiga bovarna!

  Det här hemskt att Ukrainas folk måste genomlida detta men så länge USA och EU (med Ursula V L i spetsen) fortsätter skicka allt detta bistånd, så kommer detta krig att fortgå och det på bekostnad av Ukrainas befolkning och såklart även på vår bekostnad här i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 3. Jo, den som står i skuld är icke fri. /Gunnar Sträng om jag minns rätt..
  Där har ni det.
  Er frihet.
  Kan något bli mer sinstert än nuvarande system?

  Gillad av 1 person

 4. ”Krig är inte gratis”. Det står ju helt klart, men vad är krig enligt Billström? ”Vi måste erbjuda Ukraina ett långsiktigt och förutsägbart makrofinansiellt stöd för att se till att Ukraina som nation kan fortsätta fungera. Det är en viktig del i den kamp som Ukraina för gentemot Rysslands aggression.” Vad är långsiktigt och förutsägbart i krig? Död och förstörelse.

  Gillad av 1 person

 5. Jag hoppas det går käpprätt åt helvete, jag hoppas folket ute i Europa säger sitt, jag hoppas vi inser när det är dags att göra vårt, tyvärr är det som borde vara en självklarhet det svåraste i Sverige. Förhoppningsvis stödjer även vi kampen mot EU, byråkrater, eliten men även mot alla de som inte vill se vart vi är på väg. Jag tror att detta bara är början på en mycket mörk tid.

  Gillad av 2 personer

 6. Självklart ska vi hjälpa våra europeiska grannar som vi sedan hundratals år har haft kontakter och utbyten med. Pengarna vi betalar kommer ju dessutom till stor del tillbaka in i landet genom att vi producerar en hel del som Ukrainarna handlar från oss. Hur man ens kommer på tanken att vi ska låta de ryska imperialisterna fortsätta sitt orättfärdiga krig mot ett grannland, utan att vi stöder de angripna är fullständigt absurd.Blundar ni om ni passerar en plats där någon misshandlads eller våldtagen också???

  Gilla

   1. Från Ystad är det närmare till Kiev än till Kiruna! Varför menar du Jenny att vi inte ska stödja folket i Ukraina?

    Gilla

   2. Det är dock inget grannland. Vi har redan visat vårt stöd flera gånger om. Vårt eget land kollapsar och vi måste se till att få ordning här innan vi leker humanitär stormakt med pengar som vi inte har.

    Gillad av 2 personer

 7. I åratal har vi blivit hjärntvättade med att det viktigaste är att hålla ner vår statsskuld. Med devisen: ”Den som är i skuld är aldrig fri”.
  Att vi nu, för andra gången, ska låna för att hjälpa andra länder är för våra välbetalda och roffande politiker ett måste. Det skiter de i eftersom det är de nästa generationerna som kommer att skrapas rent!
  Skamligt!!

  Gillad av 2 personer

 8. Kanske dumt att skicka vapen och annat så länge kriget pågår…… BTW vilka länder byggde upp Irak efter USA´s bombning? Eller varför inte låta de som skickat vapnen betala för återuppbyggnaden……??

  Gillad av 1 person

 9. Glöm inte att Sverige styrs av en amerikansk marionettregim om prioriterar USA före allt annat. Detta är i verkligheten bara en slags beskattning. USA vill att svenskarna skall betala för deras krig i Ukraina. Felet på våra politiker är att dom inte är våra politiker utan USAs politiker. Även EU står under USAs kontroll. Det är lätt att spendera pengar, speciellt andras pengar.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s